Una dintre cele mai mari puteri ale omului este puterea de a învăța din experiențele sale și ale altora.
Orice problemă ai în viața ta, nu ești primul care are acest gen de probleme și cineva nu doar că a rezolvat această problemă specifică, dar a și documentat procesul pentru ca cei care vin din urmă să poată depăși aceeași problemă mult mai repede.
În video-ul de mai jos, îți explic importanța pasului 4 din cartea lui Napoleon Hill – Think and grow rich
Aștept gândurile tale
Per aspera ad astra
Pera Novacovici
12 răspunsuri
Toate vizualizarile sunt foarte bune si la propriu si ca lectii pt viata noastra.multumim dun nou
salut Pera. doar atat pot sa spun te respect si te apreciez foarte mult si ca multi alti iti multumesc ca imi deschizi ochi
Foarte interesant …. la un anumit moment vei fi intrebat: Ce stii sa faci? …. si mai interesant: Ce rezultate poti sa aduci?
Ce important e sa stii sa vorbesti in limbajul fiecaruia si sa stii sa pui intrebarile potrivite; mie mi-a produs un „aha” intrebarea: Ce rezultate poti sa aduci (angajatorului, lumii, si mai important tie)? Pe mine intrebarea asta m-a facut sa privesc lucrurile dintr-un unghi nou, cu toate ca tu ai mai zis despre rezultate ….
Multa bafta in continuare.
OK…sunt deschis autoeducatiei si am inceput deja acest proces… inteleg sa merg cu incredere inainte fiind acum, odata in plus, convins ca sunt pe drumul cel bun, spre obiactivul meu de a avea o viata mai buna si prospera…
Asa cum spune si Florin este foarte important sa invatam chiar si sa ne punem intrebarile potrivite inainte de a le primii surprinzator de la altii…asta insemna sa ne formam si deprinderea de a gandi permanent orientati spre cunoastere si spre rezultate… Doamne-ajuta !
Pera, un lucru pe care ar trebui sa-l mentionezi este modul in care oamenii ar trebui sa caute referinte/surse de autoeducare.
Mai exact, cand cineva vrea sa se dezvolte personal (pe orice plan) inainte de a citi o carte sau un articol scris de un autor, de a merge la un seminar/workshop sau a cumpara un curs online in format text, video sau audio… ar trebui sa se intereseze mai intai de autorul/autorii respectivi. Sa vada ce e de capul lor… ce experiente au. Daca aplica ceea ce ei ii invata pe altii.
Ca de educatie din asta stil cosmopolitan (pentru femei) sau askmen.ro (desi nu intotdeauna sunt articole stupide) nu e profi. E mai degraba un fel de pseudo-educatie. Ceva superficial care ridica conceptul de dezvoltare personala la rang de moda.
Ei bine, pentru mine nu este o moda! Este ceva mult mai mult de atat!! Si asa ar trebui sa fie pentru toata lumea care vor sa devina mai buni. Pe toate planurile!
Mai mult, cred ca ar fi bine sa treci la urmatorul nivel cu educatia de pe acest blog. Sa oferi materiale din ce in ce mai nisate. Sa treci cu educatia si cu materialele de dezvoltare personala la nivel de avansati. Sunt destule materiale pentru incepatori si intermediari. Chiar foarte multe…
Asta ar fi ceva ce merita sa aplici in 2014 pe acest site!
Cartea asta este o carte foarte grea. Sotul meu este de-a dreptul fascinat de ea si nu o lasa deloc din mana. Cred ca trebuie sa imi iau si eu una. 🙂
El a inceput sa aplice ce scrie in carte si schimbarea este chiar dureroasa, dar simte ca iesirea din zonei de confort este calea spre succes.
M-ai intristat!
Am descoperit ascultandu-te ca…viata mea e praf….!
Ar trebui sa incep pe rand…cu nici un aspect nu sunt in regula…!
Felicitari!
Ai puterea de a covinge oamenii sa vada realitatea!
Scuza-ma ca sunt offtopic,insa ce carte despre limbajul trupului mi-ai recomanda?
Dictionar ilustrat al gesturilor de joseph messinger. E cea mai completa carte de LT din cate am citit!!
Aceasi „provocare” educatia ! Din nefericire sistemele educationale clasice nu mai fac fata provocarilor actuale. Nici la noi nici prin alte parti. Responsabilitatea educatiei si succesului personal revine doar individului. Scuzele sunt de prisos.
PS: Imi place studioul tau
Pera, repeti foarte multe lucruri.
Am inteles mesajul, insa partea cu facultatea de informatica e un pic eronata. Acolo trebuie sa inveti sa programezi, limbajele de programare si principiile nu se schimba peste noapte, indiferent de cat de repede evolueaza tehnologia calculatorul tot cu 0 si 1 lucreaza.