Învaţă să-ţi vorbeşti – 3 tehnici ca să nu îţi mai spui singur prostii

Mă iau cu mâinile de cap când aud cum gândesc şi vorbesc mulţi dintre semenii din jurul nostru.

Semeni care nu îşi dau seama că aceste gânduri şi cuvinte sunt seminţele ce le plantează iar când culeg recolta, tot ei plâng şi se vaită că viaţa e nedreaptă cu ei.

NU! Viaţa este foarte corectă.

Şi ţi-a dat exact ce ai cerut. Nimic mai mult, nimic mai puţin.

Şi e doar vina ta dacă nu ştii să ceri.

O tehnică pentru a-ţi atinge scopurile şi visurile la foc automat este aici: Cum să îți dresezi SRA și să îți atingi scopurile și visurile la foc automat

Este uimitor cum pot să se saboteze oamenii atunci când deschid gura sau când rămân singuri cu ei înşişi.

De la Buddha, acum 2600 de ani care spunea: "Suntem ceea ce gândim, cu gândurile noastre facem lumea", până la Napoleon Hill care zicea în 1937 : "autosugestia este singura cale de a schimba şi influenţa mintea subconştientă" şi până la majoritatea ramurilor psihologice de azi care spun obsesiv " tot ceea ce ai este rezultatul gândirii tale"

Aşadar, cum gândim?

Foarte simplu. Folosim vocabularul ce îl avem pentru a gândi, pentru a sta de vorbă cu noi înşine, pentru că asta este până la urmă gânditul.

Un dialog interior.

Problema cea mare este că acest dialog interior se petrece de cele mai multe ori pe pilot automat.

Și de cele mai multe ori pilotul automat este setat pe negativ.

"Nu pot" – înainte să încerci.

"Mi-e frică" – de parcă nu ai şti că frica dispare doar făcând lucrul de care ţi-e teamă.

"O să eșuez" – și ce dacă? E singura cale de a progresa, prin încercare/eroare.

De la aceste gânduri scurte, la altele mai elaborate, se creează tipare de gândire şi vorbire care ne călăuzesc viaţa SPRE PRĂPASTIE.

Gândirea de victimă: "Ştiam eu că nu am noroc în viață. Numai mie mi se întâmplă rahaturile astea. Cu ce am greşit?”

Gândirea fatalistă, pesimistă: ”Nu mai rezist, e o povara prea grea, nu mai vreau să trăiesc această viaţă.”

Gândirea bârfitoare şi invidioasă :”Uite şi la prostii ăştia. Ce cocalari, ce gunoaie.”

Există foarte multe tipuri de gândire negativă şi ceea ce e cel mai nasol, e că ele sunt o otravă ce ucide lent.

Este dovedit în experimentele lui Masaru Emoto în studiul undelor cerebrale asupra moleculelor de apă, că ceea ce gândim ne influenţează corpul fizic, atitutinea, sănătatea şi rezultatele pe care le avem în viaţă, indiferent de domeniu.

Indiferent că e vorba de bani, sănătate sau iubire, nimeni nu a ajuns împlinit şi fericit gândind negativ.

MAI MULT, nu este destul că avem noi propiul flux de gânduri negative ce ne influențează direct ci avem o societate care are grijă să nu putem ieşi din acest cerc vicios.

Deschizi televizorul şi ştirile bagă frica în tine, te sperie cu violenţa, sărăcia, bolile şi apoi tot televizorul te pune să cumperi soluţiile. Mâncarea lor, medicamentele lor, produsele lor electronice, maşinile lor. O unealtă de marketing care distruge oamenii şi îi tratează ca pe obiecte care trebuie speriate, rătăcite şi îmbolnăvite şi apoi să le fie vândută soluţia.

Părinţii, prostiţi şi ei de mass-media vin şi eu cu alte gânduri negative şi ţi le repetă.

Prietenii tăi, în afară de cazul în care se ocupă deja cu dezvoltarea personală, îţi vor repeta şi ei precum papagalii ce au auzit la televizor sau de la părinţi.

Şi astfel, ai un cor întreg care te bombardează cu negativism.

Aici, in comunitatea Personalitate Alfa, evoluția începe schimbând gândirea și felul în care vorbim cu noi.

Apoi, după ce am devenit proprii noştri stăpâni , începem lupta şi cu cei din lumea exterioară, începem lupta pentru a-i salva pe cei care pot fi salvaţi de această boală cruntă: gândirea negativă, otrava minţii şi a sufletului nostru.

Gândurile şi cuvintele ce le vom planta în mintea şi sufletul nostru, sunt viitoarele recolte ce le vom culege.

Aşa cum ghinda devine stejar, cuvântul şi gândul devin fapta, comportament, obicei şi împreună, ele sunt chiar viaţa noastră.

Ce recoltă vrei să strângi?

De buruieni sau de hrană şi bunăstare?

Lucrurile pe care ţi le spui sunt de fapt o poartă către comoara ta interioară.

Louise Hay, în cartea sa, Afirmatii pozitive, spune așa:

”Unii oameni spun că afirmaţiile nu funcţionează, ceea ce este o afirmaţie în sine, dar realitatea este că ei nu ştiu să le folosească corect. De exemplu, ei îşi spun :”Devin din ce în ce mai prosper”, după care gândesc imediat ”Ce prostie, e clar că nu merge, nu sunt încă bogat”. Convingerea negativă se va materializa pentru că este repetată mai des, este crezută mai puternic şi este mult mai veche.”

Alţi oameni repetă o singură dată o afirmaţie pozitivă şi pentru restul zilei vorbesc negativ. De ce parte crezi că va înclina balanţa? Rostirea afirmaţiilor, deşi importantă, este doar o parte necesară dar nu suficientă. Contează ce faci în restul zilei, care sunt faptele tale pentru a ajuta gândurile să devină realitate şi care este mediul în care ajuţi aceste afirmaţii să se materializeze.

Dacă plantezi seminţe în pământ de slabă calitate şi recolta are de suferit."

Tehnici pentru înlocuirea vocii negative din mintea ta

Tehnica 1 de înlocuire a vocii negative: Cititul

O tehnică foarte simplă, în care faci efort minim dar cu rezultate maxime. Înlocuiești corul de voci negative de la televizor, părinţi, anturaj şi chiar propria ta voce cu vocile, cuvintele mentorilor, înţelepţilor și eroilor tăi care îţi vorbesc.

Astfel, vei începe să pui în talerul gândirii pozitive o greutate care să te ajute să contrabalansezi greutatea gândirii negative ce te-a tras în jos până acum.

 Tehnica 2 de înlocuire a vocii negative: Materiale audio

Foloseşte timpul poate pierdut atunci când te deplasezi de la o locaţie la alta în timpul zilei, folosind orie dispozitiv portabil cu căşti la care se aude vocea autorilor tăi preferaţi care îţi vorbesc. Similar cu cititul, însă mai potrivit pentru atunci când eşti în mişcare, pentru a folosi la maxim timpul zilnic.

Tehnica 3 de înlocuire a vocii negative: Crearea de afirmații pozitive

Aceste afirmaţii pot fi folosite ca şi o rugăciune.

Îţi spun cu mâna pe inimă că tot ce am avut la început de drum, când am pornit în aventura dezvoltării mele personale, au fost un set de afirmaţii care erau foarte evoluate pentru mine.

Dar cineva în care am crezut mi-a spus că după ce îmi voi repeta zilnic, luni de zile şi poate ani aceste afirmaţii, voi deveni omul care îi spun minţii mele că vreau să fiu.

Şi aşa a fost. Rezultatele au început să apară după 30-60 de zile dar şi-au făcut simţit efectul cu adevărat după 6 luni de la plantarea lor în mintea şi sufletul meu.

Am plantat seminţele şi am cules recolta. Au trecut mulți ani de atunci şi afirmaţiile, care pe atunci care erau un vis aproape de neatins au devenit realitate şi apoi au rămas mici în urma mea.

Apoi, mi-am făcut propriul set de afirmaţii, pe care îl poţi vedea aici:

Acum ţi le transmit și ţie, iar dacă nu ai acum inspiraţie să îţi creezi propriile afirmaţii foloseşte-le cu maximă încredere pe cele de la mine, până când îţi vei crea propriul set de afirmaţii.

Atunci când creezi afirmaţii, ele pot să se refere la acele domenii din viaţa ta care dor cel mai tare, unde ai cele mai multe probleme şi suferinţe.

 Aceste domenii pot fi:

  • Sănătate
  • Stimă de sine
  • Curaj
  • Carieră
  • Locuință
  • Familie
  • Bani
  • Înfățișare fizică
  • Viață sexuală
  • Relații
  • Rusine fata de cei din jur
  • Dependențe și vicii
  • Iertare de sine și a celorlalți

Mintea ta este o unealtă minunată în mâna ta puternică, sau un stăpân nemilos care te poate lega în lanţurile sclaviei.

Învaţă să îţi foloseşte mintea ca pe o unealtă ca să nu te folosească ea ca pe un sclav.

"Dacă un stejar de 30 metri ar avea mintea unui om, ar creşte doar până la 3 metri!" – Harv Eker

Aştept părerea ta, întrebările tale şi orice alte modalităţi pe care le folosești tu ca să ne schimbăm gândirea negativă.

De asemenea pentru a te ajuta să obții mai ușor rezultatele dorite îți recomand cursul online Atitudinea și mentalitatea învingătorilor – acest curs este un training online de 6 săptămâni în care vei învăţa cum să câştigi competiţia cu tine însuţi, să devii o personalitate alfa cu o atitudine de învingător. Vei învăţa să iti aliniezi corpul, mintea şi spiritul pentru a-ţi atinge obiectivele şi pentru a-ţi transforma visurile în realitate.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

168 de răspunsuri

  1. Nu stiu daca se poate spune sau nu, dar un gand pozitiv il anuleaza pe unul negativ sau un gand negativ trebuie anulat de mai multe pozitive?

