Testează-ţi încrederea în forţele tale şi începe să ţi-o creşti

Azi vreau să fim originali şi să te iau alături de mine într-o călătorie ca să înţelegi ce sunt testele psiholgice şi cum se construieşte unul.

Dacă nu ai citit încă lecţia cu greșelile pe care le faci și care îți distrug încrederea în tine e important să faci asta înainte să treci la test: >>> Greseli ce ti-au distrus increderea in tine <<<

Apoi, îţi vei face singur testul şi evaluarea şi apoi discutăm despre încrederea în sine.

Cum se face un test psihologic?

Păi în primul rând, se folosesc instrumente psihologice, chestionare, experimente şi studii pentru a evalua o trăsătură psihologică.

În cazul nostru este vorba de stima de sine.

Şi experimentele noastre psihologice ne dovedesc că una din trăsăturile oamenilor cu o încredere mare în ei este valoarea pe care ei cred că o au în această lume. Invers, oamenii cu încredere scăzută în ei, consideră că nu sunt valoroşi sau că sunt mai puţin valoroşi decât ceilalţi oameni din jurul lor.

Acum, vrem să facem un test psihologic ca să aflăm rapid dacă un om are o încredere în sine scăzută sau crescută.

Vom formula întrebarea astfel:

Cred că sunt un om de valoare sau cel puţin la fel de bun(ă) ca alţii?

Apoi, avem şi variantele de răspuns.

În cazul nostru, avem 4 nivele ale încrederii în sine:

  • Înalta şi stabilă (adică e înaltă şi nu poate fi scăzută uşor);
  • Înalta şi instabilă (e înaltă uneori dar anumite evenimente de viaţă o pot scădea);
  • Scăzută şi instabilă (e scăzută dar poate urcă sau scădea în funcţie de evenimentele de viaţă);
  • Scăzută şi stabilă (e scăzută şi poate fi greu ridicată).

Așadar, la întrebarea:

Cred că sunt un om de valoare sau cel puţin la fel de bun(ă) ca alţii?

Ai 4 variante de răspuns:

1. Absolut de acord (3 puncte)

2. De acord (2 puncte)

3. Nu sunt de acord (1 punct)

4. Categoric nu (0 puncte)

Cum dau punctele? Cu cât răspunsul meu indică o stimă de sine mai mare, dau mai multe puncte pentru ca la sfârşit să pot face evaluarea. Cu cât răspunsul primeşte mai puţine puncte, voi şti că există o stimă de sine mai scăzută.

Rosenberg, după numele căruia s-a făcut acest test, a găsit 10 trăsături care indică încrederea în sine şi a formulat 10 întrebări uşoare.

Fă te rog testul şi notează punctele pe care ţi le acorzi.

test

 

Ai reușit?

Fă adunarea punctelor tale:

Între 0-5 de puncte – stimă de sine foarte scăzută

Între 5-25 de puncte – o stimă de sine medie (scade sau creşte în funcţie de evenimentele din viaţa ta)

Între 25-30 de puncte – o stimă de sine crescută şi solidă

Acum, din punctul meu de vedere, nimănui nu-i strică să îşi dezvolte încrederea în sine şi atenţie, nu poţi să ai prea multă încredere în tine.

Aroganţa nu este prea multă încredere ci o evaluarea incorectă a abilităţilor tale. Un om cu multă încredere în el îşi evaluează corect abilităţile şi nu devine arogant. Deci cu cât mai multă încredere cu atât mai bine.

Dacă doreşti să continui lectura, te rog să o faci la acest link unde continui cu explicaţiile, îţi dau câteva idei despre cum să îţi creşti stima de sine, vorbim de eşec şi descurajări: Discutii despre decurajari, esecuri si metode de crestere a increderii

Dacă dorești să îți crești încrederea în tine și ai nevoie de un ghid, am pentru tine cartea Ghidul personalității alfa – pentru lideri născuți din focul acțiunii.

Dacă îți vei schimba mentalitatea, atitudinea ta se va schimba.
Dacă atitudinea ta se va schimba, comportamentul tău se va schimba.
Dacă comportamentul tău se va schimba, rezultatele tale se vor schimba.
Dacă rezultatele tale se vor schimba, tu te vei schimba și odată cu tine, întreaga lume ce te înconjoară se va schimba după puterea exemplului tău.

