Blog gratuit sau platit – lectia 2

In precedenta lectie Razvan ne-a oferit un material despre cum sa iti faci propriul tau blog gratuit fara sa ai nevoie de programator, material pe care il poti vedea aici:

Cum sa iti faci propriul tau blog gratuit fara sa ai nevoie de programator

In lectia de azi vom discuta daca  un blog gratuit pentru afacerea ta online este mai util sau nu decat un blog platit.

Exista cateva dezavantaje la blog-urile gratuite precum si un mare avantaj. Avantajul la blog-ul gratuit e ca ….e GRATUIT 🙂

Am sa ti le enumar pe cele mai importante si apoi am sa iti dau un exemplu de blog gratuit foarte fain si de succes.

Sa incepem.

Un blog gratuit este o modalitate excelenta de a incepe sa explorezi lumea blogurilor si a afacerilor online.

Poti sa testezi diferite subiecte, sa iti antrenezi abilitatea de a scrie si de a testa reactia cititorilor tai.

Totusi, cand vine vorba de facut bani online, un blog gratuit are cateva dezavantaje:

  1. Blogurile gratuite sunt puse pe un singur server ( de catre firma ce le ofera) la un loc cu foarte multe alte bloguri gratuite.  Ca rezultat s-ar putea ca uneori blog-ul tau gratuit sa cada sau sa se miste mai incet pentru ca acel server ( calculator pe care sunt toate blogurile ) este foarte solicitat.
  2. Spatiu limitat si trafic limitat. De obicei pe un blog gratuit este limitat la cantitatea de trafic pe care o poti avea ( adica numar de vizitatori). De asemenea, spatiul de stocare este limitat. Adica poti pune un anumit numar de poze si articole pana cand se umple spatiul ce iti este oferit si apoi trebuie sa stergi ca sa faci loc, ceea ce te opreste din evolutie si crestere.
  3. Lipsa de unelte pentru imbunatatire. Aici treaba de vine serioasa. Pentru a avea un blog performant si care arata cat de cat profesional ai nevoie de cateva unelte, nu foarte greu de folosit insa esentiale iar blogul gratuit nu iti permite sa le folosesti. Un cont de ftp care sa iti permita sa modifici felul in care arata blogul, sa pui un autoresponder de email sau sa iti personalizezi blog-ul ca sa iti serveasca scopului tau, toate acestea lipsesc la un blog gratuit.
  4. Ti se pun reclame pe care nu le vrei pe blogul gratuit. Asta iara e un lucru neplacut. Ai un blog al tau si apar reclame pe el care nu au legatura cu ce oferi tu, reclame ce sunt puse fara sa te intrebe nimeni de catre cei care iti ofera blogul gratuit, pentru ca nu-I asa, pana la urma totul are un pret.
  5. Nu prea primesti asistenta. Daca ai anumite probleme nu primesti ajutor de la cei care iti ofera blog-ul gratuit si esti nevoit sa te descurci singur, ceea ce iar e destul de neplacut, mai ales daca nu ai cunostinte tehnice.
  6. Nu ai nume personalizat pentru domeniul si blogul tau. In loc sa ai www.numelemeu.com , cum ar arata in mod normal un site ce iti apartine, blogul gratuit va arata www.numelemeu.wordpress.com, in caz ca iti faci blog gratuit la wordpress. Asta se traduce intr-o vizibilitate proasta pe google si lipsa de credibilitate in cazul in care vrei sa faci afaceri online.
  7. Posibilitati mici de promovare. Fiind un blog gratuit, iti sunt restranse multe posibilitati de promovare pe care le ai la dispozitie la un blog ce iti apartine. Incepand cu google si cu orice alt motor de cautare vei avea mult mai mult de munca pentru ca sa ai vizibilitate in mediul online.
  8. Nu ai email personalizat. Adica nu vei avea un email gen [email protected]. Iar asta iarasi e daunator pentru afaceri pentru ca daca tu incerci sa legi relatii de afaceri cu alti oameni si trimiti emailuri de pe google sau yahoo, din nou iti scade credibilitatea.
  9. Daca vei dori sa faci trecerea la un moment dat de la blog-ul gratuit la cel platit, vei pierde 80-90% din toata munca. Vizitatori, indexari in google si clienti si apoi o iei aproape de la zero cu un blog platit ce iti apartine.