    1. @Alex008 Unul pozitiv il anuleaza pe unul negativ dar cu ce ramai? cu ZERO 🙂 Asadar, cu cat mai mult pozitiv, cu atat mai repede si puternic se materializeaza acel pozitivism in lumea reala.

      1. LA MULTI ANI PERA! Iti multumim pentru materiale si sfaturi! Sunt utile si fff. interesante! Toate! Sa ai un an bun cu sanatate si spor!

  2. de curand am observat doua chestii:
    am tot certat-o pe mama ca se uita a tv, iar acu se uita tot mai rar, si cand o face, o face pe ascuns
    si a doua chestiune, in primavara am ajuns la concuzia ca prietenii mei sunt niste tristi, mediocrii i negativisti, am rupt-o de tot cu ei si m-am inchis in casa intre carti, dupa 8-9 uni de tat ca leu in cusca m-am intors a vechii mei prieteni pe care i-am gasit in acelasi loc si fe in care i-am lasat, mi-am dat seama ca daca ma intorc in colectiv ma vor contamina din nou, ma duceam in club stateam cat de cat in apropierea lor, dansam de unul singur si in sineameaeram fericit, cand veea cineva a mine sa vorbim scoteam toate aberatiile pe gura si radeam cu gura pana la urechi, oamenii m-au lasat in singuratatea mea, iar in timp au inceput sa se apropie de mine, iar acum cam la o luna si jumatate observ ca sunt mai veseli ca nici o data, fapt carre imi da o forta interioara nebuneasca 🙂

    1. @GeorgeNistorReparaLaptop cunosc senzatia , alti cred ca esti nebun cand incepi sa,ti schimbi forma de gandire si de exprimare , dar ce mai conteaza daca noi suntem spre drumul cel bun ))

    2. scuze tie trebuia sa iti dau comentariul de mai jos dar din moment ce nu mai intra niminea pe siteul asta nu conteaza de oarece niminea nu mi mai vede ni ci un comentariu si nici tu dar d am avut dreptate era treaba ei daca se tot uita la tv nu a ta

  3. Este un articol foarte bun pentru femei :))) si nu o spun ca pe o gluma, ci pentru ca femeile au obiceiul sa poarte des conversatii interioare, ele mereu analizeaza si reanalizeaza lucrurile. Am urmarit si studiat aceasta tema, mai ales ca si eu ca femeie imi puneam betze in roate mai mereu cu gandirea negativa. Am incercat destul de multe tehnici pana sa incep sa simt efectele. Cel mai eficace a fost o tehnica ce am citit o in cartea lui Debbie Ford, ”Partea intunecata a cautatorilor de lumina” si anume sa ti creezi un loc de meditatie unde sa discuti des cu Sinele tau Superior, asta pentru faptul ca nu aveam in jurul meu anturajul ideal. Si e uimitor cand am descoperit ca toate raspunsurile le am mereu cu mine si frica, neincrederea au inceput sa se topeasca. Bineinteles inca mai am de parcurs multe etape, dar exista o mare diferenta intre omul care eram acum 3 ani si cel care sunt acum.
    Oricum, multumesc Pera pentru faptul ca si tu m-ai inspirat de atatea ori si astept sa ma inspiri in continuare cu mesajele pe care le ai de transmis.

  4. te apreciez mult articole reusite, mai ales acesta. de 4 luni  „lucrez” cu tatal meu in varsta de 60 ani venit din Israel, un workshop zilnic. lupta este plina de strigate tipete si adesea injuraturi(din partea mea mai mereu), greu dar se misca carul si chiar daca mai am o luna la dispozitie de stat impreuna, continui pe skype. incerc sa-l fac sa  gandeasca pozitiv si sa viseze. si eu invat de la el multe-este un negiciator excelent-mai are de muncit la finete si acumulare de cunostinte-citit si carti audio. sa gandesti si sa fii un om de succes necesita multa munca si studiu, iar tu netezesti calea mea. Dumnezeu sa-ti dea multa intelepciune si sanatate.

    1. Ai rabdare cu el…are in spate o viata de om cu gandire dupa tipare negative, ii ia mai mult sa le anuleze. Si nu uita: ceea ce nu-ti place la el, e ceva ce nu ierti la TINE! Iarta-te si pe tine.Meriti!

  5. Bravo, Pera!
     
    Concret, metode noi:
    As adauga in mod obligatoriu cateva tehnici, menite sa schimbe frecventa cerebrala a celui ce gandeste negativ. Pentru ca noi functionam simplu, pe frecvente, masurabile usor, deci e fapt demonstrat. Orice gand negativ da nastere unei secretii hormonale, care are ca rezultat o frecventa a vibratiei, perfect masurabila cu EEG. Orice gand pozitiv opreste hormonii stress-ului si elibereaza alti hormoni (nu intru in detalii tehnice, e plin netul de ele), ducand la modificarea frecventei.
     
    Sintetizand si simplificand la maximum, avem frecvente ale calmului (alfa, theta – 4-12 Hz) si frecvente ale stress-ului, de la 15 la 30 Hz. Cand esti activ, e ideal sa fii in zona 10-15 Hz (10-12 Hz e focusare relaxata, starea de flux).
     
    Vizualizarea frecventelor e simplu de realizat, exista chiar si o inventie noua, o lampa conectata la PC, cu senzor, care isi schimba culoarea in functie de frecventa creierului meu! Deci oricine din incapere, sau vecinul de peste drum, poate vedea starea mea… sau o pot vedea doar eu, pe ecranul PC-ului.
     
    Acum ce ne doare, e MODIFICAREA VOLUNTARA a frecventei (si automat a emisiei de hormoni de stress, si a starii tale). Prin cateva exercitii practice, din care enumar:
    – stereogramele (despre care Pera a mai scris) – te aduc in zona 10 Hz in 10-20 secunde (pe masurate!)
    – tehnicile de respiratie profunda – La fel la mai sus, ajungi si la 7 Hz doar respirand conform unor tehnici, si NU TE COSTA NIMIC
    – sunetele speciale (creierul intra pe frecventa indusa, si sunt sunete create special pentru FIECARE gama de frecvente), sunete create in laboratoare, si disponobile la preturi mici. Pot alege gama, si in 10 minute, cu castile pe urechi, ajung la nivelul dorit al frecventei
    – rezonanta – asa cum enervarea cuiva e simtita de cei din jur, la fel si calmul se transmite celor din jur. Cand ajungi sa rezonezi la 7-10 Hz, prin simpla vointa, si cel din fata ta va simti, si se va contamina cu starea ta. Frecventa lui de enervare va interactiona cu a ta, si se va reechilibra.

  6. Mda…foarte bun articol! Asta e pana la urma cea mai grea lupta pe care trebuie sa o duci in viata…lupta cu tine insuti! Daca reusesti sa scapi de vechile obiceiuri si sa te transformi intr-un om pozitiv, devii un exemplu pentru cei din jur…si la ora actuala sunt prea putine astfel de modele de urmat in Romania sau cel putin nu sunt destul de cunoscute! Succes in continuare in tot ceea ce faci!

  7. Sincer, daca la inceput am avut retineri pt. a citi aceste informatii, acum pot spune ca imi pare rau ca nu le-am descoperit mai inainte  cu un an. Dar de acum ,sper ca voi reusi si pe altii sa-i conving, sa citeasca macar aceste informatii (stimulari pozitive). Va multumesc ca v-am descoperit. DRAGI CITITORI: SACRIFICATIVA CATEVA CLIPE SI CITITI ACESTE ÏNDEMNURI POZITIVE”, SUNT SPRE BINELE VOSTRU…CHIAR AL TUTUROR.

  8. La multi ani!
    articolul acesta e un fel de „buna dimineata!”, e timpul sa te trezesti, sa deschizi ochii si sa incepi sa faci ceva pentru tine, cu tine, cu ceilalti… Gandul sa devina fapta, fapta un mod de viata pozitiv.Viata e o lupta in fiecare zi. Multumim!

  9. God Pera, de cate ori te citesc capat curaj. Tocmai ma apuca o frica de niste lucruri pe care trebuie sa le fac pentru prima data. Sper sa am curaj suficient sa duc lucrurile pana la capat.

  10. Foarte buna cartea lui Louise Hay, „Afirmatii pozitive”. Ne ajuta cu adevarat sa ne schimbam mintea bolnava. O alta carte foarte buna tot a ei este ‘” Poti sa-ti vindeci viata”, care se poate download-a de pe net . Multumesc Pera pentru munca ta care ma ajuta si m-a ajutat sa cresc si sa evoluez si sper ca intr-o zi iti voi putea multumi. Un An Nou fericit iti doresc, in care sa poti schimba cat mai multi oameni din sclavi in personalitati alfa!

  11. La multi ani, Pera!Un an 2013 asa cum ti l-ai programat si cum il vei creea!Cu Lumina,Iubire si multe Binecuvantari! Iti multumesc ptr. tot-lucrez in marketingul relational si ma ajuta f. mult cursurile tale,de aceea am sa directionez multe persoane sa-ti urmareasca site-ul.

  12. Ca sa vezi ce simplu e sa te schimbi pe tine insusti, ca sa poti sa schimbi lumea. Teoria ca teoria, practica ne omoara.

