Aici vei găsi prezentarea ȘCOLII ALFA

Dar nu se adresează numai celor interesați de a se înscrie. Te rog să ai puțină încredere în mine, în pregătirea mea din psihologie, și să-mi acorzi câteva minute din viața ta pentru a citi în continuare revelațiile pe care le-am avut legat de educația noastră.

Educație profesională sau chiar personală și interpersonală.

Am studiat cum se învață lucruri în alte locuri, am studiat niște neuroștiință și bineînțeles am pus totul cap la cap cu psihologia și am tras niște concluzii.

Concluziile le-am testat la proiectul pilot al școlii, și fără modestie pot spune că rezultatele au fost extraordinare.

Vreau să mă înscriu la Școala Alfa

Școala Alfa costă 147 euro lunar, timp de 3 luni.

Prima ședință: luni, 8 mai 2017, de la orele 19:00 (Cluj ora 18:00)

Invită-ți prietenii la Școala Alfa

Știai că există sute de cursuri online pe internet?

Zeci de cursuri filmate la universități de top din lume, gratuite pe Youtube.

Există resurse aproape nelimitate pentru a învăța lucruri…

Cu toate astea, aproape 80% dintre cei ce le urmează efectiv... renunță.

Ce curiozitate! Nimeni nu se aștepta la asta.

Ei bine, s-a descoperit ceva oarecum neașteptat: oamenii renunță.

Așa suntem noi construiți, omenii normali renunță la a sta singuri și a exersa abilități în camerele lor. Metoda nu este rea, doar că oamenii o resping la nivel visceral.

Ulterior s-au descoperit cauzele: lipsa comunității, a camaraderiei, a tribului.

Nu pare mare lucru, dar este diferența dintre 20% și 80% rate de succes.

Și acum vorbim de oameni absolut normali, nu oameni cu probleme, nu oameni dificili sau cu dificultăți. Persoane medii cu abilități medii și interese normale: NU AU VRUT!

Probabil că și tu ai o părere proastă despre școală. Și de ce nu ai avea??

Școala, în ciuda faptului că mulți oameni au ieșit bine din ea, în ciuda faptului că mulți oameni au luptat pentru a o îmbunătăți, este un eșec.

Și de aceea majoritatea vor să o termine, și să nu mai învețe nimic niciodată.E NORMAL, DACĂ TOȚI ASOCIEM ÎNVĂȚATUL CU PROGRAMA RIGIDĂ,
CU PROFESORII RUPȚI DE REALITATE ȘI LOGARITMI SAU ROMANUL BALZACIAN!

Vreau să spun că nu mai e de mult un mister faptul că nu învățăm aproape nimic util din școală: orice loc de muncă îți face instructajul, și aproape orice om iești din FACULTATE este nefolositor în primă fază unui angajator. Dacă ieși din școală nu știi cum să îți faci o afacere, un atreprenoriat…

Un singur lucru te învață școala BINE: să fii cuminte.

M-am săturat de oameni cuminți care așteaptă să se întoarcă roata, să aibă și ei noroc, să se bazeze pe karma.

Dacă lupți nu e garantat că vei ajunge miliardar, dar vei ajunge mult mai bine decât ești acum, oriunde ai fi. Apatia este rețeta eșecului, și pasiunea este rețeta succesului.

Se poate să ai pasiune fără succes, dar nu se poate să ai succes fără pasiune!

Școala Alfa nu este o sală de curs cu un profesor. Școala Alfa este o masă rotundă, în care un grup de oameni se împing și trag unul după celălalt. Școala Alfa este un loc unde se formează legături mai strânse decât au experimentat majoritatea oamenilor.

Școala Alfa este un loc unde intri singur și pleci cu o nouă familie, cu o nouă motivație și cu un set surprinzător de abilități.

Informația nu înseamnă educație

Să vorbim puțin despre abilități:

Am mai spus asta, informația se găsește pe toate gardurile. Dacă ai acces la Google, ai acces la informație aproape nelimitată. Dar informația nu înseamnă educație.

Să luăm câteva lucruri importante pentru oameni:

Bani, sănătate, iubire, vocație. Cam astea sunt cele mai mari categorii.

Bani

Nimeni nu te-a învățat la școală să faci bani. Nu ți-a explicat cum se negociază, nu te-a învățat cum să te autoevaluezi și cum să te perfecționezi singur.

Sănătate

Orele de sport erau o pierdere de vreme de la care ori chiuleai ori te făceau să stai transpirat la următoarele ore. Nu ți-a explicat nimeni ce e nutriția, cum să faci sport singur, cum să ai un stil de viață sănătos. Nu te-a învățat nimeni nici să mergi la controale medicale periodice sau să te palpezi pentru a descoperi eventuale tumori.

Iubire

Aici e jale! nu doar că nu ți-a spus nimeni cum o să dai cu capul în dragoste, dar nu te-a ajutat să înveți să fii charismatic, fermecător, amuzant, sau oricum sunt oamenii atrăgători. Nimeni nu te-a învățat cum să cauți un partener, după ce criterii să îl alegi. Nu ți-a zis nimeni cum se trece peste o despărțire și o dezamăgire. Iubirea e vitală pentru noi.

Vocație

Scopul nostru, scopul vieții. Pentru ce dracu trăim? Pentru ce muncim? Asta e o întrebare care a chinuit omenirea de mii de ani și școala o ignoră elegant pentru că e dificil să răspunzi la întrebări grele. Vocația este munca noastră de-o viață, misiunea noastră și este unul dintre cele mai importante lucruri, să știi pentru ce lupți, să te motiveze ceva.

