Incarca-ti bateriile pentru 2017

Salut

Mai jos, fara prea mute introduceri, iti prezint cei 4 stalpi pe care ii consideri esentiali in viata unui om hotarat sa aiba rezultate in 2017.

Astept cu interes un coment cu intrebarile tale, adaugirile tale, si la carti si la aplicatii si la orice unelte ajutatoare. Ma poti ajuta si pe mine si pe colegii tai din Tribul Alfa.

Sa-i dam bice.

Stalpul 1 – psihologia schimbarii

Ce este motivatia, de unde vine si cum se alimenteaza ea in mod corect ( cartea Drive de Daniel Pink

Ce sunt valorile personale si cum influenteaza ele prioritatile noastre in viata (http://nlpmania.ro/blog/cunoaste-ti-structura-de-valori-daca-vrei-sa-stii-ce-poti/)

Ce este vointa si cum se consuma/realimenteaza ea ( Puterea vointei de Kelly McGonoigal)

Ce este disciplina si rabdarea si cum le putem dezvolta ca abilitati (http://www.thepracticingmind.com/)

Ce este inteligenta emotionala si cum are ea impact asupra vietii noastre de zi cu zi, a rezultatelor noastre si a starii noastre de fericire ( Dezvoltarea inteligentei emotionale de Jeanne Segal)

Ce rol au imaginea de sine, increderea in sine si respectul de sine si cum se dezvolta ele ( Cei 6 stapli ai increderii in sine)

Ce este dragostea pentru proces si de ce este ea esentiala pentru reusita (http://www.thepracticingmind.com/)

Cum vindecam frica, zona de confort, victimizarea si lipsa de responsabilitate ( Accepta-ti teama dar nu te lasa inhibat de ea de Susan Jeffers)

Stalpul 2 – comportamentele schimbarii

Definirea unui stil de viata si materializarea lui printr-un plan concret si pasi de actiune zilnici (http://construimimperii.ro/blog/secretele-unui-planificator-cum-sa-planifici-de-la-zero-un-proiect-pas-cu-pas-pana-la-realizare/ )

Cum se concepe un plan de actiune (http://construimimperii.ro/blog/cum-sa-iti-planifici-viata/)

Definirea corecta de obiective pentru a usura actiunea ( http://www.leaders.ro/obiective-smart/ )

Intelegerea procesului de schimbare si atingere de rezultate ( totul e un proces) (http://www.thepracticingmind.com/)

Cum functioneaza obiceiurile ( pasi de actiune repetati constant si fara efort) ( Puterea obisnuintei de Charles Duhigg )

Ce este calea maiestriei si de ce aceasta cale e cea care garanteaza rezultate, succes si fericire  ( Mastery de George Leonard )

Stalpul 3 – contabilizarea schimbarii

Cum masuram actiunile noastre, eficienta lor ( https://blog.bufferapp.com/how-to-measure-progress-in-your-personal-goals-daily-weekly-and-monthly )

Cum optimizam si corectam ceea ce facem astfel incat sa facem mai bine, mai usor si mai productiv ce facem (http://actsipoliton.ro/mckeown-esentialismul.html )

Cum observam feedback-ul primit ( https://hbr.org/2014/08/make-getting-feedback-less-stressful )

Ce unelte putem folosi pentru a automatiza multe lucruri care ne consuma timp ( agende, aplicatii, calendare, alarme, programe de to do list)

Aplicatie de to do list : https://culturedcode.com/things/

Aplicatie pentru alimentatie: https://www.myfitnesspal.com/

Aplicatie pentru sport: https://connect.garmin.com/en-US/

Smart watch Fenix 3 Garmin ( masoara toate activitatile fizice, se integreaza cu myfitnesspal pentru a imbina masuratorile de alimentatie si cele de sport, are notificari si alarme ce se pot lega de google calendar, notificari de email, mesaje pe telefon, etc: http://www.wareable.com/gps-running-watch/garmin-fenix-3-review)

Aplicatie finante: http://anishusite.appspot.com/

Cum tinem un jurnal de progres ( Un singur lucru de Garry Keller )

Stalpul 4  – Reconectarea cu puterea noastra

Este un paradox ce vine in opozitie cu foarte multe lucruri pe care le-ai invatat. Din necunoasterea acestui stalp apar marea majoritate a obstacolelor de care vorbeam mai devreme, si interne si externe. Imagineaza-ti ca poti sterge cu buretele multe din obstacole cu ajutorul acestui al 4 -lea stalp si poti face acesti 3 stalpi enumerati, cu adevarat eficienti.

Miza acestui stalp este uriasa. Am facut un video de anul nou despre el, aici: video despre al patrulea stalp

Educatie pentru cel de-al patrulea stalp:

Anita Moorjani – Am murit si m-am descoperit pe mine insami

Anita Moorjani – What if this is Heaven

Brene Brown – Darurile imperfectiunii

Christina Grof – Setea de intregire

Parker Palmer – Lasa-ti viata sa-ti vorbeasca

Astept cu interes intrebarile tale si sa imi spui ce unelte ajutatoare, carti, cursuri vei folosi tu pentru 2017.