  13. Mi a placut ultimul citat cu stejarul si de asemenea, tot articolul. Imi place puterea cu care vbesti despre toate astea, de fapt mai mult, avantul pe care il ai spre schimbarea unui om in bine, asta ii face pe oameni sa se „miste” si sincer, pe mine chiar ma inspira mult. Acesta e site ul meu, unde am incercat sa scriu cateva ganduri, si pe care vreau ca pe viitor sa l aduc la un rang inalt si sa ma bucur de rezultate si sa i fac pe oameni mai buni.  http://www.b3yourlself.wordpress.com Succes! (de fapt, imi urez si mie asta:P)

  14. La multi ani, Pera!
    Din proprie experienta iti sustin teoria!!!
    La mine in familie s-a gandit negativist si nervos de cand ma stiu.
    Am scapat de acest bagaj incet incet in adolescenta si cand am plecat pe picioarele mele plus ca sotul meu a fost intotdeauna o fire pozitiva si curajoasa si m-a influentat in bine.
    Problema a fost ca atunci cand am dat de greu, mai exact cand am avut copiii, tot ce am vazut in copilarie a iesit la iveala.
    Am mai avut in jur si influenta unei persoane rau intentionate si eram distrusa.
    De ce?
    In mare parte de dialogul interior.
    Si acum imi e greu sa il stapanesc uneori, dar este vital sa o fac!!!
    Invatati din acest articol pretios si din ce va arata Pera cu mult drag…
    Omul acesta iubeste oamenii si oamneii devin mai buni atunci cand sunt iubiti, asa ca stati pe aproape!
    Cris

  15. ca idee …pana acum nu eram in stare sa citesc nici macar o pagina de blog , pt ca imi era lene , nu aveam chef etc , acum am sa incep sa citesc literatura clasica 🙂 … trebuie sa-ti impui daca vrei sa reusesti 🙂

    1. @MihaiCristian Foarte tare. Am un prieten foarte bun care la 30 de ani a inceput sa citeasca, minim o ora pe zi, de dimienatza. Uneori citeste si 2-3 pentru ca  a inceput sa ii placa si e cel mai bun lucru care i s-a intamplat de multa vreme. Cititul pentru mine e mai tare ca orice activitate ce exista pe lumea asta. Alaturi de sex 😛

  16. Foarte bun articolul…imi place  mult Louise mai ales cum a reusit sa faca corelatia dintre sanatate si iubirea de sine in cartile sale…plus ca e o tipa cu o poveste incredibila…orice ar fi anul asta va fi cel mai bun dintre toate…se vede o sete de bucurie si pace in ochii oamenilor..;)..

  17. Salut Pera!
    Foarte adevarat ceea ce spui am probat ce ai scris tu mai sus.Insa e o problema si anume oamenii.Cam toti in jur de 95 % sunt zombie,rai,invidiosi .Ies zilnic in oras si vad numai mutre sfeclite ,triste ,pierdute cu mintea in alta parte.Este cam dificil sa ies eu pe strada sa rad sa fiu pozitiv si restul in jurul meu tristi.Pentru ca intr-un fel suntem interconectati toate fiintele vii de pe planeta asta si avem legatura unul cu altul si o spun din propria experienta.Vrand nevrand tot captezi semnalele lor .Aici implica mult mai multe detalii decat citirea unor afirmatii.

  18. Acum cateva luni era in oras pe un stalp mare o reclama ( parca de la Orange) pe care scria: unde te vezi peste 3 ani? Si pe stalp erau lipite biletele pe care puteai scrie unde te vezi. De curiozitate am citit cateva, iar pe unul era scris asa: „Ma vad sarac, bolnav si somer. ” Nu stiam daca sa rad pentru ca nu mi s-a parut amuzant, mai ales ca apoi oamenii se mira ca viata lor e mizerabila.
     
    Super util articolul Pera ! la rostirea afirmatiilor as adauga si putina emotie. Eu daca lucrez cu afirmatii , chiar daca inca nu cred ce spun , ori incep cu „aleg sa…..(aici mintea nu are ce comenta daca eu aleg).” ori ma prefac , ca deja simt lucrul ala. Faci un gest, sari de bucurie, ceva. Amplifica procesul.
     @myself2013  Vrand nevrand tot captezi semnalele oamenilor tristi ,posomorati,negativisti, insa e important ca informatia pozitiva ce alegi tu sa ti-o „administrezi” sa fie mai mare. Dupa o perioada de citit, ascultat audio&video, etc, nici nu vei mai da asa usor de oamenii posomorati, ci mai degraba de cei asemeni tie. Iar aia tristii…ori se vor inveseli (macar pt un timp) la vederea optimismului tau, ori se vor simti iritati si dispar singuri din peisaj. Asta iti spun cel putin din experienta mea. De fiecare data cand ies, vad ceea ce am ales eu sa vad si sa atrag in viata mea. Si aleg sa vad oameni frumosi, cu potential .
    Daca inca atragi in viata ta genul de oameni pesimisti si „victime”, uita-te unde anume rezonezi cu ei si o data rezolvata problema la tine, ori nu i mai gasesti, ori nu te va mai deranja.

    1. @myself2013 tare asta cu reclama nu ar mai trebui data jos niciodata ma bucur ca sa antamplat an romania suntem pe drumul cel bun

  19. „Tu iti poti crea o viata de exceptie” este de asemenea o lectura interesanta despre puterea afirmatiilor pozitive a lui Louise Hay.

  20. Dupa multe cazne la care mi-am supus creierasul spre a ma servi mai bine, am ajuns la „performanta” de a transpira pana vorbesc si gandesc. Ce vreau sa spun?Incerc  de ceva timp si vad ca si imi reuseste , ca macar eu sa nu-mi mai tai creanga de sub picioare gandind si vorbind aiurea despre mine ori cei apropiati. Intr-un fel am senzatia ca daca gandesc altfel decat constructiv imi autosubminez viitorul, si imi este o fricaa……Asa ca m-am facut  fata isteata, n-am avut incotro.

  21. Perfect acest articol, ca multe altele care vin spre mine sa-mi intareasca convingerea ca, atunci cand faci ceva cu pasiune si deschidere fata de semeni, iese, inevitabil…Perfect (util, constructiv, interactiv, usor de ” digerat”)!
                           La multi ani, sanatate,zambet, iubire…si inspratie maxima in 2013! 🙂

  22. … super tare plugin-ul asta pt comment-uri… l-am descarcat si eu, pentru cand imi voi schimba fondul in alb ;))
     
    Eu niciodata nu am spus nu pot… mi-a fost rusine ;)) si mi-a prins bine!
     
    De citit tre’ sa ma apuc mai serios… televizorul l-am exclus de mult… si chiar daca merge, vorbeste singur, pentru ca eu ma gandesc in alta parte…
     
    Afirmatiile m-au ajutat mult, chiar daca nu aveam foaia la mine, ma gandeam la ele.
     
    Mi s-a reprosat de curand, ca nu m-am integrat deloc in locul asta in care sunt, ca am lumea mea… Eu m-am bucurat, si i-am spus, ca asta e un lucru foarte bun, sa am lumea mea, si e dreptul meu, si asta nu inseamna ca nu m-am integrat, inseamna ca nu dau atentie la ceea ce nu ma intereseaza sau ma trage in jos.
     
    Articolul e excelent, antrenat, cum ne-ai obisnuit… Iti multumesc! esti un geniu 😀

  23. Tot ce pot sa spun este ca ai facut un articol foarte bun si interesant . Nu vreau sa jicnesc pe nimeni dar cred ca in societatea romaneasca trebuie abordat acest subiect pe o scara mult mai ampla , pentru a nu mai lasa sa se consume tot felul de medicamente care nu te transforma decat intr-o leguma . Cu alte cuvinte nu ar fi rau daca a-i crea o revista , gen revista AS , in care sa se dezbata aceste probleme de actualitate . Cred ca a-i avea mare succes .

  24. Cred ca cea mai tare lupta o avem atunci cand vrem sa inlocuim obiceiurile si gandurile negative cu cele pozitive ,restul sunt doar<mici> incercari ale vieti.

  25. Va asigur,daca mai are cineva vreun dubiu,ca tehnicile astea functioneaza si le am experimentat pe propria piele.As vrea sa gasesc comenturile mele unde imi exprimam frustrarea si neincrederea cu ceva timp in urma,si sa le compar cu cel de azi.
    Azi sunt entuziasmata,chiar incepem anul in forta.
    MULTUMESC PERA,TE IUBESC ESTI UN GENIU.

  26. Extraordinar materialul! Sincer, exemplul tau de daruire si credinta in tine este pentru mine un dar de la Dumnezeu, pe care sunt recunoscator ca-l primesc cu fiecare articol nou pe care il postezi. Oamenii s-au obisnuit cu abandonul. Abandoneaza zilnic vise, prieteni, sentimente inalte, pentru ca in final sa strige ca ei sunt abandonati… trist.  Asta pentru ca nimeni nu mai are rabdare… toata lumea cauta rezultate imediate, toti cautam gratificatie instant si, daca s-ar putea, fara a face nimic… ori nu asta este cursul normal al lucrurilor. oamenii cred ca sunt tristi pentru ca nu reusesc sa obtina ceea ce-si propun. in realitate ei incearca mult prea putin. nimeni nu mai manifesta toleranta la durerile prin care trebuie sa trecem pentru a ne putea atinge cele mai inalte vise. toata lumea fuge din calea efortului… insa in felul asta nici rezultatele nu se mai obtin… si cand se obtine unele, de regula sunt superficiale si functioneaza ca palide consolari. cum sa fim multumiti cand nu ne mai atungem visele? cum sa ne atingem visele cand suntem atat de superficiali si fugim permanent in loc sa ne asumam cu toata inima efortul de a evolua? e mult mai comod sa ne suparam pe soarta cand, de fapt, noi fugim cat putem de imbratisarea ei.  Si fugand ce devenim? exact ceea ce gandim… niste fugari prin viata… poate unii ceva mai smecheri. dar tot fugari, in adancul sufletului.  PS: inca o data, mii de multumiri pentru articol.

  27. Foarte adevarat- de cele mai multe ori noi singuri ne subestimam potentialul si astfel ne limitam enorm! Dar cred ca daca ne uitam mai atenti in noi si in jur (la cei pe care-i admiram cu adevarat), gasim adevarata inspiratie si potentialul necesar pentru a stii cum sa reactionam, cum sa fim mai buni, cum sa fim noi insine. 
    Multumim pentru materialele tale, Pera, si pentru puterea care ne-o transmiti! 
     