Dar înveți că cel mai înalt vârf din Munții Făgăraș este vârful Moldoveanu având o altitudine de 2544 m. Mulțumesc mult!

Deci nu știu mare lucru despre chestiile care mă dor, dar în schimb sunt șanse mari să fi învățat integrale. Nimic bani, sănătate, iubire sau vocație. SĂ FIE OARE INTEGRALELE MAI IMPORTANTE?

Scopul meu nu este să demontez școala tradițională!

Nu urăsc școala, nu urăsc profesorii. Mulți sunt oameni extraordinari, majoritatea chiar!

Dar sistemul este un mamut, vechi, depășit și efectiv trist.

Să știi că noi învățăm lucruri constant. Nu îți dai seama pentru că de regulă sunt lucruri care îți plac. E frumos să înveți abilități utile. Îți fac viața mai frumoasă și pe tine un om mai bun!

Școala Alfa este o formă de educație liberă, în care nu te hărțuiește nimeni, care te motivează și te lasă pe tine să înveți ce vrei și în ritmul pe care îl vrei!

Pare cam abstract, dar uite un exemplu:

Să zicem că vrei să înveți să vorbești în public. Este scopul tău personal, este ceea ce vrei să îmbunătățești la tine.

Există pe internet resurse pe tema asta, există cursuri și articole… dar nu e educație.

În cadrul școlii ai avea un public atent, ai avea un public de încredere cu care să te simți confortabil. Ai avea oameni care să te încurajeze și care să îți dea feedback legat de scopurile tale. Și deși ai un public care să te încurajeze, tot acel public este cel care nu pune presiune pe tine, și te ajută să îți găsești motivația și resursele interioare în ritmul tău.

Să zicem că vrei să pierzi în greutate 10 kilograme:

Ai un grup de oameni cu care să vorbești despre planurile tale, care să te ajute să creezi un plan care chiar să funcționeze PENTRU TINE! 100% personalizat.

Ai un cerc cu oameni de încredere cu ajutorul căruia îți poți descoperi nevoile reale, nevoile ascunse și traumele care te împiedică să-ți pui viața pe drumul cel bun.

Ai traume? Cu toții avem traume.

Eu am vorbit despre ele în toate cărțile mele. Toți cunoscuții mei au avut traume, familia mea a fost o colecție de traume înlănțuite. Este ceva absolut normal.

Acum 100 de ani nu se știa de ele, nu se știa că putem fi mai fericiți, mai împliniți și mai frumoși sufletește. Dar în ziua de azi știm că există traume inevitabile, și știm că trebuie depășite ca să ne atingem potențialul incredibil.

Când suntem copii, suntem complet vulnerabili în fața celor din jur. Orice lucru mic ne poate răni pe termen lung, orice privire urâtă sau neatenție a părinților sau a prietnilor.

Când suntem mici nu avem noțiunea minciunii, și luăm de bun tot ce primim din exterior. Astfel cu toții intrăm în viață cu frici și traume ascunse. Unii mai grave, alții superficiale… dar le avem cu toții.

Școala Alfa este un loc pașnic și constructiv, unde niște oameni ca tine vor face introspecție și exerciții și vor discuta despre viață și scopuri și vor descoperi lucruri neașteptate și de multe ori incredibile despre ei înșiși.

Asta este una dintre marile promisiuni pe care ți le pot face legat de Școala Alfa: vei ști mult mai bine cine ești, ce vrei și cât de departe ești dispus să mergi pentru scopurile tale.

Școala Alfa nu are cursuri, ea este o experiență care te transformă! Înveți să absorbi informație, să fii deschis selectiv la lumea din jur pentru a ”fura” calități și înțelepciune de la toți cei din jurul tău… ca un burete.

Școala Alfa este locul unde mergi cu o problemă și pleci mai ușor decât ți-ai închipuit vreodată că se poate. Asta este puterea acceptării și a comunității.

Eu sunt Pera Novacovici

Sunt psiholog, coach, psihoterapeut și scriitor. Ce înseamnă asta mai exact?

Vocația mea este de a ajuta oameni. De fapt, vocația mea este de a evolua eu, de a mă ajuta pe mine și apoi să ofer celorlalți soluțiile care au funcționat pentru mine.

De fapt aș putea spune că sunt de meserie COBAI.

Dar sunt și un cercetător: am citit sute de cărți și am studiat diverse tehnici de a atinge scopurile, fericirea și împlinirea. Am studiat de la tehnicile mistice ale diverselor triburi până la neuroștiință. Și am putut să trag niște concluzii cu care mi-am clădit o viață excelentă, dar în special un psihic puternic, care mă împinge spre țeluri tot mai înalte.

De la dezvoltare personală până la școală a fost doar un mic pas.

Știam că e nevoie de o comunitate, pentru noi toți. De aceea am format tribul Personalitate Alfa, iar apoi am vrut să generez o comunitate mai strânsă, mai concentrată pe o evoluție ambițioasă.

Am înțeles că abilitățile pe care le-am dezvoltat pe parcurs m-au ajutat apoi să cresc și să evoluez, ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolește până devine o avalanșă.

Mi-am dat seama că oamenii au nevoie de abilități de învățare, că oamenii trebuie să știe să relaționeze cu semenii lor, să discute, să glumească, să negocieze, să flirteze, să se organizeze, să facă planuri și în special să știe să facă introspecție, astfel încât să-și dea seama de ce au nevoie și să nu-și mai piardă energia pe o cale ce nu le aparține.