Concluzii

Cred ca e destul de clar ca daca nu esti dispus sa investesti 20 de lei pe luna ca sa ai un blog si un hosting ce iti apartin 100% si pe care le poti duce la orice nivel de succes, poate afacerile online nu sunt inca pentru tine.

In urmatoarea lectie te voi invata cum sa ai parte de cel mai bun hosting si blog din lume cu cel mai mic pret posibil.

Pana atunci, vreau sa intelegi ca desi un blog gratuit nu e ideal pentru o afacere online, poti face foarte multe lucruri faine cu el.

Unul din blogurile mele gratuite preferate si de succes este Pasi in 2 pe munte http://gianinalin.blogspot.com/

Este blogul unor oameni pasionati de munte, care ies in fiecare weekend la munte, pe biciclete, pe picioare, pe skiuri. Fac poze si scriu un jurnal pe care il posteaza pe blog.

Este un blog pe care il vizitez constant si cu placere si care are zeci de mii de vizitatori lunar.

Este exemplu perfect de pasiune imbinata cu blog.

Asadar, se poate.

Pana data viitoare te salut si iti urez spor la treaba si te rog sa imi spui parerea ta intr-un coment mai jos.

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

sunt tata, ce ma fac?

Sunt tată, ce mă fac?

„Pe tine cum te-a tinut tati tau in brate cand ai plans?” Asta m-a intrebat Zlata acum cateva seri inainte sa ne culcam.  Stateam in pat si ii povesteam drama

CITESTE ARTICOLUL

27 de răspunsuri

  1. Salut. Am facut un blog pe blogspot si unul experimental folosind lectia 1 pe wordpress, ca sa invat ce anume trebuie setat la un blog. la cel de pe blogspot deja am primele neplaceri, dupa doar 2 postari , daca vreau sa ma uit la statistica vizitarilor, apare fericita pagina de eroare. am inceput sa scriu despre relatii , l-am promovat pe facebook si twitter, am inceput sa primesc comentarii si aprecieri( din pacate pe site-urile de promovare, nu pe blog). probabil ca voi continua sa postez , fara insa sa dezvolt din asta o afacere, pentru ca domeniul meu asa cum ti-am scris si pe mail este medicina veterinara, si cu asta o sa merge inainte. pana sa vad ca ai postat articol nou, am vazut pe youtube cele 2 filme bonus si ma pregateam sa te intreb daca numai cei inscrisi la programul evolve au parte si de asistenta ta in dezvoltarea blogului. dar mi-ai luat-o inainte 🙂 si ma bucur ca raspunsul este nu.

  2. din 'experienta', spun ca este 'util' sa ai si un blog gratuit, atunci cand vine vorba de cresterea 'afacerii tale'. De ce spun asta? la putin timp dupa ce m-am apucat eu de 'lucru' cu blogul meu, a mai inceput inca un baiat, sa faca apx acelasi lucru, insa, el facea pe un site 'free'. Toate bune si frumoase, pana cand am inceput sa avem cu miile de vizitatori 🙂 aici s-a simtit 'diferenta'. Pe mine ma refuzau toate firmele de hosting (am incercat vro 5 la vremea aceea..) pe motiv ca am traficul ridicat; iar el, bine mersi nu avea nici o problema 🙂 Eu pt a putea pune din nou site-ul pe picioare am platit ~40 euro/luna (VPS), el.. nimic 😐
    Nu stiu de unde treaba cu 'limita de trafic' eu unul la wordpress nu am intalnit. 😐
    P.S: ca o alta comparatie intre cel 'gratuit' si cel platit, au fost momente in care baiatul cu site-ul gratuit era mai bine indexat de Google decat mine 🙂 (mai rapid, si aparea in fata mea la cautari..)
    Daca ar fi sa ma apuc din nou pe aceeasi 'ninsa' as face site-ul free!

