Cum să vindeci traumele relației tale vindecând trauma ta
Această carte audio te învață cum să îți identifici, înțelegi și vindeci traumele care fac din iubire suferință
Dacă ești ocupat sau obosit, apasă PLAY pentru a asculta conținutul acestei pagini, și mai multe detalii despre Cartea Audio.
Spune-le și prietenilor tăi despre această carte
Te-a durut vreodată măseaua la lucru?
Cam câtă capacitate de concentrare mai aveai?
Cu cât chef lucrai și cu cât spor?
O durere de măsea poate foarte bine să compromită o zi de lucru, să scadă randamentul și mai ales să fure toată atenția noastră.
Și deși e de înțeles că ți-e greu să te concentrezi la ceva atunci când simți că în tot corpul îți pulsează durere, rezultatul este task-ul rămas neterminat.
Poate nu te-ai gândit niciodată prea mult la asta, sau poate crezi ca fiecare relație vine cu problemele ei și atât.
Relația vine cu problemele și provocările ei, dar vine și cu problemele fiecăruia din voi.
Parcursul în viață al fiecăruia dintre voi a fost unul unic așa că și trecutul vostru este la fel. Și de multe ori trecutul poate ascunde niște demoni de care nici voi nu știți, dar ies la iveală în relația de cuplu.
O durere de măsea îți ia puterea de concentrare și parcă nimic altceva nu mai există în acel moment decât un puls care ne lipsește de răbdare, de atenție, de bună dispoziție. La fel traumele emoționale pe care le avem ne lipsesc de luciditatea de care avem nevoie ca să iubim sănătos.
" Psihologii au definit trauma ca un eveniment singular de o intensitate foarte mare, eveniment care apare în viața individului și care depășește posibilitățile sale de adaptare. În general acest eveniment neplăcut generează o sensibilizare excesivă a individului la emoțiile ulterioare. "
- WikipediaAtunci când vorbim despre traume nu vorbim doar despre stres post traumatic sau afecțiuni clinice. Vorbim despre evenimente care au lăsat o amprentă emoțională asupra noastră.
Asta înseamnă că în anumite situații, pe care le asociem cu evenimentul care a cauzat trauma, vom reacționa nu la respectiva situație, ci la evenimentul din trecut.
Nu ești gelos. Ești doar nesigur pe faptul că partenerul te iubește atunci când nu e lângă tine să ți-o arate.
Nu te-a supărat că a întârziat. Te deranjează și rănește faptul că te simți mic și neimportant pentru cealaltă persoană. Simți că nu ești o prioritate.
Nu ești posesiv. Ți-e frică de abandon.
Nu ești orgolios. Atunci când unul dintre voi are un job mai bine plătit decât celălalt și se nasc discuții nu e orgoliu. E lipsa de încredere în sine. Dacă te deranjează faptul că ea câștigă mai mult, de fapt crezi despre tine că nu ești suficient de bun. Te desconsideri.
De multe ori confundăm iubirea cu plăcerea de a ne fi satisfăcute anumite nevoi. De unde știm că iubim cu adevărat și că nu am ajuns într-o relație în care se realizează doar un schimb de nevoi emoționale?
În ședințele de terapie am întâlnit numeroase cupluri care îmi spuneau că se iubesc dar sunt într-un cerc vicios de certuri și nu știu cum să iasă de acolo și nici cum s-a ajuns acolo.
Și încercând să înțeleg cât mai mult din fiecare situație în parte, am constatat în timp un lucru șocant pentru mine în acel moment.
Multe dintre certurile de care îmi spuneau porneau de la un mesaj, un număr de telefon, un comentariu, o replică, o privire.
Erau cupluri care își verificau unul altuia fiecare pas, citeau mesajele de pe telefon, messenger. Se stalkuiau între ei permanent.
Am întâlnit un cuplu care folosea o aplicație de înregistrat apeluri. Își înregistrau conversațiile fiecare, dar înregistrarea mergea automat la celălalt într-un cloud. Mi-au spus că pentru ei e importantă încrederea. Și cum să ai încredere dacă nu știi tot?
Așa cum le-am spus și lor, să vrei să știi tot ce face celălalt nu e o dovadă de încredere, e nesiguranță.
O relație sănătoasă se construiește pe sinceritate și deschidere, dar și cuplurile în care cei doi își verifică unul celuilalt mesajele vor spune că asta înseamnă sinceritate și deschidere. Că asta înseamnă să ai încredere.
Ai pățit vreodată să iei o palmă pentru ceva ce n-ai făcut tu? Colegul de lângă tine să bată pe umăr pe cineva și să fugă să te lase pe tine să primești reacția?
Uneori traumele noastre sunt colegul care ne bate pe umăr, iar relația noastră sau persoana pe care o iubim ia palma, iar noi suntem cei care o dăm.
Nu reacționăm la ce ni se întâmplă. Reacționăm la ce ni s-a întâmplat. Iar și iar, oricând ce ni se întâmplă seamănă cu evenimentul care ne-a marcat.
Mi-am dat seama că materialele pe care le consumăm, informațiile, știrile și contentul ni-l luăm dintr-o sursă mult mai dinamică decât materialul tipărit.
Există o grămadă de materiale audio faine de ascultat. Adică nu mai ascultăm teatru radiofonic, și de multe ori ne dorim ceva mai versatil și mai ușor de accesat oricând decât o carte.
Dar oricum, nu trebuie eu să te conving că materialele audio sunt mișto pentru că le poți asculta oriunde, că știi foarte bine. Un singur gând vreau să las legat de asta.