Deconectarea ființei umane de propriul său potențial, de propriul suflet, ritmul de distrugere al planetei noastre, sistemele politice, educaționale, alimentare, farmaceutice, care colaborează parcă la unison pentru a duce omul dinspre valorile libertății, fericirii, familiei, comunității, prosperității, sănătății spre o noapte întunecată a înrobirii prin îndatorare financiară, îndobitocire intelectuală, îmbolnăvire fizică, emoțională și spirituală.

Suntem în mijlocul unei bătălii decisive dintre bine și rău, o bătălie care se desfășoară din timpuri imemorabile, însă care uneori ajunge în momente decisive care pot marca viitorul a multe generații.

O astfel de bătălie cere o categorie specială de super eroi care să încline balanța. Acești super eroi se vor ridica din mijlocul nostru și al vieții de zi cu zi.Profesori, antreprenori, părinți, elevi își vor unii forțele într-o viziune comună și își vor pune talentele, abilitățile, energia și timpul pentru a crea masa critică necesară pentru o schimbare cu adevărat revoluționară.

Super eroii, în viziunea mea, sunt Mentorii Alfa împreună cu discipolii, iar primul mare secret e că Mentorul și Discipolul sunt una și aceeași persoană. Fiecare dintre noi poate învăța permanent de la alții și fiecare dintre noi poate da mai departe altora aflați în nevoie.

Parteneri

Bogdan Vaida

Deși a pornit pe drumul afacerii proprii de 9 ani de zile / cu 9 ani în urmă muncind pe rupte, în paralel cu 2 joburi solicitante, succesul s-a lăsat așteptat cu jind. L-a prins totuși din urmă acum 4 ani de zile, când și-a părăsit jobul, lucrând cu dragoste și spor la trainingurile sale internaționale, pe platforme online.

Acum are peste 10 000 de studenți entuziasmați, cursurile sale ajungând pe platforme din Japonia și Rusia. Acestora li se dedica cu drag oferindu-le cursuri online personalizate pe nevoile lor.

Mottoul său este: "I teach students how to become their own teachers!"

Școala Alfa a fost o provocare pentru mine ca trainer de traineri. Am lucrat strâns cu Iustin, mentorul școlii pilot din Timișoara, transformând exerciții clasice de coaching în activități experiențiale la care Aha!-urile vin din practică, fără prea multă teorie.

Împreună cu echipa am avut oportunitatea să pun în aplicare cunoștințele dobândite în zeci de activități de training împrăștiate prin toată Europa.

Călin Iepure

Campion al României la Public Speaking in 2011, Calin este un programator care si-a descoperit la 30 de ani adevarata vocatie - aceea de a vorbi în fața oamenilor.

Dupa ce si-a dezvoltat abilitatile de vorbit in public in primul club de Public Speaking din Romania și a urmat mai multe școli de dezvoltare personală, Calin este azi specializat în Public Speaking, Persuasiune și Networking. Este acționar în 4 business-uri și îi place să se implice în multe proiecte.

Deși il citea de multa vreme pe Pera, l-a cunoscut doar acum 4 ani! S-au intalnit la Starbucks din intamplare, s-au recunoscut și au stat la povesti aproape 2 ore fara sa-si dea seama de trecerea timpului. Dupa cateva astfel de discutii, au devenit foarte buni prieteni. Iar azi sunt mentori unul pentru celalalt: Calin il ghidează pe Pera in arta vorbitului in public, iar Pera îl ghidează pe Călin în arta dezvoltării vocatiei.

Din primul moment în care Pera i-a prezentat proiectul Școala Alfa, Călin a spus DA, completând echipa cu experiența sa de public speaking, training, facilitare, moderare si networking.

Mai multe detalii despre Călin: caliniepure.ro

"Secretul succesului în viață este să fii pregătit atunci când a sosit timpul!" - Benjamin Disraeli

facilitatori

Anca Maftei - București

Sunt psihoterapeut integrativ, psiholog clinician și specialist în psihologie organizațională. Până în prezent am parcurs mai multe stagii de pregătire în aceste domenii cu cei mai importanți specialiști internaționali, așa că poți fi sigur că metodele pe care le folosesc sunt cele mai bune și cele mai recente:
Formare în psihoterapia integrativă – Diplomă de Psihoterapeut în supervizare – certificare IRPI
Formare cu Kenneth Evans, fondatorul metodei integrative
Masterat în „Tehnici și metode de psihoterapie cognitiv-comportamentală și hipnoză”- Psihoterapeut certificat de Colegiul Psihologilor

Masterat în Psihoterapie – Universita degli Studi di Padova, Italia
Curs de Psihoterapie Gestalt și Integrativă – Normandia, Franța
Intervenții cognitiv- comportamentale – Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale
Curs de Terapie Gestalt – „Realitatea aici și acum” cu dr. Andre Moreau
Curs „Manipularea în societatea de azi”- Universitatea din Ilmenau, Germania
Training în inteligență emoțională – Fundația Romania Pro Culture
Seminar – „Aspecte ale comunicării hipnotice”
În plus, datorită pregătirii mele academice colaborez cu cele mai importante firme de assessment organizațional din România (FB tests, D&D Research) și cu medici neurologi din spitalele bucureștene.