  3. Imi place cum descri fiecare pas de creare a unui blog, argumentat serios. Intotdeauna am avut o teama de a-mi face publica viata si pasiunile. Insa mi-ar placea sa-mi creez un blog si sa-mi expun trairile, iar tu ai reusit sa-mi arati cat poate fi de usor. Astept cu nerabdare urmatoarele articole.

  4. Salut Pera! Pana acum suna promitator 😉 Am totusi 2 intrebari: 1) Personalitate Alfa e blog sau site, si care-i diferenta intre un blog si un site? 2) Stiu ca sunt ft multe variante de a-ti face un blog gratuit, cele mai cunoscute fiind wordpress si blogspot apoi weebly, etc. Care-i diferenta intre ele? Acum 1an am incercat si pe wordpress si pe blogspot dar mi-am prins urechile rau de tot, m-am blocat inca de la inceput 🙁 Apoi mi-am facut ceva pe weebly dar nici asta nu e mare brinza. Inteleg de la tine ca unui blog gratuit nu-i poti "atasa" un autoresponder, asa-i? Tu cum ai inceput, cu unul gratuit si apoi l-ai transformat in platit, sau ai inceput direct cu unul platit? Multumesc 😉

  5. Salut Pera , e o informatie de mare folos , mie mii cam greu sa gasesc acum asa teme mai atractive insa la acest subiect lucrez acum si sper pe viitor sa am mai mare succes cu vizitatori… O zi cit mai buna 😉

  6. Salutare,apreciez foarte mult munca ta Pera,tu esti motivul principal pentru care am luat hotararea de a avea un blog al meu personal chiar daca eu nu gaseam timpul sa ma ocup de asa ceva m-am asociat cu un prieten si asa a luat nastere prima data http://www.alexandrudragan.wordpress.com care ulterior s-a transformat in http://www.alexandrudragan.ro si vroiam sa intreb cum monetizezi tu site-urile ca in afara de bannere ale site-urilor partenere n-am vazut reclame adsense sau ale unor produse prin afiliere ci doar propriile produse(cartile in format.pdf)?
    My recent post Concert live@MARGO Lounge

    1. Ceau Alex
      Felicitari pentru blog. Am sa te dau drept exemplu 🙂
      De monetizat e poveste mai complexa. Din banerele siturilor partenere nu fac bani. Sunt prietenii mei in viata reala 🙂
      Am o carte tiparita. Si bootcampuri. Si exista si afiliere.
      O sa ajungem si la capitolul asta in cadrul programului de afaceri online.

  7. super articolul, ca toate de altfel.
    insa, te-am mai intrebat, si am facut aluzie la ce spunea prietenul tau Paul despre customer service in romania, si nu am primit raspuns, vreau sa cumpar cartea ta, nu locuiesc in tara, cum poti sa ma ajuti trimisu-l cartii.
    Pot sa o cumpar in pdf? ar scuti din bani si din timp. doar curierul pana aici face cat inca o carte ….
    mersi o zi buna

  8. Pe langa faptul ca nu arati profesionist daca-ti faci blog pe o platforma gratuita, un blog pe un hosting platit e o motivatie in plus pentru tine. Cu cat cheltui mai multi bani, pe hosting, pe tema de blog, pe aweber, pe forum, pe oameni care sa-ti lucreze diverse lucruri la site, cu atat mai mult ai tendinta sa nu renunti si sa investesti emotional in proiect.