    Ps: La multi ani, si un an 2013 de nota 15- cel putin!:)

  28. LA MULTI ANI !!!!!!!!!! la toata lumea
    drept la tinta !!!! la teorie stam bine , ne ai indoctrinat cu tot ce trebuie sa fim in interiori niste campioni, acum tine de noi sa punem in practica si sa demonstram ca nu faci percutie degeaba cu tastatura pentru noi cu dogmele de personalitate alfa
    bafta multa si anul asta sa fie un an de referinta

  29. Ai dreptate,Pera. Acum 4 ani am inceput stimulat de oameni ca tine, pozitivi sa visez cu ochii deschisi, sa mi doresc cu toata fiinta un serviciu mai bun ,un salariu mai bun, etc… In 2011 MINUNE… In august mutare serviciu mai bun salariu dublu, Am sarit in sus de bucurie. MERGE mi am zis. In 2012 am reusit sa mi iau o garsonierastateam cu sora meacoproprietari . Anul asta vreau sa ma casatoresc si sunt convins ca mi voi indeplini dorinta, pentru ca IMI DORESC. Mai pe scurt ceea ce explici tu pe acest blog, si nu numai, FUNCTIONEAZA SIGUR, DAR CHEIA ESTE ANTRENAMENTUL ZILNIC.                                                                                                                                                                                                                        RESPECT.

  30. intradevar Pera ai marte dreptate de cateva luni de zile,aproximativ 5 viata mea s-a schimbat gandind pozitiv si desi mi-a fost foarte greu sa trec peste anumite etape sunt cat decat ok acum si pentru ca am avut alaturi un prieten drag care m-a ajutat foarte mult sa ma ridic…parintii mei sunt marea mea problema,n-au incredere in mine in fortele mele proprii si nu ma lasa sa ma desfasor asa cum mi-as dori…tot timpul trebuie sa dau explicatii si nu vreau asta…vreau sa fiu independenta sa fac ce-mi place si ce-mi bucura sufletul…dar n-am cu cine….as pleca undeva sa stau singura o perioada dar n-am unde si n-am posibilitati este foarte greu, dar trebuie sa reusesc.cand sunt cu ei acasa nu am chef de nimic, e totul ciudat galagios si fara rost,cand plec undeva la cumparaturi sau la plimbare sau ma intalnesc cu cineva drag totul e perfect.nu stiu cum sa ii fac sa inteleaga ca am o varsta si am si eu nevoile si dorintele mele

  31. mi-a placut articolul,este foarte clar si lamuritor.Am o mare rugaminte:dacapoti sa-mi trimiti un text cu poze,pt a ma inscrie cu domeniul si hostingul pe „hostgator”.Pasii descrisi dta in filmulet nu pot fi urmariti,chiar daca ai omemorie de elefant

      1. @mihai poenaru Inarmati-va cu rabdare .Eu am reusit f usor si nu ma pot lauda ca sunt geniala nici pe departe.Poate ar trebui sa fiti odihniti?

  32. Stiu exact la ce te referi, cand m-am apucat de slabit in Iunie 2011 la 120 kile si 0 activitate sportiva speram sa slabesc un 20 kile si mi se parea imposibil 40-50 acu am dat aproape 40 kile jos si alerg 8 km/3 ori pe sapt + ma gandesc sa castig (nu sa particip) un semimaraton porma un maraton …. e greu sa incepi dar dupa aia mai ales cand vezi rezultate (tre sa ai si un pica rabdare) nu ai cum sa te opresti si o sa vrei sa tintesti si mai sus si mai complicat …

  33. sa gandesti pozitiv suta la suta e mai greu decat sa construesti un avion de unu singur   multi o sa abandoneze   –  cititi  cat mai mult-  trebuie sa te comporti ca la maraton ca si     cum ar fi o medalie  pe care numai anvingatoru o primeste, daca esti la anceput sa sti ca nu dureaza cateva  zile dar depinde de  cum alergi daca ajungi primu si iei acea medalie povestestene si noua cum a fost pe siteul lui pera

  34. A scris frumos Pera si am decis sa adaug si mai multa valoare articolului.
     
    Modul in care gandesti dicteaza rezultatele pe care le obtii in viata ta. Punct!
    Exista  8 module de gandire, care te tin incatusat in capcana esecurilor, zi dupa zi, noapte dupa noapte, an dupa an. Iti garantez, cauza esecurilor pe care le-ai inregistrat pana in prezent, o vei identifica in cel putin unul din cele 8 module de gandire.
     
    1. Gandirea Negativa
    2. Gandirea Mica
    3. depreciativa
    4. Gandirea Taraganata
    5. Gandirea Egoista
    6. Gandirea Copilareasca
    7. Gandirea Imprastiata
    8. Gandirea de Victima
     
    Iti ofer 2 materiale de mare valoare in care dezvolt aceste module de gandire:
     
    1. Curs Video GRATUIT – 30 minute:  http://programarea-succesului.ro/curs-video-gratuit/
    2. Articol:    http://programarea-succesului.ro/coaching/secretul-succes-ului-cum-sa-iesi-din-capcana-esecurilor/
     
    Succes Maxim tuturor! Felicitari lui Pera pt initiativa de a scrie articolul.

  35. Foarte frumos articol in care sunt convins ca ne regasim multi dintre noi,inclusiv eu.Sunt de profesie medic ,am 36 de ani si…am ajuns la concluzia ca nu mai suport medicina.Pur si simplu a disparut pasiunea,fac totul fortat si sunt nemultumit de mine si viata mea.Probabil veti rade si veti spune…pai bine mai ,acum ti-ai dat seama? Cu riscul de a fi luat la misto m-am hotarat sa scriu acest lucru.De ce? Pentru ca am inceput sa gandesc negativ si nu mai reusesc sa ies din acest negativism.
    Am dezvoltat o adevarata pasiune pentru segmentul IT si telecomunicatii (si nu,nu este din cauza salariilor mult mai bune),dar celor care le spun asta m-au descurajat.Imi spun,pai daca faci o alta facultate,o termini pe la 40 de ani si cine crezi ca te mai angajeaza la varsta aia?Si fara sa vreau le-am dat dreptate.Ideea este ca nu mai pot continua asa si mi-e greu sa mai gandesc pozitiv.Poate ca ma victimizez,dar am simtit nevoia sa scriu aceste randuri pentru ca nu prea vad o solutie la situatia mea si poate sunt pe aici si din cei ca mine care au ajuns la o asemenea…rascruce dar au gasit o solutie.
    Pera,faci o treaba minunata.
     
    larkinsen

    1. Salut!  Te pot ajuta in acest sens in termeni de rezultate concrete, dar trebuie sa fii cu adevarat hotarat!
      Daca ai un vis vei gasi o cale, iar daca nu ai un vis vei gasi o scuza! Punct!

      1. @RaduGabriel Da..intr-adevar suna frumos .Dar realitatea nu prea se muleaza doar pe cuvinte.Sunt bariere sociale,financiare.De nenumarate ori am incercat sa ma angajez,chiar si part-time la companii IT/telecomunicatii…dar nici macar la interviu n-am fost chemat.De ce?Pentru ca la noi in tara daca nu ai un CV de 3 Kg cu studii ,supraspecializari ,etc.nu te cheama nici macar sa te testeze,sa-ti dea o sansa.Am intalnit angajati in domeniul telecomunicatiilor (nu spun firma ca sa nu fac reclama negativa) care chemati  pentru remedierea unor probleme la conexiunea de internet,m-au intrebat cum de am reusit sa configurez eu routerul pe protocolul firmei lor?? :))  Dar probabil ei aveau studii IT.si am multe exemple in acest sens.Dar cred ca ai inteles deja ce vreau sa spun.
        Da-mi un exemplu te rog,asa pe scurt de caz asemanator cu al meu cu rezultate concrete.Multumesc.

        1. Problema ta este mai adanca, nu este doar de suprafata. Nu ai reusity intrucat ai facut greseli mari in momentul aplicarii pt jobul dorit.
          Vreau sa te ajut sa dobandesti o  viziune  total diferita si sa intelegi care sunt tiparele gresite de gandire, cand ai aplicat la un nou job. iata la ce ma refer:
          1.    http://programarea-succesului.ro/coaching/un-job-rapid-si-un-salariu-bun/ 
          2.   http://programarea-succesului.ro/coaching/cum-obtii-jobul-dorit-si-un-salariu-bun/
          3.   http://programarea-succesului.ro/products-page/cumpara/dosar-de-competente-profesional/
           
          Iti doresc Succes Maxim. Daca nu vei lua decizia sa produci schimbarea in timp scurt, atunci chiar nu o vei mai face nicioadata!

        2. @RaduGabriel Uite ce cred eu: daca iti place cu adevarat sa faci altceva..si te si pricepi foarte bine…nu conteaza varsta!!! ce, doar nu iti imaginezi ca dupa 40 de ani se termina viata?? te anunt ca abia incepe….si e exact atat de buna pe cat vrei sa ti-o faci!! Deci…….fa facultate….daca vrei si ai nevoie,  fa-ti si o firma….dc neaparat sa vrei sa te angajezi?? Poate sa fie mai greu insa cu siguranta e muuult mai satisfacator. Ce zici???

        3. @Carmen_Amelia
          Carmen,  as vrea sa imbratisez opinia ta. Daca ar fi posibil, ar fi un lucru grozav.
          Insa, adevarul este ca poti sa iti cresti nivelul atitudinii de la 0-10. Chiar poti face asta. Insa nivelul abilitatilor nu il poti schimba peste noapte. Este vorba de investitie fizica, emotionala, intelectuala, financiara si de timp. Nu poti face orice si la orice varsta.
          Sigur ca nu este cazul lui   larkinsen.  
           
          Am detaliat subiectul de mai sus (vei gasi materiale audio-video-text) si l-am denumit:
                                     Alo! Ce faci de fapt cu Viata Ta ?
           
          Iata adresa unde il poti descoperi: 
          http://programarea-succesului.ro/programarea-succesului/

        4. @RaduGabriel Cum poti sa spui ca la 36 de ani nu mai poti schimba mare lucru?? sau ca 36 de ani e o ..VARSTA!!!!!?? Aici gresesti…si eu am gresit observ pt ca ti-am dat tie replay si nu doctorului nostru. Pana si abilitatile ti le cultivi…dar in cazul nostru le are deja, nu?? Dar zi-mi te rog ce se intampla de e mai greu..fizic, emotioal, financiar…etc..la 40 de ani??? Nu ai sa ma convingi, sa stii!!
          Ma uit indata pe linkul tau, mersi!!