Mariana Betea - Brașov

Cu o experienta de peste 10 ani in vanzari, partea relevanta si insufletitoarea in cariera ei a devenit dezvoltarea personala, pe care cu asiduitate a antrenat-o inca din liceu cand citea cu pasiune psihologie generala si a copilului, si a continuat sa citeasca zilnic, adaugang la pasiuni subiecte ca antreprenoriat, vanzari si marketing

Aşa că Şcoala de Formare în Coaching si mai apoi formarea in NLP au fost o continuare normală şi o garanţie a faptului că valorile pe care le promoveaza coahingul si NLP-ul: claritatea, deshiderea, ascultarea, autenticitatea şi mai ales performanţa, sunt şi valorile ei şi că menirea ei e să gideze pe oameni să ajungă la performanţă prin obiectivele pe care şi le propun.
Participarea la Scoala Alfa a fost pentru Mariana o serie de confirmari ca decizia de a devein training e cea mai buna, si asta s-a relevat prin incurajarile si sustinerea primate din partea cursantilor Scoala Alfa.
Mentoratul in Scoala Alfa i-a deschis oportunitatea si provocarea de a dovedi ca experienta in vanzari, acumularea de informatii din domenii variate de la psihologie la business si trainingurile tinute pana acum se vor desavarsi aici.
Motto: “Be yourself. Everyone else is taken.”

Violeta Bischoff - Cluj

Sunt o castană. Sunt un extraterestru. Sunt cu o față întoarsă către Copil, și cealaltă către Adult. Acestea sunt „definițiile” mele, apoi urmează etichetele formale de tipul consilier acreditat în dezvoltare personală, trainer non-formal în Analiză Tranzacțională, psihopedagog, editor freelancer etc.; locul meu în lume nu l-am avut, ci l-am construit.

Am trecut prin 6 ani de psihoterapie și știu ce înseamnă să fii furios/furioasă, frustrat(ă), dezamăgit(ă), dezgustat(ă), neputincios/neputincioasă- știu toate astea (and then some) pentru că am ales conștient să nu uit și să nu „bag sub covor”. Am lucrat la acceptare, în primul rând de Sine, și la conștientizare, fiindcă fără astea două, în opinia mea, nu există schimbare.
Acea experiență nouă, diferită și pozitivă NU vine din exterior, ci o generezi din interior. Tu. Fiindcă poți. De vrut sigur vrei, altfel, de ce ai sta să citești ce scrie pe pagina asta de net?
Concluzionând, sunt trainer și mentor ALFA pentru că am hotărât să personalizez și să trăiesc după următorul motto: Dacă nu îți place unde urmează să te dezvolți, schimbă! Dezrădăcinarea va fi apoi cu atât mai greu. (Asta apropos de castane...) Dar să revenim: tu ce ai hotărât?

Iustin Negru - Timișoara

Eu sunt Iustin Negru, membru al echipei Alfa din anul 2013.

Cu site-ul PersonalitateAlfa.com am luat contact prima dată în vara lui 2012, moment în care m-am îndrăgostit de ceea ce scria Pera, devenind abonat și urmărind toate clipurile gratuite de pe canalul de Youtube. Încet și sigur am devenit fan, apoi client.

O dorință foarte, foarte mare pe care o aveam era să-l cunosc personal pe Pera, în special după ce în toamna anului 2012 mă mutasem în Timișoara, pentru a studia psihologia la Universitatea de Vest. Mai bine de 1 an de zile îi scriam, o dată la 2-3 luni și-l mai întrebam de sănătate, dar contextul nu s-a ivit decât la primul Forum Alfa din toamna anului 2013.

La o scurtă perioadă după aceea am ieșit la o cafea, ne-am plăcut și am început să lucrăm împreună.

Evoluția mea în cadrul echipei a fost graduală, de la cele mai elementare acțiuni, de rutină, care la început le făceam pro bono pentru a învăța, până am ajuns, după 3 ani de zile în postura de a coordona grupurile Școalii Alfa de la Timișoara.

Ocupându-mă o bună perioadă de relația cu cititorii și clienții, cererea acestora era uriașă pentru un loc unde oamenii să se întâlnească, să învețe și să progreseze împreună în timp ce stabileasc relații de încredere și prietenie. Astfel, am fost din prima secundă încântat de ideea Școlii Alfa, unde exact asta se întâmplă și pe care am onoarea să o coordonez și unde am bucuria și plăcerea de a-mi transmite cunoașterea dobândită din experiențele de viață, cărțile de psihologie și dezvoltare personală pe care le citesc de la 14 ani și nu în ultimul rând, studiile, cursurile și diferite formări.

Studii cum ar fi Facultatea de Psihologie, cursul de coaching, cursul de NLP Practitioner și formare în psihoterapie transpersonală, formare care deocamdată este în plin proces de desfășurare. Nu în ultimul rând, voluntariatul în Organizația Studenților de Psihologie.

Pe lângă acestea se mai adaugă nenumăratele cărți, workshop-uri și seminarii de psihologie și dezvoltare personală parcurse până acum, în cei peste 8 ani de când mă preocupă subiectul.

Angela Elena Ifrim - Iași

Mă numesc Angela Elena Ifrim. Am fost inginer (pe vremea lui Ceaușescu ) iar după studii economice, din anul 2000 am intrat în antreprenoriat alături de familia mea.

O jumătate din viață am făcut ce au crezut alții că e mai bine pentru mine și nu prea mi-a plăcut rezultatul.

Din 2010 mi-am asumat riscul de a-mi construi prezentul după valorile pe care le respect cel mai mult: autenticitatea, competența, dragostea de oameni și libertatea de a fi, a face și a avea tot ce îmi umple inima de bucurie.

Te întrebi probabil cum am făcut această schimbare? Îți pot spune: prin încercare și eroare (când mă simțeam optimistă), și cu ajutorul unui mentor și/sau coach (când mândria mea era plină de vânătăi).

Are și mândria ta “cucuie” ? Hai să ne întâlnim începând din 8 mai 2017. Adu cu tine 3 calități care te definesc (sau ai vrea să te definească). Eu sunt sprintenă, blândă și de neoprit. Le punem pe toate în comun și scoatem o combinație unică din care are fiecare de câștigat. Eu am ales. Acum e rândul tău.