  9. Dragii mei, vă contrazic în totalitate!
    Chiar derulez un proiect amplu, folosind paradigma "Cum să faci bani fără bani". Sunt multe de spus. Articolşul, se adresează unor novici şi are mari lacune privind argumentaţia. Argumentele pentru un hosting plătit, sunt cu totul altele. Dar pentru a le fi putut prezenta, ar fi trebuit ca autorul să le cunoască. Singurul argument valabnil, este cel legat de trafic şi lărgimea de bandă! Restul, sunt lozinci de marketing pentru companii de webhosting.
    Pe blogul meu serbanstanescu.WebLog.ro, am PageRank 1, am reclamele mele şi o să mai pun ce vreau eu acolo. Am spaţiu să dau şi la alţii. Timp să am să scriu! Ca fapt divers, pe acel blog un articol publicat la ora asta, în cel mult 15 ore e pe locul 1 Google cu şirul "serban stanescu", în condiţiile în care în Virtualia mai sunt încă 5 (cinci) Şerban Stănescu, în afară de mine. Între ei, unul e directorul unui institut. Andrei Şerban Stănescu se numeşte. Mai am şi un concurent crunt: EU. La plecarea din România, am abandonat practic tot ce făcusem în 3 ani. Acum se găsesc linkuri moarte la fostele mele situri, chiar şi după 2 ani!
    În fine, cine vrea să înveţe cu adevărat, îl invit să cirtească blogurilke mele, cărţile mele. E destul să tasteze în Google numele meu şi va găsi şi cărţi şi bloguri. Sau, să caute "ZENLA Project" sau "Proiectul ZENLA" sau… Dar ajunge. Cred că am oferit destule argumente.
    Cu stimă,
    Şerban Stănescu, fondator ZENLA Project.

  10. Iti multumesc Pera, ii multumsc Andreei Papp si tuturor celor cu care voi colaborati pentru ceea ce faceti pentru noi. Eu vreau de asemenea sa fac ceva pentru oameni, nu stiu deocamdata ce si cum voi proceda dar imi doresc foarte mult lucrul asta. Datorita voua am reusit sa invat sa imi revin dupa o despartire, datorita voua am invatat sa iubesc viata, datorita voua mi-am gasit linistea interioara si imi este bine si cred ca tot datorita voua o sa invat sa fac si bani. In general lumea nu te invata de bine si daca te ridici un pic incerca sa iti dea in cap, dar ceea ce nu constientizeaza este ca exista intotdeauna si reversul medaliei si viata mi-a demonstrat ca raul se plateste si binele se intoarce. Succes in tot ceea ce veti face pe viitor.

  11. Buna, tuturor!
    Mi-am facut un blog platit asa cum a explicat Pera (mersi din suflet, Pera!!!) cam acum 20 de zile. Totul a mers ok pana acum, insa acum nu mi se mai afiseaza, e ca si cum nu ar merge netul…desi merge. Nici pagina cu blogul nu se afiseaza, nici pagina de administrare. A mai patit cineva asa ceva? Care ar putea fi problema?

  12. ciao,as vrea sa am un blog al meu pt discutii mi ar placea dak as putea ajuta cu ceva ,ce ar trebui sa fac?

  13. Cea mai mare problema mi se pare actiunea de migrare de pe o platforma gratuita pe un blog personal (domeniu propriu). „Miscarea” nu e foarte complicata, dar nici foarte simpla pentru un novice.

  14. Un articol bun pentru incepatorii in blogging.
    Pont: pentru cei ce au nevoie de un blog care sa arate profesional, cei de la MocaWeb creeaza blog-uri gratuite. Succes!

  15. Bună ziua Doamnă / Domnule
    Eu sunt o persoană care oferă împrumuturi internaţionale. Cu capital
    care va fi folosit pentru a face împrumuturi între persoane fizice pe termen scurt şi lung la
    2000 la 5.000.000 tuturor persoanelor serios fiind în nevoile reale, rata dobânzii este de 3 % anul. Împrumut oferă financiare, credite imobiliare, investiții, împrumut auto, împrumut de împrumut personal. Sunt disponibile pentru a satisface clienţii mei într-o durată de maxim 3 zile de la primirea formularul de cerere. Nici o persoană serioasă se abţină de răspuns rapid bani gata. Este pentru a vedea pentru plăţile lunare. Ai nevoie de bani pentru alte motive, nu ezitati sa ne contactati prin e-mail: rosalina.adjose@gmailcom

  16. Sunt Christian Carlos, un împrumutator de bani privați, aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere sau pentru a vă plăti facturile și o finanțare corporativă pentru imobiliare și orice fel de finanțare a afacerilor. De asemenea, ofer credite persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Îți dau împrumut unor persoane serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați să contactezi acest e-mail: [email protected]

  17. 496020 413894Howdy! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? Im kinda paranoid about losing everything Ive worked hard on. Any recommendations? 377539

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.