Viziunea nu este același lucru cu vederea

 

Viziunea ta va deveni limpede doar când te uiţi în sufletul tău. Cine se uită în afară, visează. Cine se uită înăuntru, se trezeşte. – C.G. Jung

 

 Viziunea şi gândirea pozitivă

 

Există un experiment ştiinţific în Rusia în care 3 echipe de sportivi sunt supuse următoarelor condiţii:

  • echipa 1 primeşte 100% antrenament fizic;
  • echipa 2 primeşte 75% antrenament fizic şi 25% antrenament mental (exerciţii de vizualizare);
  • echipa 3 primeşte 50% antrenament fizic şi 50% antrenament mental (exerciţii de vizualizare).

 

Când sunt puse în competiţie, echipa 3 câştigă şi are cele mai bune rezultate.

Mai departe. Există un film foarte cunoscut care se cheamă The Secret și din care fiecare a înţeles cam ce a vrut.

Unii au înţeles că trebuie să te gândeşti la un lucru FĂRĂ SĂ FACI NIMIC ALTCEVA şi îl vei obţine. S-au trântit scepticii pe canapea, s-au gândit la un Ferrari roşu şi acesta nu a apărut instant.

Stupoare! The Secret este o prostie, spun aceştia.

Pe de altă parte, dacă te uiţi ATENT la film, ţi se explică foarte frumos şi clar nişte procese mentale şi emoţionale îmbinate cu ultimele descoperiri din fizica cuantică (lucruri pe care Buddha le spunea acum 2500 de ani) care dovedesc că gândurile noastre pot influenţa realitatea materială pentru că totul este energie şi încă nu s-a descoperit o particulă fundamentală de materie care să arate altceva.

Există oameni, printre cei cu realizări uriaşe, care spun că au folosit în mod intenţionat puterea vizualizării pentru a-şi schimba viaţa şi pentru a obţine succesul.

Tiger Woods, Will Smith, Oprah Winfrey, Bill Gates, Anthony Robbins, ca să enumerăm doar câţiva.

Jim Carrey şi-a propus să primească un contract de 10 milioane de dolari pentru un film. Asta era în 1987. În 1994 a primit această sumă pentru rolul din Dumb and Dumber. Ce s-a întâmplat în cei 7 ani de când şi-a dorit până a primit? A muncit! A jucat în filme şi a crescut ca om şi ca valoare.

Deci care este secretul din filmul Secretul, pe care Buddha ni-l spunea acum 2500 de ani?

 

Suntem ceea ce gândim, cu gândurile noastre facem lumea. – Buddha

 

Secretul este că îţi propui foarte clar ceea ce vrei şi apoi munceşti cu dedicaţie fanatică pentru a obţine acel lucru, indiferent cât durează.

Aşteaptă-te la ce e mai bun şi pregăteşte-te pentru ce e mai rău. Gândirea pozitivă nu înseamnă că totul va fi bine, aşa cum mulţi naivi cred. Gândirea pozitivă înseamnă că totul va fi bine ÎNTR-UN FINAL. Nu eşti persoana dispusă să dea cu capul de pereţi, să meargă din eşec în eşec spre victorie? Then you should get out of here! 🙂

 

"- AAAA. Păi nu e ca în Harry Potter? Păi eu aşa credeam. Faci o vrajă şi BAM, a apărut dorinţa ta materializată."

 

Nu-i nimic, de asta 9 din 10 oameni sunt trişti şi nefericiţi. Pentru că sunt lipsiţi de educaţie.

Ştii cum se spune: Nimeni nu s-a născut învăţat dar nu ai nicio scuză să mori prost. Datoria noastră este să ne educăm. Să dezvoltăm din interior şi să exploatăm comoara uriaşă cu care am fost înzestraţi la naştere.

Vei primi două teme în continuare. Una este despre ce înseamnă "design al stilului de viaţă". Apoi vei învăţa cum să faci pas după pas până îţi atingi stilul de viaţă dorit.

 

Design al stilului de viaţă

 

Sună şmecher şi chiar e. Mergem înapoi în timp şi ni-l imaginăm pe Pera student la politehnică în anul 4, aproape de a avea revelaţia cu psihologia.

Se trezeşte pe la 7:15 şi pleacă ori la şcoală ori la lucru, depinde de orar. Toată ziua e plecat. Mănâncă ce apucă prin oraş, evident că porcării. Pe la 14:00 îl apucă oboseala pentru că a mâncat prostii şi ziua e lungă şi grea.

Totuşi, nu are ce face. Merge înainte. Cel mai devreme la ora 17:00 este acasă, adică după 10 ore. De obicei, însă, ajunge pe la ora 19:00.

Cade rupt în pat. Vrea să se relaxeze că e obosit. Poate se uită la un fim, poate se joacă ceva. Se face ora 22:00 – 23:00 şi e timpul să se culce, pentru că la 7:15 o ia de la capăt.