La bună vedere!
Marius Robert Dinu - Constanța

În 1998 am deschis o firmă care mi-a oferit șansa de a fi pe propriile mele picioare. Timp de 18 ani am avut un singur principiu, investește masiv. În această firma natural am construit un sistem care mi-a permis să muncesc la afacere și nu în afacere.

Din 2007 am lăsat intimitatea biroului și am început să evadez în natură, întâi pe ATV-uri și apoi pe mașini 4x4. În fiecare weekend organizez ieșiri pentru ca oamenii să se reconecteze la natură, să elimine stresul și chiar să se incarce cu energie. Din 2011 sunt președintele Asociației “Off-road in Dobrogea". Mereu am îmbinat plăcutul cu utilul, am vândut ATV-uri si team-building-uri la off-road pentru companii.

Eu zic despre mine că sunt excepția de la orice regulă și aplic: “Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi in lume” Mahatma Gandhi.
Timp de 3 ani am organizat, promovat și găzduit evenimente la Social Hub Forte Life, oportunitate care mi-a oferit ocazia să mă conectez cu lumea dezvoltării personale, creșterii profesionale și mai ales, cu lumea spirituală.
Desi am fost profesor timp de 9 ani, pentru a-mi invinge frica de a vorbi în public, împreună cu alți 21 de membri fondatori, am deschis clubul de vorbit în public Toastmasters Constanta, în toamna lui 2014, bonus am primit experiență de leadership.
Când am pâșit în lumea coaching-ul, mi-am descoperit vocația și o trăiesc în proiectul meu de suflet Coaching în natură cu Marius Robert Dinu.
Am spus DA când am auzit că Scoala Alfa vine in Constanța, pentru că vreau să ajut, vreau să ofer, vreau ca toți oamenii să-și împlinească visurile, să-și găsească vocația!

Valentina Mecherel - Constanța

Sunt profesionist în domeniul financiar contabil de peste douăzeci de ani. Am lucrat în mediul corporatist dar am fost și omul cu cifrele pentru antreprenori.

Și pentru că mi-am dorit să îi pot ajuta mai mult pe cei care construiesc și dezvoltă inițiative private m-am provocat să-mi ridic nivelul de expertiză și în prezent sunt în stagiul de pregătire (anul III) pentru obținerea statutului de Expert Contabil în cadrul CECCAR.

Am avut provocările mele personale și am fost martoră la provocările pe care le au oamenii în mediul antreprenorial dar și în viața personală. În căutarea de soluții am întâlnit NLP-ul și coaching-ul.

Sunt NLP Practitioner și în 2015 am absolvit școala Coach Mastery iar anul acesta am obținut recunoastere din partea Asociației Române de Coaching.
În prezent sunt coach, atât pentru antreprenori cât și pentru cei care profesează în domeniul financiar contabil.
Unul dintre proiectele foarte dragi sufletului meu este participarea la activitatea clubului Toastmasters Constanța al cărui președinte sunt în prezent. Acolo îi susțin pe colegii mei care își doresc să-ți dezvolte abilitatea de public speaking.
Privind la ce am făcut până acum se desprinde ideea că rolul meu printre oameni este acela de a fi alături de ei și de ai susține în demersul de a construi sau de a găsi echilibru și implinire în viața personală.
De aceea vreau să fac parte din Scoala Alfa pe care eu o văd un proiect ce-și propune un obiectiv nobil, acela de a crea un context de educatie si dezvoltare.

MISIUNEA ȘI VIZIUNEA ȘCOLII ALFA

”Am fost întrebat care este viziunea școlii Alfa. De ce facem ceea ce facem? Pentru ce e nevoie de așa ceva?

Am să îți spun.

Acum 14 ani mi-am descoperit vocația în psihologie și misiunea mea este să alin suferința, să caut soluții, să încurajez și să ghidez.

Două dintre cele mai mari suferințe ale oamenilor sunt bolile și dependențele. Mi-a luat 14 ani ca să înțeleg, să simt, să îmi demonstrez mie că singura sursă a suferințelor noastre pornește din sufletul nostru.

Chiar dacă mediul, educația, sau genele noastre au o influență majoră asupra vieții noastre, acestea pot fi depășite dacă suntem conectați la esența noastră. Și invers, nimic nu il poate ajuta pe cel care este deconectat de la sine.

Iar noi trăim azi într-o lume mai separată de propria esență decât am fost probabil vreodată în istoria noastră cunoscută.

Primele consecințe ale ruperii conexiunii noastre sufletești sunt lipsa de iubire și lipsa de vocație, pentru că vocația nu este altceva decât muncă facută cu iubire.

Când nu ai iubire și vocație, e ca și când ți-ai pierdut sufletul.

Omul ajunge la dependențe și boală pentru că nu mai simte valoarea sa ca ființă umană, nu mai simte iubirea, vocația, sensul și împlinirea și recurge la ”medicamente” care să-i aline neliniștea interioară, durerea, agitația, stresul, frica.

”Medicamentele” sunt orice lucru exterior care ne alină această suferință și durere: dificultatea de a mă simți bine în corpul meu, cu gândurile și emoțiile mele.

”Mă droghez ca să nu mă confrunt cu stările mele pe care le am când nu sunt drogat" - mi-a spus un dependent.

Incapacitatea noastră de a rămâne cu noi fără să ne amorțim simțurile este cauza numărul 1 a suferințelor noastre, și ar trebui să fie prioritatea numărul 1 în activitatea noastră zilnică.