        5. @Carmen_Amelia Carmen,   a aparut o greseala de interpretare la tine.   Ru am specificat (poti revedea ceea ce am scris: Sigur ca nu este cazul lui   larkinsen ).
          M-am referit ca nu este cazul lui sa renunte. Inca este la varsta potrivita pt a produce cu adevarat schimbarea.

    2. salut! daca iti place foarte mult ,fa o alta facultate in domeniu  , eu sunt in cazul tau , am facut stiinte economice, mi s-a parut o tampenie si am renuntat la tot ca sa fac computer engineering , chiar daca au existat asa cum ai zis si tu, sugestii de genul asta ,atat de mult mi -a placut si asa pasionat eram , incat „sfaturile” astea paleau in fata dorintei mele de a face ceea ce simteam din tot sufletul.  varsta este o doar o stare a mintii , asta am observat eu in timp si devi , actionezi ,te manifesti exact in conformitate cu ceea ce crezi tu despre tine ca esti , daca tu crezi ca 40 este o varsta , atunci vei arata, te vei comporta exact cum crezi tu ca ar trebui sa arati si sa fie un om la 40 . Iar parerea mea , o facultate sau studii in domeniu conteaza foarte mult , pt. ca asa ziceam si eu la inceput ca stiu sa fac singur , numai ca lucrurile si conjuncturile nu sunt atat de simple , facultatea mi-a deschis mintea spre ce inseamna IT si tot ce e conex cu zona asta, peste tot pe unde am fost am vazut ca se cer certificari , pentru ca o certificare garanteza ca tu ai skills practice de a rezolva problema in aria aia de competenta ,cat cu CV -ul eu zic ca daca ai proiecte la care ai lucrat , chiar si singur ,poate ai facut vreo aplicatie , sau poate ai dezvoltat un robot mic , sau poate ai proiectat un network , sau orice in domeniul ,sau daca nu , fa cu mana ta un proiect ceva de genul asta , pe care poti sa-l prezinti , atunci le captezi atentia si nu au cum sa nu te cheme la interviu , pt. ca in general pe ei ii intereseaza sa stii practic , daca nu te au chemat pana acum , nu din cauza varstei a fost ci din cauza acestor proiecte , certificari , aspecte prin care sa vada ca esti in stare sa fi un candidat pentru tipul de job la care tu ai aplicat. iti doresc succes!

    3. Te vor angaja firmele de IT care fac software medical. Sau nu te va angaja nimeni si iti vei face cumva propria afacere. Mergi pe drumul tau!

  36. Acum o zi aveam o dilema. In fiecare zi citesc si tot citesc, dar pana acum ceva timp nu actionam deloc. De cand am inceput sa si actionez, timpul pentru citit s-a diminuat si m-am simtit oarecum coplesit de cantitatea mare de informatie si de text. Dar acum stiu rostul esential al cititului acestor materiale si nu numai: pastrarea entuziasmului intact si imbunatatirea mea continua ca persoana si inlaturarea gandurilor negative (pe care le-am experimentat mai accentuat in ultimele trei zile).
     
    Bravo Pera, esti o sursa de inspiratie pentru mine. 🙂

  37. Salut Pera,
     
    e absolut minunata munca pe care o faci, Am inceput se simt rezultatele articolelor pe care le citesc cu deosebit interes de fiecare data.
    Sunt intr-o situatie limita, care ma indeamna la actiune mai mult ca niciodata, de curand am ramas fara loc de munca si am decis sa nu ma mai angajez vreodata. Cu vreo 3 luni inainte de asta mi-am luat un credit si cu restul de bani ce-i mai aveam, am investit tot intr-o afacere. Inca e totul la inceput si muncesc ca un nebun de dimineata pana seara sa o pun pe picioare, dar vreau sa cred ca va fi o afacere de succes.
     
    Am dat toate detaliile astea pt ca lumea sa stie ca astfel de situatii te indeamna sa muncesti, sa inveti sa vrei si mai mult de toate sa crezi in tine. Sunt momente in care sugestiile negative si persoanele care te trag in jos n-au ce cauta in viata ta. Lenesii, smecherii, sarlatanii, batutii in cap … n-au ce cauta in anturajul unui om care isi doreste cu adevarat succesul.
     
    Site-ul se numeste electroacustica.ro … si e un proiect la care muncesc de mai bine de 3 ani. Daca toate merg bine, in vara va avea si gama de produse completata asa cum trebuie si voi avea si stocuri in depozit.
     
    Pera, iti doresc toate cele bune si un An Nou Fericit ! … nu de alta dar „AZI IN TIMISOARA, MAINE-N TOATA TARA” nu s-a inventat degeaba. Targu Muresul iti este alaturi !

  38. Si ce poti sa faci cand nu mai ai absolut nici o speranta, stii ca daca nu incerci te autodistrugi, daca incerci vezi ca lucrurile care se intampla jur chiar nu au nici o legatura cu ce iti doresti si totusi nu gasesti nici o motivatie care sa pacaleasca ratiunea sa continue sa lupte?

    1. Astepti cuminte in zona de confort pana cand suferinta devine insuportabila si apoi vei vedea cum vei actiona ca o zmeoaica. Instinctul tau de conservare te va face sa lupti pentru viata ta.

    2. Diana,
      In conditiile specificate de tine, trebuie sa faci exact ceea ce tu ai precizat si anume sa iti gasesti motivatia.
      Motivatia dpdv psihologic apare in doua situatii:
      1. Ai un Vis Mare
      2. Ai un Cosmar
      Adevarul este ca nu prea poti sa ai un vis fara sa ai un cosmar, intrucat cosmarul reprezinta de fapt polaritatea opusa a visului. Deci, in general apar amandoua: si visul si cosmarul. Trebuie insa sa le constientizezi in mintea ta, apoi sa iti focalizezi atentia in directia visului.
      In coditiile in care iti definesti clar visul, iei 2 foi de hartie pe care scrii:
      – pe prima foaie-  Dezavantajele Starii Prezente (cea in care te afli in prezent)
      – pe a doua foaie- Avantajele Starii Dorite (cea in care ai visul realizat)
      Astfel tu conectezi motivatia la Visul tau.
      Acest proces trebuie sa dureze cateva zile, pt o analiza corecta.
      Apoi incepi sa demarezi un plan de actiune, pe care il urmezi zilnic cu multa constiinta. Si actiunea va distruge lipsa motivatiei. Actiunea spre un scop bine determinat iti genereaza motivatia.
      Iata doua articole care includ pe final cate un Video Motivational (cu siguranta iti vor place; lasa si un comment in acest sens):
      1.    http://programarea-succesului.ro/leadership/leadership-motivational-2/
      2.    http://programarea-succesului.ro/coaching/inspiratie-in-realizarea-visului-tau/

    3. Diana,
      In conditiile specificate de tine, trebuie sa faci exact ceea ce tu ai precizat si anume sa iti gasesti motivatia.
      Motivatia dpdv psihologic apare in doua situatii:
      1. Ai un Vis Mare
      2. Ai un Cosmar
      Adevarul este ca nu prea poti sa ai un vis fara sa ai un cosmar, intrucat cosmarul reprezinta de fapt polaritatea opusa a visului. Deci, in general apar amandoua: si visul si cosmarul. Trebuie insa sa le constientizezi in mintea ta, apoi sa iti focalizezi atentia in directia visului.
      In coditiile in care iti definesti clar visul, iei 2 foi de hartie pe care scrii:
      – pe prima foaie-  Dezavantajele Starii Prezente (cea in care te afli in prezent)
      – pe a doua foaie- Avantajele Starii Dorite (cea in care ai visul realizat)
      Astfel tu conectezi motivatia la Visul tau.
      Acest proces trebuie sa dureze cateva zile, pt o analiza corecta.
      Apoi incepi sa demarezi un plan de actiune, pe care il urmezi zilnic cu multa constiinta. Si actiunea va distruge lipsa motivatiei. Actiunea spre un scop bine determinat iti genereaza motivatia.
      Iata doua articole care includ pe final cate un Video Motivational (cu siguranta iti vor place; lasa si un comment in acest sens):
      1.    http://programarea-succesului.ro/leadership/leadership-motivational-2/
      2.    http://programarea-succesului.ro/coaching/inspiratie-in-realizarea-visului-tau/

    4. Cand am scris acel comment eram in punctul in care suferinta era insuportabila si in care cautam o solutie pe care eu nu o puteam vedea.
       
      Am gasit, in ceea cea scris RaduGabriel, cheia la problema mea (si o poti adauga la lista de prostii pe care ni le spunem singuri): in momentul in care mi-am descris starea curenta mi-am dat seama ca ceea ce cautam nu era ceea ce ar fi schimbat prezentul (considerand la lucrurile deja se misca), ci doar l-ar fi facut sa para mai roz pentru o perioada, pana cand efectul s-ar fi pierdut (ca sa dau un exemplu mai edificator: e ca si cum as fi dependenta de droguri si ca solutia ar consta in inca o doza, in loc de dezintoxicare). Apoi m-am gandit si la motivul pentru care a trebuit sa ajung in pragul celei mai serioase depresii din viata mea: nu imi urmaream propriul vis, ci pe al altora. Desi ii iubesc foarte tare pe cei din jurul meu, am invatat ca visele mi le construiesc singura.
       