Un an nou extraordinar,

Pera Novacovici

 

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

sunt tata, ce ma fac?

Sunt tată, ce mă fac?

„Pe tine cum te-a tinut tati tau in brate cand ai plans?” Asta m-a intrebat Zlata acum cateva seri inainte sa ne culcam.  Stateam in pat si ii povesteam drama

CITESTE ARTICOLUL

19 răspunsuri

  1. La multi ani!
    Va rog sa imi recomandati cateva carti de dezvoltare personala pe care ar trebui sa le citeasca un adolescent de 15 ani, al caror mesaj sa fie inteles corect la aceasta varsta.

    1. Eu am început din anul 2011 sa citesc cărțile scrise de Pavel Corut. După prima carte citita Quinta Sparta, mi-am dorit din ce în ce mai mult sa studiez. Pana acum am citit peste 30 de cărți scrise de el din toate seriile, Cum ar fi Octogonul, Seria Succesul, Romane de dragoste, istorice, Seria Origini. Dacă foarte multe persoane îl blamează, cei care îi citesc cărțile și au cât de cât ceva în cap înțeleg ca nu sunt doar niște cărți ci mult mai mult. Cu un fel unic și simplu de a scrie, pe înțelesul tuturor, implementează în creier o psihologie foarte buna, din punctul meu de vedere. De aceea îmi permit sa-i recomand Alexandrinei Vița ” Cartea adolescentului” de care mi-a părut rău că nu am avut ocazia sa o citesc în adolescență ci mult mai tarziu, ” Arta succesului pentru copii”, în aceasta serie a Succesului scrisa de Pavel Corut sunt foarte multe titluri pentru toate vârstele.

      1. Si eu am un fiu de 10 ani si il citesc pe Corut de ceva vreme, atat pentru mine, cat si pentru a-l pregati pe el pentru viata. Posteaza aproape zilnic materiale utile pe FB – Arta succesului.

  2. La multi ani! Va recomand cu căldura pe Louise Hay- de la Poti sa.ti vindeți viața! La Mirror work- si orice scris de ea.

  3. Buna. Imi place sa fac intotdeauna un plan cu ceea ce vreau sa fac pe mai departe. Folosesc agende in care notez lucrurile importante pe care vreau sa le fac, citesc carti scrise de tine si fac pasi mici in fiecare zi pentru a reusi pe toate planurile.

    1. La multi ani !I-ti doresc un an plin de energie , forta si inspiratie . Ma bucur sa spun ca am descoperit prin cartile tale , pentru prima data calea spre dezvoltare personala si religia si credintele crestine , nu trebuie sa ne impiedice sa ne descoperim pe noi insine si sa ne rezolvam problemele ,avand atatea resurse de cunoastere .Toate cele bune si la cat mai multe proiecte.

  4. Foarte interesant articol. Multumesc mult! Trăim într-un mediu social in care mema culturală diferă destul de mult de cea a autorilor mai sus enumeraţi de aceea ţi-as fi recunoscătoare dacă mi-ai recomanda câtiva autori autohtoni.

  5. Buna,
    Iata cateva din cartile care m-au ajutat foarte mult pe mine:
    Atitudinea este totul Jeff Keller
    Conversatii cu Dumnezeu Neale Donald Walsh
    Puterea prezentului Eckhart Tolle
    Regasirea puterii interioare Niculina Gheorghita
    Sa va fie de ajutor.

  6. La multi ani! Mersi pentru sfaturi! Ai avea ceva idei pentru cei cu Android in privinta unei aplicatii fianciare sau „to do list”?

  7. Bună!
    Cărțile pe care le-am citit în ultimul timp: -Supă de pui pentru suflet- Jack Canfield și Mark Victor Hansen.
    -De la idee la bani- Napoleon Hill
    -Călugărul care și-a vândut ferari-ul- Robin S. Sharma
    -Puterea intenției- Dr. Wayne W. Dyer
    -Riscant acum înseamnă sigur-Randy Gage
    -Secretul libertății- Napoleon Hill
    De citit e ușor, de înțeles la fel, mai greu e de pus în practică. Lipsește ambiția. Când văd atâția oameni care reușesc, îmi zic, vreau să fiu ca ei, ei de ce pot și eu nu? E mult mai ușor să lași valul să treacă decât să te arunci în el, mai comod. DE CE?
    Mulțumesc. Îți doresc un An Nou plin de realizări.

  8. Buna, tuturor!
    Multumesc, Pera, pentru tot ajutorul, dar, auzi, ai vreo pastila care sa ma faca sa si pun in aplicare ceea ce citesc? :))

  9. La multi ani!
    Eu imi notez intr-un carnet ce planuri de dezvoltare am si le consult din cand in cand si bifez cand realizez ceva

  10. Definitely consider that that you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the easiest thing to have in mind of. I say to you, I certainly get annoyed even as other people think about issues that they just don’t recognise about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing with no need side-effects , other folks can take a signal. Will probably be back to get more. Thank you

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.