Cifrele spun că sunt cel mai citit psiholog și autor român de dezvoltare personală.
Pe scurt, eu îmi doresc să ajut oamenii să se înțeleagă mai bine, să fie mai fericiți.
AUDIOBOOK
Cum mă opresc din mâncat
Audiobook-ul care te ajută să îți identifici nevoile, să îți înțelegi poftele și să le controlezi.
Vreau Cartea audio
(doar 65 lei)
Dacă ești ocupat sau obosit, apasă PLAY pentru a asculta conținutul acestei pagini, și mai multe detalii despre Cartea Audio.
play audio
Spune-le și prietenilor tăi despre această carte
Identifică - Înțelege - Controlează
Identifică
Nevoia ta reală e cea de a mânca, o nevoie fiziologică de a te hrani?
Înțelege
De unde vin poftele tale? E oare posibil ca ele sa fie un mesaj codat despre altfel de nevoi?
Controlează
Atunci când știi de unde vin poftele tale, tu ai controlul asupra lor.

Oare de ce nu te poți abține atunci când pe masă este o farfurie cu prăjituri? Oare de ce simți nevoia să ”guști” puțin din farfuriile altora? Oare de ce găsești mereu un motiv să mai comanzi “ceva bun” când ești la masă cu prietenii? De ce uneori mănânci fie de bucurie, fie de tristețe? Parcă mereu este un moment bun să poftești la ceva, nu? Oare de ce ți-e poftă și nu te poți opri din mâncat doar pentru ca apoi să te urăști și mai tare? Te uiți în oglindă sau prin ochii critici ai apropiaților sau chiar a glumelor cu țintă directă?

Ți s-a spus deseori ”grasul” sau poate s-au făcut glume și miștouri pe tema asta? Sunt convins că uneori te-ai simțit rău din cauza asta. Știu că uneori (noi cei care poftim) încercăm să ascundem un pic asta. Eu știu cum este, deoarece am fost gras și am suferit mult (pe ascuns) din acest motiv. Înțeleg dacă acum crezi că nu este o problemă foarte mare în viața ta. Poate te amăgești și spui că nu este pe lista priorităților acum. Poate acum este mai important să câștigi bani, să îți faci o carieră, să te ocupi de alte urgențe. Însă dacă citești aceste rânduri, cu siguranță în sinea ta te macină acest gând. Poate nu îți dorești să slăbești acum urgent, însă cu siguranță îți dorești să te simți încrezător că nu vei mai cădea pradă acestor pofte.

Vestea bună este ca te pot ajuta. Citește aceste rânduri în continuare și îți promit că vei găsi înțelegere și soluții la asta. Nu ești singur în asta. Sute de mii de oameni de pe planetă au această provocare. Eu am avut-o ani la rândul. Am făcut sport, am mancat sănătos și mi-a luat multă vreme să ajung să pot fi în controlul alegerilor pe care le fac în legătură cu mâncatul.
Doar după ce mi-am dat seama ce se întâmplă la nivel psihologic (în căpșorul meu) am reușit să slăbesc și să fac alegerile corecte.

Însă știu exact, pas cu pas, aproape ca matematica, ce se întâmplă atunci când tu mănânci compulsiv. Te pot ajuta să treci și tu peste asta și să preiei controlul! Să decizi TU, CĂND, CUM, și foarte important, CE mânânci.

Fiind psiholog de meserie, mi-a fost destul de ușor să îmi dau seama ce se întâmplă atunci când nu aveam controlul în fața tacâmurilor. Mi-a venit ușor să înțeleg cum ne poate controla atâta de tare o furculiță, un cuțit și o farfurie.

Anul acesta am lucrat să pun toate aceste informații într-o carte audio, ușor de ascultat, la un preț extrem de accesibil. Citește toate detaliile despre cum te pot ajuta!
Dacă te lupți cu poftele în viața ta, audiobook-ul ”Cum mă opresc din mâncat ” este pentru tine.
De ce mâncăm?
Pe lângă faptul că trebuie să ne hrănim ca să supraviețuim, de ce mâncăm? Sau poate ar trebui să întreb: mâncăm doar ca să supraviețuim? Pentru că ne e foame? Pentru că avem nevoie?