Aştept întrebările şi gândurile tale. Câte puncte ai făcut la test? Indiferent câte ai făcut e important să fii sincer cu asta ca să putem creşte o încredere sănătoasă în forţele tale.

Per aspera ad astra

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

50 de răspunsuri

    1. Pera e primul coment pecare il las de cind te urmaresc .Cam de vrio patru ani.
      Sunt o persoana cu dizabilitate si la fel ca si tine am terminat facultatea de psihologie acum sase ani.eram la fel de timid ca si tine.
      Eu mi-am promis ca vreau sa devin o persoana cu multe abilitati si sa depasesc o persoana normala.
      Am un post de agent de vinzari la o firma si am avut un conflict cu seful meu fiind fortat sa-mi iau un program scurt pentru a nu mai avea conflicte emotionale cu dumnealui asa am ajuns sa am doua giburi tot in vinzari pe un contract de colaborare la o banca.In aceasta periada am invatat foarte mult si am si primit la fel de mult de la oameni care nu ma cunosteau.Mentionez ca in aceasta perioada eram ajutat distal de o terapeuta.Imediat dupa ce m-am angajat intr-o noapte am vazut postat pe acest siti un anunt in care cineva facea o initiere in reconectare .In acea noapte am loat legatura cu el si mi-a spus ca sa fac cum simt cu inima vizavis de aceasta initiere care dura doua zile si era destul de scump plus cazare drum.
      Am loat hotarirea ca a doa zi sa merg la Iasi chiar in zioa de sf Parascheva .Acsle zile mi-au schimbat practic toata trectoria vieti pentru ca am renuntat la terapeuta aveam si am o intuitie buna iar puterea gindului sa amplificat,desi mai aveam si alte initieri aceasta a fost o revelatie in timpul cit mi s-au facut pe parcursul celor doua zile.Am venit acasa si mi-am propus sa fac cursurile in anul urmator cu initiatorul prin care a venit in lume aceasta vibratie Eric Peral.Aceste cursuri se tin in strainatate si costa .Intre timp a inceput o introspectie interioara mai profunda si am constientizat ca pe seful meu il urasc desi el ma ajutat intro periada grea a veti.Am inceput sa il iubesc neconditionat si ii spuneam mental”Imi pare rau te rog sama ierti iti multumesc te iubesc iti sunt recunoscator”,plus alte programe de iubire adresate mental.Mai aveam o colega noua care o pusese sefa de departament si ma cam sapase si la fel am iubito si pe ia.In acel an mi-am propus sa lucrez cu norma intreaga pentru ca sa pot sa imi platesc cursurile din strainatate.Dupa o luna in care am inceput munca la program normal sefa de departament pleaca la o firma concurenta iar dupa doua saptamini mai pleaca si inca un coleg.
      Am simtit ca trebuie sa am o discutie serioasa cu seful meu.Era o zi ploioasa am venit de pe traseu si i-am spus sefului ca doresc sa vorbesc cu el ceva serios si sa isi ia o cafea tare si sa se aseze pe scaun.
      Cu putin timp in urma am facut o rugaciune si am chemat pe Isus Hristos si calauzele mele pentru am ma ajuta si al face pe seful meu sa priceapa informatia si sa fiu calauzit pe parcursul discutiei.Desi a fost o discutie dura in care i-am spus ca daca un om nu intelege o problema se loveste cu capu de tavan pina vede pragul iar daca nu intelege lectia se repeta am mai discutat si de o solutie financiara convenabila pentru toti agenti de vinzari.Apreciez la seful meu ca desi discutia a fost dura in termeni de respect reciproc dumnealui mi-a multumit.Asa am ajuns sa am o relatie buna cu seful meu si sa fac sedinte de vindecare energetica si chinetoterapie la alte persoan care doreau ajutorul meu.Una din persoanele care imi era prietena de familie a dorit sa imi dea bani dar am refuzat dar in schimb sa oferit sa imi dea bani pentru curs si sa ii dau bani cind pot eu.ASA AM AJUNS SA MA SCHIMB.
      CIND IN VIATA INCEP EVENIMENTE DIFICILE ,GRELE ABIA ATUNCI INCEPE VIATA.
      Cu respect Marian

      1. 9 puncte :))) Increderea mea oscileaza rau de tot……….Cand am un succes ma laud in mintea mea”Bravo,esti cea mai tare!da,da ai facut treaba buna!”daca o dau in bara zic „Ce naiba ai facut?Nu esti in stare sa faci nimic ca lumea „:)))

  1. Am facut 18 punte si cred ca e adevarat ma regasesc in totalitate, bravo tie, esti tare ai o putere de manipulare estraordinara ( in sensu bun al cuvintului ma…..)