Pera are o viaţă de tot rahatul şi trec vreo 3 ani ca să aibă revelaţia asta. Aşa că se pune să citească nişte lucruri pe net, se uită la filmul Secretul, găseşte nişte cărţi de devoltare personală. Acolo se spune că înainte de a avea ce îţi doreşti, e important să vizualizezi.

În mod special, legat de stil de viaţă, este un exerciţiu care spune să îţi defineşti un stil de viaţă, cum va arăta ziua ta normală într-un viitor ideal, când toată viaţă ta e altfel, când ai obţinut tot ce îţi doreşti şi trăiesti o viaţă 100% împlinită.

Şi Pera începe şi scrie visuri care sunt departe de realitate:

 

→ vreau să mă trezesc la 8:00 sau la 9:00, fără să fiu disperat că trebuie să ajung undeva şi să dau socoteală pentru timpul meu;

→ asta înseamnă că nu mai lucrez pentru nimeni şi sunt propriul meu şef, deci lucrez la ceva ce îmi permite să am programul cum vreau eu;

→ de dimineaţă vreau să fac sport, să merg la înot, pentru că îmi place şi mă energizează;

→ aş vrea să citesc vreo 2 ore minim pentru că mă inspiră şi îmi face plăcere;

→ vreau să scriu de pe laptop dintr-o locaţie relaxantă (cafenea, plajă, cabană de munte);

→ vreau să călătoresc când vreau şi unde vreau;

→ vreau un anturaj de oameni cu ambiţii, oameni pozitivi cărora nici cel mai nebun vis nu li se pare de neatins;

→ vreau o gagică faină. Care să mă iubească mult şi să arate super bine şi să facă bani şi să aibă un stil de viaţă asemănător cu al meu;

 

→ vreau…

→ vreau…

→ vreau…

 

Asta era acum 10 ani.

 

Acum lucrez împreună cu echipa mea la sediul pe care l-am făcut ca o terasă şi care arată exact ca în viziunea pe care o aveam cu ani în urmă.

Sunt dovada vie că orice îţi doreşti, prima oară trebuie să ai în gând şi să îți imaginezi prima dată, ca să existe şansa să poţi transpune totul în realitate.

Acum aproape 2 ani mi-am refăcut lista pentru că atinsesem tot ce era pe lista veche şi mi-am dat seama că gândisem la un nivel mărunt, pentru că atât mă ducea mintea la acel moment. Acum am altă listă spre care am pornit cu curaj.

Am să ţi-o arăt altădată! 🙂 Dar e plină de visuri nebune şi prea îndrăzneţe. Dar ştiu că am cheia, reţeta pentru a atinge ceea ce îmi propun.

Şi acum o ai şi tu. Vreau să vorbim despre visurile tale. Despre design-ul stilului tău de viaţă. Ca și exerciţiu, vreau să îţi imaginezi ziua ta ideală. Totul e perfect în viaţa ta.

Cum se desfăşoară o zi normală din viaţa ta perfectă? Cum arată? Cine face parte din ea? Care este stilul de viaţă?

 

Nu uita că niciun vânt nu favorizează o corabie fără port de destinaţie. – Seneca

 

Pentru a ajunge unde îţi doreşti, trebuie să ştii cum arată locul. Creează-l cu ajutorul imaginaţiei şi el va deveni realitate.

Ce s-a întâmplat apoi? Cum ţi se schimbă stilul de viaţă? La început, apare un singur nou element din toată lista ta.

Eu am început să citesc mai mult. Şi citeam de dimineaţă. În timp ce profesorul de la politehnică preda cursul sau seminarul, Pera citea cărţi de dezvoltare personală sub bancă. Pentru că îl durea în fund de ce preda profesorul, dar era total absorbit de viziunea unui viitor minunat.

Imaginează-ţi cum e în mijlocul vieţii de rahat, să ai o oază. Nu credeam că voi putea atât de repede să îmi îndeplinesc primul vis: să citesc de dimineaţă. A fost atât de uşor de îndeplinit odată ce nu am mai spus "nu am când, nu am timp", şi am spus "eu vreau să citesc de dimineaţă şi asta am să fac, fir-ar să fie!"

Deci, când am văzut că pot să tai de pe listă o dorinţă ce părea îndepărtată şi totuși s-a îndeplinit, am prins curaj. Astfel, liniuţă cu liniuţă, am început să îmi schimb stilul de viaţă.

Am început să merg la înot. Apoi, am făcut ceea ce te-am învăţat în prima lecţie. Mi-am eliberat timpul şi nu cu jumătăţi de măsură. Am dat jos tot ce era pe masa vieţii mele şi am avut o masă curată, nouă.

Niciodată nu e prea târziu să o iei de la început şi mai bine mai târziu decât niciodată.

Cu timpul eliberat am putut să pun ce vreau eu în stilul meu de viaţă. Încet, s-a pus pe picioare şi mica afacere cu cărţi şi, deşi banii de abia îmi ajungeau, curajul şi puterea pe care ştiam că le am, mi-au arătat ca sunt capabil și că totul e posibil, cât timp există o INTENŢIE clară în spate.