Mâncatul este o necesitate, dar la un moment dat, mancatul prost și din motive greșite, ca orice lucru care e făcut în mod repetat, devine obicei.

Și are un nume științific: mâncatul compulsiv

Ești sigur că modul în care mănânci nu este un obicei prost?

Fiecare dintre noi am crescut cu anumite obiceiuri, iar când eram copii ni s-a spus: ”Termină din farfurie!” ”Nu face mofturi la mâncare!” ”Nu te juca cu mâncarea!”

Sau poate ni s-a spus: ”Nu mânca asta că nu-i bun!” ”Nu ai voie bomboane!” sau ”Nu mâncăm de la vecini că gătesc prea gras!” etc.

Felul în care am fost învățați în copilărie să interacționăm cu mâncarea se transformă în obiceiurile pe care le avem acum ca adult.

Și prin asta nu mă refer la faptul că ne-am obișnuit să terminăm tot din farfurie sau să nu facem mofturi la mâncare. Poate ni s-a impus să mâncăm și ce nu ne place sau poate am fost lăsați să mâncăm dulciuri în voie atunci când eram supărați.

Mănânci de foame sau mănânci de poftă?

La fel ca și fumatul și mâncatul poate să devina un viciu. Uneori mâncăm pentru că suntem stresați, mâncăm pentru că suntem triști, mâncăm pentru că suntem fericiți.

Cu alte cuvinte mâncăm ca să acoperim o altă nevoie.

Care este nevoia ta de fapt atunci când mănânci fără să-ți fie foame?
Ascultă audiobook-ul
”Cum mă opresc din mâncat ”
și învață despre poftele tale!
Vreau Cartea audio
(doar 65 lei)
Spune-le și prietenilor tăi despre această carte
Mâncatul compulsiv e ca o pereche de șlapi la munte.
De când erai mic îți plăcea muntele.
Dar cumva, de fiecare dată când ai mers, n-a fost cea mai plăcută experiență. Pietrele erau tăioase, poteca alunecoasă, șlapii te jenau sau îți alunecau din picioare.
Și cum cel mai inconfortabil era la picioare și asta îți strica experiența de fiecare dată, ai cumpărat altă pereche de șlapi, poate mai potrivită, fără să îți dai seama că aveai de fapt nevoie de bocanci.

Așa că nicio pereche de șlapi nu a fost potrivită. Unii șlapi se rupeau, alții îi pierdeai din picioare când treceai prin râu, la unii renunțai pur și simplu și te întorceai desculț. Nicio pereche de șlapi nu îți rezolva problema, picioarele te dureau.

Indiferent câte perechi de șlapi ai cumpărat, câte dulapuri ai umplut, nevoia ta nu s-a rezolvat.
Atunci când motivul pentru care mănânci este o altă nevoie decât nevoia pe care o are corpul tău de a fi hrănit ca să aibă energie, nevoia nu dispare.

Uneori mănânci cum cumperi perechi de șlapi. Ai nevoie de bocanci dar tot cumperi șlapi ca să nu te mai doară picioarele.

Mâncatul compulsiv, mâncatul de poftă, mâncatul condus de alte nevoi decât cea de a ne hrăni, nu satisface. ÎNGRAȘĂ!

Nu ai nevoie de altă pereche de șlapi, de încă un meniu fast food, ai nevoie să înțelegi de ce ți-e poftă, ce nevoie ai, și să îi răspunzi.

Dar cum afli de unde vin poftele tale și cum poți să le controlezi?
Cum mă opresc din mâncat
Audiobook-ul care te ajută să îți identifici nevoile, să îți înțelegi poftele și să le controlezi.
Atunci când identifici de unde vin poftele, e mult mai ușor să le poți controla.

Poate sună simplu. Dar vreau să îți spun că nu e chiar așa. Să ajungi la rădăcina poftelor și să te lupți cu ele nu e ușor.

Așa că ți-am pregătit acest audiobook pentru a te ajuta în lupta cu poftele tale.