Fără asta, toate medicamentele noastre ne vor transforma în dependenți severi, fie că e vorba de mâncare, shopping, jocuri, alcool, droguri, internet sau sex.

A fi bine cu tine însuți este o stare ce nu poate exista fără o componentă spirituală. Și astfel suntem puși să ne întrebam zilnic: azi am fost spiritual sau dependent?

Consecința pentru individ este că dependența și încercarea de a umple golul interior duc la boală.

Boala gravă: cronică, autoimună, cancer.

În ultimii 30 de ani, o nouă știință, care se numește neuro-psiho-imunologie, demonstrează legătura foarte strânsă dintre emoții, gânduri și boli fizice.

Toate bolile grave și considerate incurabile, cum ar fi bolile cronice sau cancerul, au fost corelate direct cu traumele psihologice și emoționale suferite de-a lungul vieții, în special în copilărie.

Consecințele la nivel social sunt grave: într-o lume în care omul nu-și mai simte sufletul și nu mai e conectat cu el, nu mai poate vedea sufletul în nimic: în ceilalți, în natură, în alte ființe vii.

Și astfel, totul în jur devine un obiect de manipulat care să ne servească pe post de satisfacere a poftelor și dorințelor noastre, dar, la fel ca și ”fantomele flămânde” din buddhism, omul fără suflet nu mai este decât un sac fără fund care nu poate fi umplut oricât de mult ai băga în el.

De aici rezultă distrugerea naturii, războaiele, suferința și foametea.

Precum în individ, așa și în lume.

Conflictele noastre interioare care apar apoi ca boli în corpul fizic, sunt conflictele din lume care ne distrug planeta.

Și toate ororile acestea, pot fi duse la o singură cauză: ruperea omului de propriul suflet.

Există speranță!

Putem să ne reconectăm cu esența noastră, putem să ne vindecăm de traume care ne bântuie și ne îmbolnăvesc, și, transformându-ne viața, putem inspira și schimbarea întregii lumi.

Am încercat să găsesc multe căi de a explica lucrul ăsta. Știu că sufletul poate fi un cuvânt abstract pentru foarte mulți oameni, într-o lume în care nu se vorbește la școală sau acasă despre asta, și nu există educație.

Nici nu e de mirare că lipsa de educație despre suflet contribuie la uitarea faptului că avem o esență în noi.

Însă te rog să reții că psihologia (psyche-logos) a fost denumită de vechii greci ca știința despre suflet.

Nu este ciudat că știința despre suflet a devenit orice altceva, mai puțin o știință a sufletului uman? A devenit știința despre minte, știința despre comportamente, știința despre gânduri, emoții. Însă mult prea puțin despre suflet.

Lucrul acesta începe să se schimbe.

Școala Alfa și cercul încrederii


La școala Alfa se întâmplă două lucruri majore.

Ne dorim mai întâi ca oamenii să se reconecteze cu lumea lor interioară, cu ceea ce acum 14 ani am denumit ”comoara ta interioară„, în prima mea carte, ”Personalitate Alfa”. Nu știam atunci ceea ce știu azi, însă aveam intuiție, iar intuiția îmi spunea că toate răspunsurile sunt în noi.

Așa cum o spune și Carl Gustav Jung, ”Cine se uită în afară, visează. Cine se uită înăuntru, se trezește”.

Primul mare obstacol în calea suferințelor noastre este faptul că, într-o societate ca a noastră, oamenii nu se mai simt înțeleși. Nu se mai pot vulnerabiliza, nu mai pot sa vorbească despre problemele lor, pentru că vor fi aspru judecați și învinovățiți.

Un om cu o traumă, sau o dependență, are nevoie de cel puțin un om în această lume, în fața căruia să își poată deschide sufletul.

O altă ființă umană căreia să îi poată spune: ”Sunt înfrânt. Sunt dependent. Nu mă pot controla. Mi-e rușine. Acasă nu mă acceptă nimeni. Am nevoie de iubire. Mi-e greu”.

Primul pas spre vindecare este capacitatea noastră de a exprima suferințele noastre, însă societatea nu mai permite asta, pentru că stigmatizează orice vulnerabilitate ca fiind ”slăbiciune”.

Adevarul e că nu suntem roboți, suntem ființe umane.

Și toate lucrurile nespuse vor fi reprimate, și toate emoțiile noastre negative se vor întoarce împotriva noastră sub forma bolii, a dependenței și a suferinței.

Misiunea școlii Alfa este să îi reconecteze pe oameni cu propria comoară interioară, apoi să creeze un cerc al încrederii, creat din oameni capabili să întrețină un astfel de cerc.

Imaginează-ți cum e să poți spune cele mai dificile lucruri unui întreg grup, care este cercul tău de încredere. Lucruri pe care oamenii de acasă nu ți le-ar accepta cu ușurință. Întreg procesul tău de vindecare și evoluție s-ar accelera dacă ai avea cu cine să vorbești, și noi chiar am reușit să producem aceste schimbări puternice în primele două ediții ale școlii Alfa.

Pentru ca să existe un cerc al încrederii, oamenii din el trebuie să aibă câteva abilități cheie:

 • non-judecata
 • detașarea emoțională
 • ascultarea corecta
 • capacitatea de observare
Cu asta incepe școala Alfa.

Reconectarea cu comoara interioară Formarea cercului încrederii

Pe aceasta fundație solidă se construiesc toate celalalte abilități: abilitățile Alfa și cele de mentor Alfa.

Astfel, creând aceste nuclee, aceste comunități puternice și bine închegate, pornim împreună pe un drum al evoluției, al vindecării și într-o zi poate, chiar al schimbării lumii.