Am vrut, am făcut. Veni, vidi, vici. Asta îmi doresc şi pentru tine!

 

SRA şi vision board​

 

Ţi-ai scris pe hârtie stilul de viaţă ideal care e de dorit să ţi se pară cât mai nebunesc şi imposibil. Mai departe, o altă tehnică foarte importantă şi utilă este vizualizarea în imagini.

Să scrii în cuvinte ce vrei e minunat. Să pui alături şi poze amplifică puterea acestei tehnici. Și presupun că îţi doreşti să ajungi mai devreme la destinaţie, nu?

Creierul nostru iubeşte imaginile şi de aceea e important să îl hrănim cu imagini. Mintea ta subconştientă îţi vrea binele şi lucrează pentru binele tău. Dar asta înseamnă că îţi poţi face mintea să îţi dea cancer.

Să îţi dau un exemplu! Dacă îi repeţi minţii în continuu un lucru, mintea îşi spune aşa "Omul meu repetă obsesiv un lucru. Înseamnă că avem nevoie de acest lucru ca să fim bine, să supravieţuim şi să prosperăm. Hai să îi dăm acel lucru, să găsim orice cale posibilă!"

Şi creierul îţi dă ce îi ceri. Chiar şi cancer. Cum anume? Cancerul la plămâni, de exemplu, apare când un om suferă permanent de teamă. Când ne este frică, avem senzaţia de sufocare.

Problema e că programarea socială vrea să te facă să îţi fie frică permanent. Are pentru asta televizorul şi ştirile ŞOCANTE în care ţi se spune că se întâmplă permanent nenorociri şi ţi se poate întâmpla CHIAR ŞI ŢIE.

Astfel, ajungem să avem oameni care trăiesc cu o teamă permanentă şi au o senzaţie pe care poate nu o percep conştient, de sufocare. Creierul primeşte semnalul şi zice "Alertă! Ne sufocăm! Plămânii au nevoie de mai mult aer. Hai să creştem capacitatea pulmonară!"

Ce este cancerul? Sunt doar celule normale de zeci de ori mai mari. Cancerul la plămâni apare pentru că omul la nivel subconştient a cerut plămâni mai mari, urgent. Şi creierul i-a dat.

Aşadar, avem mult mai multă putere decât ne imaginăm. Şi pentru a face bine şi pentru a face rău. Şi pentru a vindeca şi pentru a îmbolnăvi. Şi pentru a crea şi pentru a distruge.

Întrebarea e cum îţi vei folosi puterea? O cale minunată de a-ţi folosi puterea este să îţi faci un panou al visurilor, din plută, să scoţi poze de pe google images sau de unde găseşti tu, cât mai detaliate, despre cum vrei să arate ceea ce doreşti şi să le pui pe acest panou, care e la vedere.

Ai să îţi pui pozele şi ai să munceşti de o să îţi sară capacele, evident. Asta va amplifica instant  puterea cu care atingi visurile. Nu există niciun singur om de succes care să nu ridice în slăvi putere viziunii, a imaginaţiei, a gândirii pozitive.

Arată-mi un sportiv de succes, un om de afaceri prosper, orice om care poate fi definit de succes după orice standarde vrei tu şi arată-mi că a spus "nu există gândire pozitivă, nu contează să visezi şi să ai viziune cu locul în care vrei să ajungi".

 

Te provoc să îmi găseşti unul. Şi dacă ai găsi unul, sau 10 sau 100 ar fi excepţii. Pentru că majoritatea mesajelor despre viziune şi credinţă în visurile noastre vin tocmai de la cei care au reuşit.

Aşa că lasă-i pe restul care spun "Păi eu îmi doresc dar n-am". Arată-le prin puterea exemplului cum se ating visurile.

 

Ce visuri ai? Scrie-mi într-un comment 🙂

 

Cu drag,

Pera Novacovici

Distribuie daca ti-a placut:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Profită de resursele de dezvoltare personală pe care le-am pregătit timp de 10 ani!

ARTICOLE SIMILARE

sunt tata, ce ma fac?

Sunt tată, ce mă fac?

„Pe tine cum te-a tinut tati tau in brate cand ai plans?” Asta m-a intrebat Zlata acum cateva seri inainte sa ne culcam.  Stateam in pat si ii povesteam drama

CITESTE ARTICOLUL

Lasă un răspuns

PERA NOVACOVICI

Sunt psiholog și scriitor, dar expertiza mea cea mai importantă este că am învățat și experimentat tot ce mi s-a părut mai dificil.

Niciun obstacol nu a fost prea mare ca să-l încerc, și nu ar trebui să fie nici pentru tine.

SUNTEM DUSI PE UN DRUM GRESIT O VIATA INTREAGA

Dezvolta-ti personalitatea pentru a reusi in felul tau.

CATEGORII

Mulțumesc că te-ai abonat!

Verifică inboxul, te așteaptă primele materiale acolo.