      Si, ca nota pentru cei care nu stiu daca isi urmeaza propriile vise sau pe ale altora (eu personal ma consideram o persoana greu influentabila), iata cateva semne dupa care sa va uitati:
      – nu exista motivatie interioara/va este greu sa va motivati si asta sa nu fie legata de inertia de ramane in starea de confort
      – nu va puteti vedea in acea stare de bine pe care o asteptati ca urmare a implinirii visului
      – lucrurile par sa nu mearga in directia care trebuie, indiferent de eforturile pe care le faceti
      – nu sunteti siguri pe propriul vis (pana acum credeam ca „nimic nu poate sta in calea unui om hotarat” acum trebuie sa adaug un addendum „decat un vis care sa nu rezolve problemele prezente”)
       
      Stiu ca am un drum lung de parcurs pentru a obtine ceea ce vreau, dar acum stiu ce vreau, si am cateva idei de start :).
       
      Va multumesc si va doresc tuturor sa va urmati propriile vise!

      1. Diana, am citit ceea ce ai scris si ma gandeam daca sa iti raspund sau nu. Am decis sa o fac ca sa te ajut. Iata ce se intampla:
         
        1. Vorbesti in terminologie negativa (sppui ceea ce NU vrei   si nu ceea ce vrei)– nu exista motivatie; nu va puteti vedea; lucrurile par sa nu mearga; nu sunteti siguri pe propriul vis ;;; In viata atragi lucrurile in directia carora iti este focalizata atentia.
        Iata un articol  care sa te ajute in acest sens:  http://programarea-succesului.ro/legea-atractiei/legea-atractiei-partea-3-legea-atractiei/
         
        2. Pui alte persoane in cadrul povestirii tale (vorbesti despre altii desi protagonistul esti tu) . Motivul- folosesti aceasta tehnica ca si mecanism de calmare al situatiei in care te afli- una in care probabil predomina frustari, limitari, vremuri grele. 
        Recomandare: Incearca sa te pui pe tine in cadru   si astfel va apare autoresponsabilizarea fata de rezultatele din viata ta.  Asta va produce schimbari la nivel neurologic si vei deveni mai focalizata pe rezultate, pe solutii.
         
        Succes Maxim!

  39. Buna, tuturor! Prima data cand am citit o carte despre puterea extraordinara a gandului si a subconstientului eram in anul III de fac. la Teologie Ortodoxa. Acea carte m-a debusolat atunci foarte tare pt ca se spunea ca de fapt rugaciunile noastre catre Dumnezeu nu sunt altceva decat un raspuns al subconstientului nostru si ca rezultatele acestor rugaciuni tin de intensitatea si credinta cu care le rostim. Ma gandeam pe atunci- care este rolul lui Dumnezeu pentru noi, daca noi insine ne putem indeplini dorintele doar prin puterea gandului si printr o „educare” corecta a subconsientului? Tarziu am inteles ca de fapt chiar Dumnezeu ne-a dat la indemana in momentul creatiei acest „instrument”- subconstientul si daca suntem atenti la scriptura vedem acest lucru. Prin urmare, dragilor, aveti grija cum ganditi si ce ganditi.
    Pentru tine Pera – MULTUMESC ca incerci sa faci lumea mai buna!
    Un an nou cum ganditi sa l aveti!

  40. Salut, Pera ! Foarte bun articolul. Cele trei tehnici oferite de tine functioneaza in proportie de 100 % cu o conditie : sa fii constient tot timpul de gandurile negative din mintea ta pentru a le putea combate la timp. Te poate ajuta daca faci afirmatii pozitive de 3 ori pe zi, dar daca in restul zilei gandurile tale sunt negative rezultatul va fi nesemnificativ.

  41. Salut Pera ! Vreau sa te intalnesc  intr-o zi  si sa iti strang mana ! De cand am descoperit site-ul tau,  am evoluat considerabil si deja gandirea  pozitiva mi-a adus benficii.  Multe din articolele tale par a fi scrise exact pentru mine, parca stii exact ce nevoi am si imi oferi sfatuile si intrebarile care ma trezesc si imi dau forta ! Iar articolul asta e in top 5 cele mai motivationale ! Multumesc mult pentru ca datorita cuvintelor tale de incurajare din materialele video am depasit o perioada grea … de care nici nu vreau sa-mi mai amintesc !             Keep up the good job ! 😉

  42. Buna Pera,
    Foarte bun articolul, de fapt ma incanta toate articolele tale. vreau sa spun ca citesc o carte care ne invata cum sa scapam de „scuzele”  de care ne agatam zi de zi din diferite motive „FARA SCUZE” de Wayne Dyer, poate ajuta pe cine intereseaza sa scape de vechile metehne.

  43. La multi ani, Pera! Foarte bun articolul, mi-a placut  si m-am bucurat sa il citesc – e scris cu suflet si ganduri frumoase. Mult succes in noul an si realizari frumoase!!

  44. Afirmatiile pozitive au fost primele tehnici pe care le-am folosit si au functionat.
     
    Imi place ca iti schimba starea de spirit in cateva momente si poti sa treci de la indoieli, neincredere si alte emotii negative intr-o stare superioara in care simti ca ai putere sa muti muntii.

  45. Cand am inceput sa citesc articolele tale eram un pic suparata pe viata:) acum mi-a aparut zambetul pe buze si speranta ca voi reusi.
    Multumesc

  46. Imi face placere sa citesc articolele tale si o sa te urmaresc in continuare! Sunt foarte dornica sa ajung sa si realizez tot ceea ce acum inteleg si mi se pare foarte adevarat din articolele tale, mai am de lucrat la perseverenta.
    O zi superba si tine-o tot asa! 😉
    Multumim,
    Diana

  47. Iti multumesc pentru toate sfaturile, pas cu pas voi incerca sa-mi schimb gandirea negativa. Trebuie sa reusesc!

  48. Stiu ca ai foarte multa treaba si poate nu sunt alfa deloc cu disperarea mea dar am ceva probleme si  ti-as fi foarte recunoscator pentru ajutor…

  49. Pera foarte bun si util articolul despre dresarea gandurilor. Observ cu admiratie ce exemplu esti pentru noi prin faptul ca te duci inainte ca o sageata si iti urmezi visul: acela de a ilumina si pe altii. Si eu am invatat cat de important este sa nu mai imi las mintea pe pilot automat. Am trecut la carma iar rezultatele sunt admirabile. Acum ajung unde ‘vreau eu’. E fantastic! Viata mi s-a schimbat instantaneu in pozitiv pentru ca m-am setat doar pe pozitiv,

  50. Mintea ta este o unealta minunata in mana ta puternica, sau un stapan nemilos care te leaga in lanturile sclaviei. sincer e citatul zilei pentru mine ! chiar foarte reusit articolul.

  51. Viata nu este corecta nici nu va fi,viata nu-ti da ceea ce-ti doresti ci doar ceea ce vrea ea…
    Quando si sa che ogni problema è un falso problema si è pericolosamente vicini alla salvezza.

  52. Sa mulțumit lui Dumnezeu ca ne-a dat viața ,viața este frumoasa daca știi sa o trăiește ,noi facem viata grea,noi facem viata urâta,noi facem unele lucruri in viata de care regretam mai târziu dar niciodată nu e târziu sa ne întoarcem ,noi suntem cei care facem viata ,noi n-e alegem cum trăim in viata asta dar sa nu uitam ca daca suntem un pic Generoșii si n-e uitam si la alții care suferă de foame,care sunt bolnavi si ar face orice sa aibă putina mâncare sau sa fie sănătoasi ne-am da seama ca alții suferă mai mult ca noi!!! Si sa nu uitam ca viata e frumoasa doar ca trebuie sa știi sa o trăiești.

  53. Salut, Pera!
    Tu esti un adevarat indrumar cu solutii „la cheie” pentru diverse probleme mentale. Deabia incepem sa intelege cum functioneaza mecanismul asta al nostru. Eu pot sa afirm ca tehnicile pe care le-ai prezentat functioneaza exact asa, si devin mai mult sau mai putin eficiente in functie de concentrarea mea. Atentia este esentiala. As vrea totusi sa iti fac o sugestie, legata de unele articole. Ai putea grupa un fel de biblioteca de reper, pentru cei dintre noi care au sete de a citi mai mult? Multumesc inca o data.

  54. Sunt foarte bune sfaturile tale , la fel si tehnicile, sunt exact ce i-mi trebuie mie, si celorlalti binenteles dar trebuie sa realizeze aceasta, multumesc din tot sufletul, esti asemanator cu Samanta, apesi pe nas si ne transformi, cu ajutorul nostru, nu incap multumirile noastre la ceea ce faci pentru noi, i-ti multumesc in numele celor care inteleg ceea ce multumesc, sunt ca un scai de acum inainte, problema este cu timpul, darrrrr, pentru ceea ce faci pt. mine mi-l acord special, iarăşi şi iarăşi multumesc.

  55. Buna Pera. Eu sunt Sorin. Intotdeauna m-am gandit cum este normal sa sa desfasoare omul in procesul de gandire; vorbeste omul cu sine si atunci toti il cred nebun pt. ca cei din jur observa ca acesta vorbeste cu sine sau trebuie sa caute in sine decat ideile si sa le depuna in mintea lui intr-o memorie secreta unde numai el stie ce are acolo ? De fapt omul trece prin diverse stari sufletesti,: stres, frustreare, deznadejde .. etc. De fapt cum este pana la urma procesul cel mai normal de desfasurare a gandirii ? Multumesc frumos .

  56. uof….eu sunt o persoana foarte pesimista…oricat as incerca nu reusesc sa gandesc pozituv…..imi doresc foarte mult sa incep sa gandesc pozitiv, sa vad lucrurile din alt unghi…..dar nu stiu cum sa incep, cum sa fac…..am mare nevoie de ajutor…..

  57. uofff…ma ajuta si pe mine cineva cu vreun sfat? cu vreo idee? cum a-ti reusit voi sa treceti peste perioada asta critica ca pe mine parca nu ma ajuta nimic….:((

  58. Ce faci cand ai mai multe afirmatii de spus, pentru ca nu avem doar o problema sau o teama? Imi aleg 5 de exemplu si le repet la pachet sau ma focusez doar pe una 30 de zile si apoi incep cu cealalta?