Cercul încrederii - bazat pe munca lui Parker J. Palmer

Pe lângă programa cu cele 3 seturi de abilități descrisă mai sus, fundația școlii Alfa se bazează pe Cercul Încrederii

Conceptul de „cerc al încrederii” este o metodă de lucru propusă de Parker Palmer pentru crearea unor grupuri în care munca de dezvoltare personală să poată fi făcută cu o putere, profunzime şi eficienţă nemaiîntâlnită.

Pentru asta însă e nevoie ca acest concept de cerc al încrederii să fie foarte bine cunoscut şi aplicat.

Oriunde se află trei oameni sau mai mulţi, poate fi creat un cerc al încrederii după principiul: „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte-ntr-însa”.

În cărţile lui Parker Palmer găsim o serie de reguli de bază pentru cercul încrederii, după cum urmează:

Informații logistice

Îmi doresc un loc relaxat şi nonconformist pentru întâlnirile noastre, nu o sala de training clasică. Vreau să respectăm un alt principiu esenţial al şcolii alfa:

“Nu zidurile fac o şcoală ci spiritul ce domneşte-ntransa”.

Orarul celor 12 întâlniri va fi lunea seară de la 19 la 23.

În cadrul acestor întâlniri vom avea că activităţi principale:

Costul pentru acest proiect pilot este de 147 de euro pe lună pentru fiecare participant.

Bonus gratuit AlfaPlanner

Conceptul de Alfaplanner a aparut natural ca o nevoie a participantilor la Scoala Alfa care lucrand saptamana de saptamana la obiective au realizat ca intampina dificultati in a tine evidenta, in a se organiza, in a planui si in a masura progresul.

Alfaplannerul vine in intampinarea acestor nevoi.
Este un caiet/agenda pentru 12 saptamani, in care este explicata viziunea Tribului Alfa si in care se alfa unelte care sa ajute omul in procesul de schimbare si atingere de rezultate.
Cheia oricarui obiectiv atins este constanta actiunilor, responsabilitatea si constientizarea.
Cu ajutorul Alfaplannerului stii tot timpul unde te gasesti in prezent, unde vrei sa mergi si cat din drum ai parcurs. E oglinda eficientei tale.

Pentru cine este Școala Alfa?

Școala Alfa nu este pentru cei care citesc dezvoltare personală doar ca să se mintă că fac ceva util, nu este pentru cei ce se mulțumesc cu puțin.

Școala Alfa este un mediu care te motivează să depășești orice obstacol îți propui.

Dar tu trebuie să îți propui.

Tu trebuie să muncești.

Tu!

Școala Alfa nu te va salva. Nu este un program-guru.

Așa cum la Școala Alfa nu am avut nicio clipă un guru care să ofere soluții la fiecare problemă din lumea asta, așa am să te rog și pe tine să nu privești la Școala Alfa ca fiind un fel de program-guru.

Da, este un program excelent, dar nu este o soluție magică pentru toate problemele cu care te confrunți. Cel puțin pentru noi, prima generație de participanți, nu a fost

Și sunt foarte recunoscător pentru asta.

În schimb, te invit să o privești ca pe un forum, un mediu propice, în care să-ți descoperi propria ta putere de a găsi soluțiile cele mai potrivite la problemele specifice cu care tu te confrunți.

Un loc în care toți participanții învață din primele întâlniri să asculte fără să intervină cu sfaturi intrusive și nesolicitate, să observe și cel mult să te ajute cu întrebări să-ți focalizezi atenția pe propriile tale soluții.

La final am văzut nu un învățător și douăzeci și ceva de elevi, ci am văzut un grup de egali, fiecare pe drumul lui propriu, trăgând cot la cot cu ceilalți și ridicându-ne unii pe alții atunci când cădem. Sentimentele de camaraderie, compasiune și sprijin nu pot fi egalate de nicio informație din lumea asta.

Iosif Vidoni

Cum funcționează mai exact Școala Alfa?

Și toate astea într-un mediu de acceptare, prietenie și susținere.

Mai exact, îți voi scrie mai jos niște lucruri care chiar s-au întâmplat în programul pilot al Școlii Alfa

 • depășirea traumelor cauzate de abuzuri din copilărie
 • obținerea unui sistem de seducție aplicabil prin care să cunoască potențiali parteneri
 • înlăturarea obstacolelor care blocau șansa cuiva de a porni o afacere
 • un plan de slăbire personalizat, care a dat rezultate bune
 • dezvoltarea încrederii în sine
 • dezvoltarea capacitatii de vorbit in public
 • vindecarea relațiilor cu familia și prietenii

Practic, aproape orice. Ataci ce probleme te macină, în ce ordine vrei și în ce ritm vrei. Nu se dau note, nu există presiune. Este singurul mediu în care o persoană își poate găsi puterea interioară și să construiască lucruri durabile pe o fundație solidă care vine din interior, nu din dorințe superficiale.

Abilitățile dezvoltate la Școala Alfa sunt utile pentru oricine, toată viața. Sunt abilități fundamentale, unelte pentru a te dezvolta din toate punctele de vedere.

Câteva dintre acestea sunt:

Ce este un Mentor Alfa

O Personalitate Alfa conduce prin puterea exemplului şi asta a fost un motto al comunităţii încă de la început. Educatorul predă ceea ce este el ca şi fiinţă umană şi nu ceea ce ştie el la nivel teoretic şi astfel, Mentorul Alfa vine să umple un spaţiu care în momentul ăsta este un tărâm aproape virgin: profesori care educă prin exemplul lor, în primul rând.