Pofta de mâncare e greu de controlat mai ales când avem atâta mâncare delicioasă la îndemână și atâtea dulciuri.
Nu ești singurul cu poftă de mâncare!
Această problemă a poftei scăpate de sub control o au și alții și sunt mulți cei care reușesc să răzbească cu ea.

Pofta de mâncare poate fi ținută sub control, și tu poți să te bucuri de orice fel de mâncare atunci când nu lași pofta să îți spună ce să faci.

În ”Cum mă opresc din mâncat ” vorbesc despre toate fețele poftelor, ce sunt, de unde vin și cum putem să ne luptăm cu ele și să câștigăm.

Comandă audiobook-ul din butonul de mai jos și haide să ne luăm la trântă cu poftele!
Vreau Cartea audio
(doar 65 lei)
Oricât de unică ai impresia că ar fi problema, oricât de special crezi că ești, problema ta a fost demult depășită. Există cel puțin o carte amănunțită despre problema ta care îți dă suficiente soluții pe care le poți personaliza pentru tine astfel încât să rezolvi problema în 30 de zile.

Dar cum putem să rezolvăm problema când e ascunsă ca rahatul sub covor ca să nu afle nimeni și să ne facem de râs?

Dar atât timp cât nu nu suntem sinceri cu noi și cu cei din jur, cum am putea găsi o soluție la adevărata noastră problemă?

Problema ta nu este că nu te poți abține, este că folosești mâncatul ca un pansament pentru alte răni. Răni care nu se vindecă mâncând.
Despre mine
Vreau să fiu sincer și deschis.

M-am îndopat cu mâncare ca să îmi vindec inima rănită.

Și surpriză! La 30 de ani aveam 90 de kilograme, toate adunate prin stat la calculator, mâncat kebab și chipsuri și fără excepție cel puțin 2 litri de cola pe zi.

Mi-au trebuit doi ani ca să înțeleg ce făceam și cum pot să ajung în spatele problemei. Doar dieta și sportul nu mă pot ajuta să îmi recapăt încrederea de sine.

Dar în timp am ajuns să înțeleg pe propria piele că odată ce ajungi la rădăcina problemei și înțelegi de ce ți-e poftă de fapt, de ce mănânci compulsiv, ce te face să bagi burger după burger, poți să lupți cu pofta și să câștigi.
Am trecut prin ce treci tu, aveam o poftă de mâncare scăpată de sub control și nu aveam arme împotriva ei. Dar atunci m-am hotărât să încerc să îmi cunosc dușmanul, pofta, să văd cine e și de unde vine și de unde are atâta forță asupra mea.

Și am învins. Am ajuns de la 90 de kilograme la doar 64.5 kilograme.

Atunci când știi că răspunzi nevoilor tale reale, toate eforturile: sala, alimentația, exercițiile, se leagă.

Cum crezi că poți învinge un dușman pe care nu-l cunoști?

Cunoaște-ți dușmanul și află tot despre el din audiobook-ul ”Cum mă opresc din mâncat ”. Apasă pe butonul de mai jos.
Ce vreau să își ofer prin audiobook-ul
”Controlează-ți pofta de mâncare”
Să înveți să îți controlezi pofta de mâncare nu înseamnă doar control asupra kilogramelor sau alimentelor, înseamnă control asupra propriei vieți.
o să îți dai seama că nu ai nevoie să mănânci compulsiv pentru a fi fericit;
o să fii conștient de nevoile tale reale și asta o să îți dea încredere că poți să le rezolvi;
o să simți că e din nou la tine volanul vieții tale;
o să vezi la fiecare pas că poftele tale erau de fapt strigăte de ajutor ale altor nevoi;
o să știi cum să răspunzi poftelor;
o să știi să le controlezi.
Atunci când am conștientizat de unde vin poftele mele, de ce mănânc ca un spart fără să mă pot abține, am putut să lupt cu ele și mai sus ți-am spus doar câteva dintre beneficiile vizibile pe care le-am simțit eu în propria viață.

Am vrut să dau mai departe ce am înțeles din experiențele mele, vreau transformarea asta radicală nu doar în viața mea, o vreau și în viața ta. Știu că eu sunt acum mai fericit și mă simt mai bine și vreau același lucru și pentru tine.