Mă străduiesc să transmit cât mai bine și mai clar mesajele pe care le am. Dacă aș știi că dacă le scriu în cuneiformă se transmit mai clar, așa le-aș scrie. Și de asta mă entuziasmează că audiobook-urile devin tot mai populare, pentru că au și mai multă claritate. Când vorbești ai intonația și tonul vocii în plus și asta schimba complet nivelul de înțelegere.
Spune-le și prietenilor tăi despre această carte
Salut! Suntem Pera Novacovici și Marius Simion, antreprenori, traineri, prieteni de ani de zile. Cel mai mult ne-a legat pasiunea despre psihologia relațiilor, înțelegerea și rezolvarea traumelor din spatele lor.
Nu suntem la prima colaborare, am mai vorbit mult despre aceste subiecte iar acum venim cu ceva nou, și suntem foarte entuziasmați să împărtășim cu tine.
Dar întâi vrem să-ți spunem mai multe despre noi, unde ni se intersectează drumurile și ce facem în rest. Amândoi am studiat Psihologia și am hotărât să ajutăm, să ghidăm cât mai multe persoane.
Despre mine, Pera, ți-am mai vorbit.
În primul rând psiholog, iar apoi om de marketing. Am creat Personalitate Alfa de la zero, am publicat multe cărți, am lansat cursuri online și continui să îmi cresc comunitatea, din care fac parte acum mai mult de 100 de mii de oameni. Scriu despre vocație, despre dependențe, despre relații și iubire.
Iar eu, Marius, pot spune că Pera este cel care m-a convins să pornesc NLP Mania.
Povestea mea nu este una tragică, dar totuși m-am dezvoltat cu o grămadă complexe de inferioritate. Am citit mult, am aplicat ce am citit și iată-mă! Sunt trainer din 2011 si țin cursuri de mangement de proiect, de dezvoltare personală, de coaching, etc. Mă găsești pe https://www.nlpmania.ro
După ce ani de zile am vorbit despre traume, despre lucrurile care ne fac relațiile să eșueze, despre problemele din spatele problemelor, am decis că este momentul să abordăm altfel problema. Teoria nu ar trebui să preceadă niciodată experiența, iar noi avem O TONĂ de experiențe!
Așa că am înregistrat o carte special pentru tine, în care-ți vorbim despre EXPERIENȚE, nu TEORIE. Îți spunem prin ce am trecut și prin ce au trecut alții, apoi cu toți anii de practică în spate, îți arătăm și soluțiile. Pas cu pas. Te vei regăsi cu siguranță în probleme, îți vei pune întrebări, te vei frământa.
Apoi te vei vindeca alături de noi :)
De câte ori nu am auzit sau spus asta. Dar dacă ”eu”-ul e cel cu traume, e cel care se enervează repede, aruncă reproșuri către celălalt, rănește, e posesiv, gelos și suferă, ce faci?
Ai ce să faci!
Relația ta poate deveni mai bună, tu îți poți găsi liniștea. Cartea ”Demonii lui + demonii ei ≠ LOVE” te învață cum să îți identifici traumele și cum poți să te aproprii de partea care încă rănește oamenii din jur pentru că e încă rănită.
Iar asta înseamnă că:
Capitolul 1 - relatii condamnate la moarte dinainte de a incepe
Capitolul 2 - cand apare si cum arata iubirea adevarata intr-o relatie de cuplu
Capitolul 3 - cand dependenta este confundata cu iubirea incepe dezastrul
Capitolul 4 - simptomele dependetei in relatiile de cuplu
Capitolul 5 - cum ne alegem instinctiv parteneri de dependenta
Capitolul 6 - cum sa iti incluzi partenerul in vindecarea si evolutia relatiei spre iubire
Capitolul 7 - greselile pe care le facem din frica de singuratate
Capitolul 8 - rana de abandon si consecintele ei asupra relatiei
Capitolul 9 - vindecarea ranii de abandon
Capitolul 10 - ranile de umilinta, rusine, vinovatie
Capitolul 11 - inselatul in relatii si intelegerea motivatiilor subtile
Capitolul 12 - cresterea capacitatii de a iubi in cuplu
Capitolul 13 - intrebarile bune de pus in situatii critice ce previn certurile in cuplu
Capitolul 14 - tipare gresite de gandire in relatia de cuplu
Capitolul 15 - metode pentru vindecarea iubirii ce lipseste intr-un cuplu
Venea vremea bună și am zis că e momentul perfect să scot bicicleta. Știam că am pană la roata din spate așa că primul lucru după ce am scos-o de la naftalină, i-am făcut pana, umflat roțile și am ieșit la plimbare.
Eram entuziasmat așa că am pedalat cu spor. Așa. Vreo jumate de oră. Apoi ce să vezi. Avea pană și la roata din față. M-a ținut cât m-a ținut roata proaspăt umflată, dar m-a lăsat când îmi era lumea mai dragă și cheful de pedalat mai mare.
Așa cum bicicleta mea n-a mai mers din cauză că una dintre roți avea pană, așa și relația ta, se va opri când crezi că totul merge bine. Poate tu ești roata cu pana proaspăt reparată. Poate ești roata care a cedat. Indiferent. Ca relația să meargă bine trebuie reparată fiecare roată în parte.
Apasă pe butonul de mai jos și poți asculta ”Demonii lui + demonii ei ≠ LOVE” peste doar câteva minute
Vreau Cartea Audio (89 LEI)Spune-le și prietenilor tăi despre această carte
Dacă ai întrebari sau dorești informații suplimentare, te rog să il suni pe colegul meu Sârbu Jivulov (Customer Support) și te va ajuta cu mare placere.
Telefon: 0753 825 031
Orar: Luni - Joi 10:00 - 19:30
E-mail: [email protected]