În dorința mea de a crea grupuri în toată țara care să lucreze practic și să se dezvolte în timp real pentru a avea rezultate, mi-am dat seama că nu voi reuși să îmi implementez ideile dacă încep să formez de la zero Mentori Alfa.

Am ales să caut oameni deja formați, care au experiență de lucru cu grupurile, oameni care știu să ghideze și să faciliteze întâlniri, oameni care au abilități de coaching, training, psihoterapie, NLP, facilitare și oameni cu care am creat o relație personală în decursul a ani de zile.

Oameni care dincolo de abilitățile lor profesionale cunosc filozofia comunității Alfa și rezonează cu valorile ei.

Astfel, putem avea școli Alfa în 6 orașe, după succesul din Cluj, Timișoara, București respectiv Iași.

Ce face un Mentor Alfa

 • organizează întâlnirile
 • facilitează munca grupului și cea individuală
 • măsoară progresele
 • oferă feeback și unelte pentru vindecare și dezvoltare
 • păstrează viziunea Alfa în timp ce își lasă amprenta propriei personalități și viziuni în dezvoltarea personală
 • facilitează crearea unui cerc al încrederii

Ce nu face niciodată un Mentor Alfa

 • nu dă sfaturi
 • nu este responsabil de munca și gradul de implicare al persoanelor din grup
 • nu judecă pe nimeni
 • nu îți va rezolva toate probemele (dar te va ajuta să le rezolvi singur)
 • nu pune presiune pe tine, ci îți respectă propriul ritm

Există un filtru între om și univers

Acest filtru este chiar personalitatea noastră, felul în care privim lucrurile.

Ochiul vede ce se întâmplă afară, dar mintea noastră interpretează evenimentele, creierul decide dacă e bine sau rău.

Natura nu este nici bună nici rea, șansa nu ține cont de părerile noastre… doar noi suntem aceia care trebuie să se adapteze lumii, să aleagă o cale și să o parcurgă. Omul trebuie să FILTREZE realitatea prin prisma MISIUNII LUI.

În funcție de cum alegem să o vedem: lumea poate să fie o închisoare sau un loc de joacă, și doar învățând să te stăpânești pe tine poți ajunge să negociezi fericirea cu lumea în care trăiești.

Puterea este la tine, dar trebuie să ai abilitatatea de a o mânui.

Poate părea ciudat ceea ce spun acum, dar să vorbim puțin de tot despre depresie:

De multe ori oamenii deprimați nu au un motiv foarte bun pentru asta, ci mai degrabă un dezechilibru chimic în creier.

Și dacă ar câștiga la loterie, un om deprimat nu se va putea bucura. Va considera că nu merită, va considera că banii nu au valoare (deși le-a sițit lispa până atunci). Un om deprimat va căuta motive să fie nefericit, sau se va sabota singur pentru ca lumea exterioară să fie în concordanți cu sentimentele sale.

Dar dacă un om care suferă de depresie este dispus să facă introspecție, să găsească sursa rănilor, să accepte că e nevoie de vindecare și apoi să învețe să vadă lumea diferit, atunci va fi mai fericit.

Fericirea ține mai mult de sufletele noastre, decât de lumea din jur.

De aceea unii oameni care nu au avut ”noroc în viață” pot fi totuși fericiți, iar unii care s-au născut cu toate privilegiile pot să fie veșnic nemulțumiți.

Acum, nu toată lumea suferă de depresie, dar toți privim lumea prin prisma așteptărilor noastre și a speranțelor și a dezamăgirilor. Cu toții suntem afectați de lumea din jur în diverse moduri, și dacă învățăm să ne controlăm pe noi înșine, să schimbăm filtrul în unul mai bun vom putea să găsim motivația pentru a construi.

Doar dacă schimbăm filtrul nostru cu unul mai bun, putem exploata imensa noastră putere și toate calitățile incredibile pe care le conține personalitatea noastră.

Școala Alfa îți dă un mediu unde te poți schimba, unde poți înțelege cum viziunea ta asupra lumii este particulară și prin ochii altora vei învăța să găsești ”puterea de a schimba lucrurile care pot fi schimbate, puterea a accepta lucrurile care nu pot fi schimbate, și înțelepciunea pentru a le diferenția.”

Când mergi la Școala Alfa:

De aceea spun că printr-o comunitate poți evolua cel mai repede.

Este lucrul de care avem cea mai mare nevoie, ca oameni.

Și lucrul de care ne privăm în viața modernă...

Ce feedback am primit de la cei ce au participat la pilot?

Școala Alfa nu este un experiment, ci este un succes care și-a depășit cu mult așteptările inițiale. Participanții au venit așșteptându-se la un workshop, și ceea ce au primit în schimb a fost un loc de joacă unde s-au putut simți liberi și încurajați să crească în ce fel își doreau.

Aveți mai jos un video în care cursanțiii școlii Alfa au spus câteva cuvinte despre cum s-au raportat atât la școală, dar și la restul aspectelor vieții, după revelațiile pe care le-au avut în cadrul întâlnirilor (sau ca urmare a acestora).

Ce nu știu pedagogii și știe bunul-simț românesc : "Nu da povață celui ce nu ți-o cere, căci nu te ascultă."

Insetează-l întâi. Pune-l în situația de a ți-o cere. Și pe urmă spune-i, dacă ai de spus ceva…

Constantin Noica, Jurnal Filozofic

Sârbu Jivulov
Customer Support
Dacă ai nevoie de ajutor...
Dacă ai întrebari sau dorești informații suplimentare, te rog să îl suni pe colegul mea Sârbu Jivulov și te va ajuta cu mare placere Telefon: 0753825031
Orar: Luni - Joi 10:00 - 17:30