Audiobook-ul ”Cum mă opresc din mâncat ” e cel mai bun mod pe care îl știu de a veni în ajutorul tău în lupta ta cu poftele.

Îți dau armele mele, tacticile, experiența. Greutățile doar ți le povestesc. Sper să îți fie mai ușor. La mine nu a fost, dar am reușit și vreau să îți spun cum.
Ascultă audiobook-ul
”Cum mă opresc din mâncat ”
și învață despre poftele tale!
Vreau Cartea audio
(doar 65 lei)
Spune-le și prietenilor tăi despre această carte
Cuprins
Partea 1 - Conștientizari și trezire
Introducere
Adevaratele cauze ale mâncatului emoțional
Ia-o de la început când gafezi
Importanța unui confident
Povestea lui Pera
Corp slab, comportamente de gras
8 lecții învațate la 25 de kilograme în plus
O societate croită să te distrugă
Partea 2 - Pași concreți de acțiune și metode
Introducere și exercițiu de Mindfull Eating
Metoda Michael Pollan
Metoda Sorin Fritea
Metoda Blue Zones
Mâncatul Intuitiv
Cele 5 răni
Partea 3 - Pentru cei care au nevoie de vindecare
Copilaria întreruptă
4 factori majori de risc pentru boală și dependență
Imaginea de sine partea 1
Imaginea de sine partea 2
Cum arată lupta unui dependent
Cercul încrederii
Eliminarea (micșorarea) surselor de stres
Tratarea traumelor psihologice, sufletești
Insula alinării
Ce ai de pierdut dacă nu cumperi
Dacă te lupți cu pofta de mâncare, dacă ai încercat o grămadă de variante ca să te oprești din mâncat, diete și regimuri alimentare și nimic nu a funcționat ce faci?

Sigur, poți să renunți, dar știi încotro duce asta. Știi unde te-a adus mâncatul compulsiv, și știi că nu mai vrei să fii aici, iar dacă renunți înseamnă că te resemnezi cu kilogramele în plus, lipsa de încredere și cel mai grav, cu faptul că nu îți place de tine și nu ai ce face în privința asta.
De ce simți nevoia să mănânci încontinuu?

Știu că ai auzit asta de te-ai săturat, dar chiar poți să te oprești din mâncat, poți să îți controlezi pofta, poți să mănânci un pătrățel de ciocolată și nu o tabletă întreagă.

În audiobook-ul ”Cum mă opresc din mâncat ” îți spun cum am reușit eu.

Dacă nu cumperi acest produs, evident nimic rău nu se întâmplă. Dar dacă audiobook-ul despre care îți vorbesc e ceea ce ai nevoie ca ceva bun să se întâmple?

Deja știi cum e să vezi pe masă punga de Haribo și să nu te poți opri din mâncat, să treci pe lângă fast food și picioarele să te tragă înauntru, și apoi la un desert, și o înghețată de drum, și la magazin după cola.
Dar imaginează-ți că iei doar o bucată din prăjitură, spui mulțumesc și nu mai iei alta, și ești liniștit cu asta.

Îți poți imagina?
Dacă nu poți, de aici încep problemele tale.

Audiobook-ul ”Cum mă opresc din mâncat ” te ajută să îți cunoști dușmanul, să găsești unde se ascunde și îți dă armele cu care să-l învingi.

Dacă învingi în lupta cu poftele sau nu, ține doar de tine. Poți renunța înainte să știi ca ai încercat orice?
Testimoniale
Dacă ai nevoie de ajutor la comandă…

Dacă ai întrebari sau dorești informații suplimentare, te rog să il suni pe colegul meu Sârbu Jivulov (Customer Support) și te va ajuta cu mare placere.

Telefon: 0753 825 031
Orar: Luni - Joi 10:00 - 19:30
AUDIOBOOK
Cum mă opresc din mâncat
Audiobook-ul care te ajută să îți identifici nevoile, să îți înțelegi poftele și să le controlezi.
Vreau Cartea audio
(doar 65 lei)