În 2 minute vei afla cum să faci un abdomen plat, să arăți cu 10 ani mai tânăr și cum să pui 7 kilograme de mușchi.
Te interesează?
Daca ai orice întrebări, lasă-le mai jos în secțiunea de comentarii și vom răspunde în cel mai
scurt timp posibil.
Per aspera ad astra
Pera Novacovici
8 răspunsuri
abdomen plat=70% bucatarie si doar 30% antrenament.
Muschiul abdominal exista la toata lumea, este vizibil la toata lumea, doar ca la unii poate fii acoperit de un strat mai gros sau mai subtire de grasime. Si de aici si acel 70% bucatarie. Acele patratele se pot observa de pe luna daca se pastreaza un principiu simplu: mananca ca un rege dimineata, ca un print la pranz si ca un cersetor seara. Nu dati crezare celor care sustin un regim alimentar foarte strict pentru a atinge acel procent de 9-12% grasime corporala pentru un 6 pack fabulos. In principiu se poate manca aproape orice atata vreme cat nu se va rontaii toata ziua, cat nu se va omite micul dejun. Sunt insa cateva alimente interzise gen dulciuri, sucuri carbogazoase, alcool, exces de zahar. Foarte important sa se evite mancatul de orice fel de dupa ora 21. Apoi vine acel 30% format din antrenament.
masa musculara. pentru un skinny boy, masa musculara se pune aproape instantaneu. Daca faci timp de o saptamana cate 100 abdomene/flotari/genuflexiuni/zi, dupa acest interval vei remarca o schimbare cam imediata ( conditia sa nu mananci ca porcul ). Dar daca organismul se invata cu acel stimul este cam degeaba, deoarece nu vei face altceva decat sa te mentii. Cu alte cuvinte ca sa cresti in masa musculara trebuiesc alti stimuli..
Eu nu am fost/nu ma duc/nu ma voi duce in viata mea la sala. In natura ai tot ce trebuie pentru a dezvolta muschi si nu vad de ce sa dai atatia bani pe abonamente/echipament mai adecvat doar pentru a lucra cu greutati. Alergatul este FREE, 7-10 km impartiti in 3 antrenamente pe saptamana nu raneste pe nimeni. Si este mult mai sanatos decat datul din picioare la o bicicleta. Apoi, antrenamentul cu greutatea corpului este foarte faina si cu rezultate foarte bune. Abdomenele, flotarile, tractiunile si genuflexiunile, completate cu 7-10 km de alergat pe saptamana sunt mai mult decat suficiente pentru un corp extraordinar.
Acum in zillele noastre 80% nutritie, 20% miscare
fara nutritie nu mai face nimeni in ziua de azi abdomene plate…
a si masa musculara…
conteaza foarte mult felul in care te alimentezi. O persoana care traieste dupa dictonul nici o masa fara carne, nu va avea niciodata satisfactia unui corp frumos, a unui abdomen frumos.
Iata de ce flotarile ofera beneficii care NU pot fi obtinute prin impinsul cu haltera sau cu ganterele la piept.
Principalul avantaj este intarirea stabilizatorilor scapulari, indeosebi Serratus Anterior. Printre alte avantaje se numara intarirea core-ului (mijlocului) prin dezvoltarea anti-extensiei si activarea fundului pentru pastrarea inclinarii pelviene (daca le executi corect).
Cand eram prin clasa 9 poate a-10-a am inceput si eu sa fiu foarte preocupat de cum arat, dar nu am mers la sala. Stiu persoane care au facut sala ani buni dar care aratau cam la fel ca cei ce isi lucrau corpul acasa sau prin parcuri. Am inceput prin a face cate 3 serii cu doar cateva repetari ( abdomene, flotari, genuflexiuni, tractiuni ), si pe fiecare saptamana adaugam cate 10 din fiecare. Astfel m-am asigurat ca organismul meu va avea mereu parte de stimuli noi. Rezultatele au venit imediat si tin minte ca, la un moment dat am adaugat mai mult de 10 repetari pe saptamana. Intr-un an ajunsesem sa fac vreo 700-800 repetari din fiecare exercitiu/zi, la care adaugam 15 km alergare de 3 ori pe saptamana ( a-2-a sesiune de alergare era una de intensitate mai mare ). Dupa 1 singur an aveam deja un corp foarte frumos, bine definit, dar am continuat sa fac cate 100 repetari/zi din fiecare ( chiar si in ziua de azi ). Eram suficient de aratos incat sa nu mai vreau crestere musculara, ci doar mentinere ( iar 50-100 repetari/zi sunt suficiente pentru a tine muschii la acelasi nivel ). Si de aici numai beneficii: echilibru si picioare foarte puternice date de genuflexiuni ( a merge pe gheata nu inseamna nicio dificultate pentru mine, forta, rezistenta la efort date de flotari, tractiuni si alergat, si un abdomen frumos si foarte bine definit dat de abdomene in general, dar mai ales de stilul de alimentatie si de sesiunile de alergare in special. Nu am avut in gand niciodata sa arat la Arnold, Dwaine Johnson si mai stiu eu care, dar am vrut sa ma deosebesc clar si sa NU fac parte dintre cei care isi dau duhul atunci cand urca pana la etajul 2, care umplu spitalele cu fel de fel de maruntisuri date de sedentarism, mancat nesanatos, etc, sau de cei care nu sunt in stare sa care o galeata cu apa, sau un sac de cartofi.
Tot citind comentarile voastre, am si eu o dilema. Poate suna stupid pentru unii, dar vreau sa stiu daca exista ceva exercitii la sala pe care le pot face, dar fara sa slabesc. Doar sa pun cateva kg si sa se cunoasca. 🙂 ( eu ma tot chinui sa ma ingras :)) ) Multumesc.
Iti spune eu ce trebuie sa faci Alexandra, pune mana si mananca dar atentie la ceea ce mananci.
Ps. Bine spus Sorin 😉
792099 261794Nice blog! Only problem is im running Firefox on Debian, and the website is seeking just a little.. weird! Possibly you may want to test it to see for yourself. 899751