  2. Da.Am facut testul.Am obtinut 20 de puncte,adica o stima de sine medie, care oscileaza functie de evenimentele care se petrec in viata mea.Am de lucru.Abia astept sa mergem mai departe.Iti multumesc

  3. Salut. La test-23 de puncte. Increderea in sine e cea mai importanta, caci daca o dezvolti, vezi ca nu esti tu mintea ta, care e limitata. Multumesc pt articol.

  4. 23 de puncte dar daca nu as fi citit articolele tale ar fi fost mult mai putin plus ca, cu ajutorul tau am gasit si vocatia mea care am cautat-o dupa ce „te-am intalnit” si ca de obicei valul pe care-l creezi inspira emotie dar si trezire le realitate..Multumesc pentru lectiile pe care ni le dai si sper ca macar 80% din cititori sa fie candva oameni evoluati care sa de-a mai departe din ce-au invatat pentru ca ajutand pe alti ne ajutam pe noi si crestem mai repede,inpreuna!

  5. Multumesc si felicitari pentru toate articolele pe care le publici !! Este minunat ceea ce faci si asta ma ajuta foarte mult si pe mine si cred ca pe multi altii !!

  6. Mersi ptr.test,am 24 de puncte deci mai e de lucrat!Oricum vroiam sa ti zic ca datorita tie, cred din ce in ce mai mult ca viata intr adevar ti se poate schimba,numai sa vrei sa actionezi!

  7. Dupa o depresie destul de severa prin care am trecut acum 4 ani pot spune ca sunt f multumita de cele 25 de puncte obtiune 🙂
    Am observant ca in momentul in care nu am mai dat vina pe cei din jur pt ce mi se intampla si am acceptat ca EU trebuie sa ma schimb …am reusit sa ma echilibrez emotional si fizic …cred ca primul pas in ati creste iincrederea in tine este sa afli unde te gasesti deci …testul acesta este PRIMUL PAS
    Felicitari celor care l-au facut !

  8. Buna si multumesc pentru sprijinul pe care ni-l oferi prin munca ta.Personal stiu ca pot gandi bine,ca pot reusi lucruri dar stau prost la capitolul vointa,motivatie.Am scos 13 puncte si ca si rezultat am obtinut exact ceea ce cred in general despre mine…Gandesc,imi constientizez capacitatile si slabiciunile,dar pentru ca destinul mi-a dat o lovitura nasoala cu ani in urma,nu mai stiu ce vreau de la viata mea.Cel mai greu este sa decizi ce vrei…Oricum iti citesc toate articolele si cu toate ca stiu ca sunt dator fata de mine insumi sa ma ridic raman doar la nivelul teoriei.Nu mai gasesc sens vietii mele si nici motivatie.Oare voi deveni un ratat?

  9. Cel mai important pentru noi este sa constientizam…si pe urma incepe „lupta”. Si consider ca suntem suficient de puternici sa ne schimbam! Tot ce conteaza este sa vrem asta foarte mult! Sa cautam sa fim fericiti, cu noi insine in primul rand si apoi cu ceilalti! Multumim pentru articolele minunate!

  10. 13 puncte, dar nu cred k asta e important, ci faptul k vreau sa evoluez si , iti multumesc k ai facut acest site asa de explicativ pe intelesul si pentru ajutorul tuturor. Multumesc inca o data si tine-o tot asa !!!

  11. Am obtinut 20 de puncte la test si recunosc, asa e: stima de sine, in cazul meu, scade sau creste in functie de evenimentele din viata mea. De fapt, toate starile mele sunt mult prea usor influentate de evenimentele din viata mea. Insa, cu ajutorul materialelor pe care le citesc de la tine si pentru care iti multumesc, sunt sigura ca voi „lucra” cu succes si imi voi educa rabdarea, perseverenta. Apoi voi vedea si voi trai cu bucurie toate schimbariel din viata mea.

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.