  59. Burma seara! Am citit articolele tale si m-i se par foarte interesante si am foarte mare nevoie de ajutor. Am 22 de ani si am o relatie de 5 ani cu iubitul meu cu care m-am mutat in urma cu 2 ani cand am venit la facultate. Am o problema constientizez sara pentru ca sunt foarte foarte geloasa dar nu arat, tin in mine si ma consum foarte tare. Nu stiu de ce pentru ca inainte nu eram asa dar comentariile iubitului meu de genul „cell buna e asta” si asa mai departe la adresa altor fete m-au facut sa devin ceea ce sunt acum si pur si simplu am ajuns sa fiu complexata de fizicul meu. Inainte si el era foarte gelos dar acum nu mai este si cate-odata simt nevoia sa il vad gelos si ma enervez ca nu mai este. Am nevoie de ajutor!

  60. Salut Pera,
    iti multumesc pentru inspiratie 🙂 !
    Foarte bun articolul, am in buzunar numai note de 10 pregatite pentru articolele tale :))) .
    Adrian A.

    1. Interesant articolul. Mi-a placut analogia cu ghinda care devine stejar.
      Frumusetea si ironia sunt ca GHINDA STIE CA ESTE STEJAR.
      Intrebarea care se pune in acest caz : Ce fel de constiinta si comstienta de sine detine o ghinda, si noi, nivelul uman, care ne credem atotstiutori nu suntem capabili uneori nici sa zarim potentialul din noi ?

  61. buna! daca dupa trei ani de relatie unul dintre noi decide ca e mai bine sa incheiem si refuza sa mai spere ca va fi bine,iar celalalt vrea sa continuie si spera si gandeste pozitiv si incearca sa il convinga ca e mai bine sa fie impreuna credeti ca va reusi?

  62. oferi incredede in oameni.. imi place cum e gandit..nu exista nu pot ,trebe sa ai doar curajul sa faci acel lucru

  63. Acum un an am avut o prblema „sănătate”, spun asta pentru că am colindat aproape toate clinicile medicale importante din transilvania și în afară de o infecție nu mi-au gasit nimic, am avut dureri mari, aprope în fiecare părticică a corpului, idee e că la ceva timp m-am întâlnit cu un maestru reiki care mi-a dat să citesc niste cărți despre gandirea pozitva, spiritualitate, cred că am citit 50 pană acum, problema e că imi dau seama că ce am pățit sunt gandurile pe care le-am generat ani de zile, acestea sau intors asupra mea (organismului). Din toate acestea am o nedumerire eu sunt ortodox, care ar fi legătura între religie și autosugstie, ca exemplu citind și vizionând zeci de documentare am observat ceea ce nu văzusem foarte mult timp, toți indiferent de confesiune cred în Dumnezeu dar nu sunt atât de bisercosi și sunt foarte prosperi.

  64. voi gindi pozitiv ca pot corupe pt ca asa este creata societatea de azi ,si ma las corupta pentru ca invat sa nu mi spun singura prostii ca a corupe este distrugator ?, acesti pasi pot duce in extreme …….

  65. Foarte frumos spus , eu aplic si o urmatoare tehnica . Inainte de un eveniment unde cred ca am emotii sau ca nu ma descurc, imi imaginez cum vreau sa fie momentul acele , de la cum intru pana cand ies , imi imaginez emotiile , si odata dupa ce am trecut prin povara sa zic asa , cand sunt in situatie nu mai am nici o problema si se intampla asa cum vreau eu 😉 voi ce parere aveti desprea aceasta metoda ?

  66. Buna,stiu ca esti prea ocupat sa raspunzi la mesaj dar am zis sa incerc,poate imi poti da o ideie.Am citit o parte dintre articolele pe care le-ai scris,despre gandirea pozitiva,despre faptul ca totul pleaca de la gandire,daca iti faci un plan amanuntit despre un lucru pe care ai vrea sa il realizezi etc.La mine situatia e urmatoarea,acum cateva saptamani am aflat ca unei fete din liceu care are clasa langa a mea ai place de mine,am verificat si cam asa e,tot mereu se uita la mine,colegii ei cand trec pe langa mine rad etc,si de atunci tot incerc sa gasesc un mod de a vorbi cu ea,sa o cunosc,insa nu pot face nimic mai mult decat sa ma uit in ochii ei.Practic amandoi vrem sa ne vorbim dar nu o putem face pentru ca nu ne cunostem,si stiu ca eu ar trebui sa fac primul pas.Desi stiu deja ca ea ma place (deci elimin riscul de a fi „ignorat) nu reusesc sa gasesc un subiect,un motiv ceva sa pot crea un dialog.Sunt un tip mai timid,dar pot trece peste asta.Imi poti da o ideie despre cum sa procedez?Nu asi reusi sa merg direct la ea sa o intreb cum se numeste sau sa ai spun ca o plac sau chestii de genul.

  67. este adevarat ce spui .Intotdeauna cand mi-am dorit ceva si m-am gandit mult timp la cea ce vreu ,am reusit .Stiu ca puterea gandului este imensa .Din pacate vin si ganduri negative si dialogurile interioare din capul meu ,imi spun constant sa nu mai port aceste dialoguri si ma trezesc ca fara sa imi dau seama sunt in plina discutie cu mine insumi ,fac mii de scenarii si mii de situatii .Daca as reusi sa scap de acest dialog interior as fii fericita .Sper ca venind in aceasta comunitate, alaturi de voi ,sa imi limpezesc mintea si sa gandesc doar pozitiv

  68. Pentru toate reuşitele personale şi colective îţi trebuie să stăpâneşti 3 daruri: Credinţa în reuşită, Voinţa să faci şi iubirea necondiţionată faţă de semeni .

  69. E super tare si foarte de folos articolul. Sunt total de acord cu el. Zambetul si pozitia de drepti cu umeri ridicati si capul sus sunt o arma foarte puternica impotriva gandiri negative.

  70. Am o problema , de ceva timp ma cert cu mama …ma insulta in toate felurile…si eu vreau sa plec de aici pentru ca imi este frica de ea . dar mi-e teama

  71. este adevarat,,penru ca am trait asta,,am fost jos de tot,de unde nu vedeam nici o iesire,,,depresie si pierderea locuintei,un copil de crescut si fara servici,,,pe mine rugaciunile si credinta mau scos din acea prapastie,,din pacate acea frica inca traieste in mine,,,as vrea sa ii astup gura,,cateodata reusesc,,cateodata oscileaza gandurile,,voi aplica metoda cu cititul,,,mie imi place sa citesc,dar din pacate am 2 carti cu mine,,dar le voi citi de mai multe ori,,vreau sa iti multumesc Pera ;PENTRU S FATURILE TALE;;de multe ori mau scos din hau,,,iti doresc mult succes,,,sfaturile tale si incurajarile ajuta ,,de aceea continua,,o seara buna,,,

  72. Gandul nu se opreste niciodata doar atunci cand o faci tu, si ca sa nu fiu negativ in gandire trebuie sa vb cu mine in interior doar din amintirile bune , fara remuscari la ce-am facut , ca deja e facut, si trec mai departe cu sinceritate ? Asta zici ?

  73. la final trebuie sa fie o seara corecta, zic. pui toate gandurile in ordine si iti faci prioritatile, altfel vei sta cu regretul si nu rezolvi nimic. trebuie sa fim pozitivi.

  74. De un an stau in chirie, vreau sa fac un imprumut pt a cumpara o casa la tara…dar gandu negativa ma termina.tot timpu ma gandesc daca nu mi aproba creditu ca nu cred ca voi putea eu sa- mi iau o casa…nu stiu cum sa vac sa scap de gandu negativ oricat as incerca nu pot

  75. Adevăr grăiești. Ma regăsesc, însă eu sunt o fire pozitiva,și culeg doar bucurii. Durerea mea e ca în jur am apropiati pt care lupt sa ii invat si sa le ofer și lor aceasta putere de autocontrol…și nu reușesc. Și caracterul omului e de vina. Vad în ochii ei ca si-ar dori sa poată zbura cum o fac eu,și în același timp vad ca ma și urăște pt miserupismul și fără de grijile ce le am cu mine mereu. Si-ar dori sa aibă aura mea,însă drăcușorul de pe spatele ei (negativismul) , mereu ii umple gândul cu idei greșite. Idei greșite ce au făcut pui,multi pui în gândul ei. Ea vrea sa fie salvata,o simt. Și are calități multe. Însă gândul i s-a umplut de rau încât spațiul de stocare nu știu sub ce forma ar putea fi resetat. Și dacă m-ar ura,nu ma deranjează, pt ca eu ma simt protejata de orice factor negativ ,nimic nu ma poate atinge. Dar îmi doresc pentru ea sa poată simți libertatea sufleteasca de care am eu parte. Mereu ma ofer sa o ajut,sa o aranjez,sa o complimentez,sa o susțin, fără sa am vreun interes. Însă probabil în gândul ei am interese…ceva nu o lasă să vadă partea frumoasa în nimic. Dar e păcat, pt ca ceva din ea se macina și își pune întrebări „de ce nu sunt și eu,de ce nu am și eu, toți sunt prosti”….tot se rezuma ce zice ala ,ala ala…însă aura ei e precum o pătură cenușie ,o vad asternuta deasupra ei. Asta ma doare. Și vin cu o întrebare, pt ca sunt sigura ca știți sa îmi răspundeți pe măsură, pt ca îmi place enorm ce ați scris. Nu sunt bogata,dar am cat am nevoie. am parte de iubire,știu cum sa-mi fac viata implinita,iar sufletul meu e împăcat. …..cat sa ma consum pt alții? Când sa ma opresc? Doresc sa o ajut,ca pe multi din jur,însă mă afectează aceasta implicare? Ma afectează dacă încerc mereu mereu sa ridic o persoana cu toate ca se zbate? Asta nu știu. Constiinta îmi spune sa ajut cat am putere,dar am început sa ma gândesc dacă m-ar putea afecta în vreun fel,pe mine care sunt fericita.

    1. Domnule Novacovici, știți cumva, daca vreau sa fac un blog cu cărți audio citite de mine,fără beneficii materiale, cad sub incidenta drepturilor de autor? Este o pasiune, nu un interes material. Va mulțumesc!

  76. Salut. Citind articolul tau imi dau seama ca esti un tip direct, asa ca am sa fiu si eu la fel de direct: spusele tale sunt o combinatie de lucruri bune si bazaconii. Una peste alta, cred ca unele lucruri sunt scrise din inima, iar intentiile tale par bune cel putin la o prima lectura. Sa-ti spun si unde cred ca sunt bazaconiile: cultura lui me,myself and I. Adica sugestia ca daca Gigi vrea ceva, el va obtine acel ceva rostind cuvinte care devin mantre. Pe pamant mai sunt si altii ! Si zau ca si taranul care se roaga sa vina ploaia pentru graul lui, si constructorul care trebuie sa toarne betonul si sa roaga sa NU vina ploaia, sunt amandoi egali in fata naturii ! Mintea omului poate face foarte multe, dar nu totul . Din punctul asta de vedere, afirmatiile cum ca iti pui ceva in cap si mai devreme sau mai tarziu ”iese” mi se par bazaconii gen ”Secret” pe care si acum imi pare rau ca am citit-o. Este (The secret) cultul arogantei in forma sa cea mai nuda. Cred ca ceva modestia n-a daunat nimanui si NU, modestia nu este mentalitate de looser; este acceptarea mentala ca la orice moment pot sa gresesc si care ma ajuta ca intr-o zi sa-mi dau seama si sa indrept. Altfel, absolutizez o metoda, o ridic la rangul de infailibita si toti ceilalti care nu adera la ea sunt niste ”incuiati”, nu-i asa ?…….ceea ce alimenteaza si mai mult aroganta……a-ti propune niste teluri si a planifica cum sa le indeplinesti este un lucru bun si normal (presupunand ca telurile sunt onorabile !)…….dar nu este metoda , adica THE METHOD !………Ea trebuie corelata cu altele precum co-operarea, intr-ajutorarea, precum si curajul de a pune la indoiala propriile rezolutii, de a face la diverse momente niste sondari in care sa verifici daca ce-ai gandit si cum ai actionat de la ultima ”verificare” a fost bine/corect/complet etc. Altfel, trebuie schimbat ceva…..ori mentalitatea gen ”ce mi-am propus sa fac este cel mai bine si nu ma abat de la ea ” , ceea ce propune articolul tau (nu explicit ci implicit) , este cel putin paguboasa/contraproductiva , ca sa fiu indulgent……da-mi voie sa te citez: ”Dar cineva în care am crezut mi-a spus că după ce îmi voi repeta zilnic, luni de zile şi poate ani aceste afirmaţii, voi deveni omul care îi spun minţii mele că vreau să fiu”…….probabil ca vei fi de acord cu faptul ca exista tentatia raului precum si oameni care sa-si doreasca sa promoveze raul, iar daca ei si-ar propune niste lucruri rele si ar aplica ce spui tu pe-aici, atunci iese nasol……..e site-ul tau si poti sa scrii ce vrei, dar as sugera mai putin absolutism, ca nu stii ce te ”loveste” intr-o zi , fara sa o fi planificat !……apreciez ca indemni oamenii sa-si spuna parerea….sper sa nu te deranjeze ca nu-ti impartasesc calea…..gand bun !

    1. Buna ziua sincer va multumesc pt sfatutile voaste si chiar imi sunt foarte foarte utile si ma bucur ca mai sunt oameni care gandesc pozitiv

  77. Nu stiu daca am o problema cu gândirea negativa ..de fapt nici nu stiu daca gândesc negativ ..dar am avut câteva eșecuri in viață si nu stiu daca a fost fin cauza gândirii mele ..de multe ori îmi spuneam încerc chiar daca stiu ca nu o sa reușesc dar in sinea mea speram sa reușesc ..si când vedeam ca nu am reușit .. Îmi ziceam . știam ca sunt o ghinionista .. Si mi.am cam pierdut încrederea in a face ceva ..deșii mintea mea vrea sa încerce din nou acele lucruri dar am o teama sa nu pierd din nou .. Pana la urma eșecurile sunt din cauza gândirii mele sau chiar nu pot face fata la încercările dinaintea mea ?

  78. Am probleme cu vocele ceni distruge creierul zi de zi cu negativ ghinduri negattive dechit cele pozitive sii foarte greu sa le conduci am nevoie de ajutor numai pot suporta acest dibilizm ore vad e negativ si nul ppt controla

  79. Buna Pera Novacovici ! ma bucur ca am descoperit articolul tau ! o sa iti povestesc ceva ce mi se intampla mie aproape in fiecare zi ! Cand fac ceva , ma gandesc la ceea ce urmeaza sa fac si de multe ori asa mi se intampla cum m-am gandit ! Si cand vorbesc cu cineva tot asa , de multe ori , cand ii spun ca asa se va intampla sau asa o sa faca ( cineva ) exact asa este ! de ex : un prieten juca la pariuri sportive , si a venit la mine si mi-a spus cine joaca ( nu mai imi amintesc cine juca ) si i-am spus ca o sa castige echipa respectiva cu 2 – 0 …si asa a fost ! mi se intampla de foarte multe ori sa spun ceva sau sa gandesc ceva si asa sa se intample peste catva timp ! Explica-mi te rog ce inseamna si cum reusesc , si ce trebuie sa fac sa imi antrenez mintea si sa realizez totusi cum fac sa se intample asta ! Vreau sa urmez pasi tai si sa incerc sa pun in aplicare exemplul tau !

  80. Buna,
    Eu sunt doamna Sarah Michael, creditor privat de împrumut care oferă oportunități de viață.
    Căutați un împrumut autentic, Aveți nevoie de bani pentru a începe o afacere sau pentru a vă îmbunătăți finanțele, ați fost respins de bănci sau de alte instituții financiare. Nu mai căutați, sunt aici pentru a vă face toate problemele financiare un lucru din trecut. Sunt un creditor de încredere și de încredere care oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă la o rată a dobânzii la un nivel scăzut și accesibil de 2% și voi fi fericit și dispus să vă ofere un împrumut astăzi pentru mai multe informații contactați-mă prin e-mail la ([email protected]).
    Mulțumesc.

  81. Aveți nevoie de asistență financiară? Imprumuturi personale?
    Creditele companiei? Ipoteci? Noi oferim împrumuturi la rata de 2%
    rata! , Dacă vă întoarceți la noi cu dvs.
    Nume:
    Suma impusă pentru împrumut:
    Durată:
    Țară:
    Stat:
    Numar de telefon
    Contactați-ne astăzi la: [email protected]

  82. Îmi pare rău pentru ceea ce ați trecut înainte, infectați că este una dintre problemele în mâinile creditorilor fals, dar vreau să știți că suntem o companie de încredere care în prezent instituie o schemă în formă de achiziție de împrumut pentru a ajuta diverse persoane fizice precum și organizații care au intenții de renovare, datorii? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti datoria sau aveți nevoie de un împrumut pentru a vă îmbunătăți afacerea? Ați fost refuzat de bănci și de alte instituții financiare? Aveți nevoie de un împrumut de consolidare sau de credit ipotecar? refinanțare? și, de asemenea, crearea de echipamente de afaceri. Sunt o femeie internațională de afaceri și un împrumut care a oferit împrumuturi diferitelor persoane și firme din Europa, Asia, Africa și alte părți ale lumii.
    Vreau să știți că această companie este o companie autentică cu rezultate bune. De asemenea, doresc să vă informez că nu am fost implicați niciodată în activități de fraudă. și vă pot asigura că ceea ce altă companie nu poate face pentru dvs., o voi face pentru dvs. și vă voi face fericiți și vă veți zâmbi pe față. îți dau cuvântul meu doar să ai încredere în mine și nu vei regreta să faci afaceri cu noi, căutăm mai multe, pentru că suntem aici să ne ocupăm de toate problemele tale financiare, lucru din trecut.
    Împrumuturile noastre pentru persoanele care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau au nevoie de bani pentru a plăti facturile pentru o investiție de afaceri la o rată de 2%. Vreau să utilizez acest mediu pentru a vă informa că oferim asistență fiabilă și că vom fi dispuși să împrumutăm. Vă rugăm să ne contactați astăzi prin adresa de e-mail: ([email protected])
    Deci, dacă doriți să obțineți un împrumut de la compania mea, ne puteți contacta astăzi.
    Suma maximă pe care o împrumută este de 520.000.000,00 în următoarele
    Moneda: Statele Unite, Euro și Marea Britanie
    DATA APLICATĂ
    1) Numele complet: ………………………
    2) Țara: ……………………………
    3) Adresa: …………………………..
    4) Statul: …………………………..
    5) Sex: ……………………………….
    6) Starea civilă: ………………………
    7) Ocupația: …………………………..
    8) Numărul de telefon: ……………………..
    9) Poziția curentă a postului: ………………………………
    10) Venit lunar: ……………………………
    11) Valoarea creditului solicitat: ………………………….
    12) Durata împrumutului: ……………………………………
    13) Scopul creditului: ………………………………….
    14) Religia: ………………………………………. ………….
    15) Ați aplicat înainte: ……………………………
    16) Data nașterii: ………………………………
    mulțumesc

  83. Oferta de împrumut pentru toată lumea (se aplică acum)
    Căutați investiții și împrumuturi personale? Nu căutați mai mult pentru că sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut aici! Doamna Helen Wilson, un împrumut de împrumut a cărui societate de împrumut oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la un preț accesibil de 2%. Vă rugăm să ne contactați astăzi pentru împrumutul dvs. prin e-mail la ([email protected])
    Mulțumesc.

  84. Bravo, dupa cum o spui si tu, prin televiziune ne sperie si ne vand produsele lor asa si tu ne arati calea ta si ne vinzi marfa ta!
    Domnule este foarte greu de lucrat cu mintea omeneasca, pentru ca printre ei mai sunt uni care gandesc si citesc printre randuri!

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.