Aici vei găsi prezentarea ȘCOLII ALFA

Dar nu se adresează numai celor interesați de a se înscrie. Te rog să ai puțină încredere în mine, în pregătirea mea din psihologie, și să-mi acorzi câteva minute din viața ta pentru a citi în continuare revelațiile pe care le-am avut legat de educația noastră.

Educație profesională sau chiar personală și interpersonală.

Am studiat cum se învață lucruri în alte locuri, am studiat niște neuroștiință și bineînțeles am pus totul cap la cap cu psihologia și am tras niște concluzii.

Concluziile le-am testat la proiectul pilot al școlii, și fără modestie pot spune că rezultatele au fost extraordinare.

Vreau să mă înscriu la Școala Alfa

Școala Alfa costă 147 euro lunar, timp de 3 luni, o dată pe săptămână, iar orașele în care se va ține le vom stabili în urma completării formularului de mai jos.

Prima ședință: luni, 24 aprilie 2017, de la orele 19:00

Înscrie-te pe lista de așteptare a ȘCOLII ALFA pentru a prinde loc în următoarea promoție.
Apasă butonul și completează formularul care îți apare, astfel vom identifica orașele în care vom porni filiale ȘCOALA ALFA

Invită-ți prietenii la Școala Alfa

Știai că există sute de cursuri online pe internet?

Zeci de cursuri filmate la universități de top din lume, gratuite pe Youtube.

Există resurse aproape nelimitate pentru a învăța lucruri…

Cu toate astea, aproape 80% dintre cei ce le urmează efectiv... renunță.

Ce curiozitate! Nimeni nu se aștepta la asta.

Ei bine, s-a descoperit ceva oarecum neașteptat: oamenii renunță.

Așa suntem noi construiți, omenii normali renunță la a sta singuri și a exersa abilități în camerele lor. Metoda nu este rea, doar că oamenii o resping la nivel visceral.

Ulterior s-au descoperit cauzele: lipsa comunității, a camaraderiei, a tribului.

Nu pare mare lucru, dar este diferența dintre 20% și 80% rate de succes.

Și acum vorbim de oameni absolut normali, nu oameni cu probleme, nu oameni dificili sau cu dificultăți. Persoane medii cu abilități medii și interese normale: NU AU VRUT!

Probabil că și tu ai o părere proastă despre școală. Și de ce nu ai avea??

Școala, în ciuda faptului că mulți oameni au ieșit bine din ea, în ciuda faptului că mulți oameni au luptat pentru a o îmbunătăți, este un eșec.

Și de aceea majoritatea vor să o termine, și să nu mai învețe nimic niciodată.E NORMAL, DACĂ TOȚI ASOCIEM ÎNVĂȚATUL CU PROGRAMA RIGIDĂ,
CU PROFESORII RUPȚI DE REALITATE ȘI LOGARITMI SAU ROMANUL BALZACIAN!

Vreau să spun că nu mai e de mult un mister faptul că nu învățăm aproape nimic util din școală: orice loc de muncă îți face instructajul, și aproape orice om iești din FACULTATE este nefolositor în primă fază unui angajator. Dacă ieși din școală nu știi cum să îți faci o afacere, un atreprenoriat…

Un singur lucru te învață școala BINE: să fii cuminte.

M-am săturat de oameni cuminți care așteaptă să se întoarcă roata, să aibă și ei noroc, să se bazeze pe karma.

Dacă lupți nu e garantat că vei ajunge miliardar, dar vei ajunge mult mai bine decât ești acum, oriunde ai fi. Apatia este rețeta eșecului, și pasiunea este rețeta succesului.

Se poate să ai pasiune fără succes, dar nu se poate să ai succes fără pasiune!

Școala Alfa nu este o sală de curs cu un profesor. Școala Alfa este o masă rotundă, în care un grup de oameni se împing și trag unul după celălalt. Școala Alfa este un loc unde se formează legături mai strânse decât au experimentat majoritatea oamenilor.p

Școala Alfa este un loc unde intri singur și pleci cu o nouă familie, cu o nouă motivație și cu un set surprinzător de abilități.

Informația nu înseamnă educație

Să vorbim puțin despre abilități:

Am mai spus asta, informația se găsește pe toate gardurile. Dacă ai acces la Google, ai acces la informație aproape nelimitată. Dar informația nu înseamnă educație.

Să luăm câteva lucruri importante pentru oameni:

Bani, sănătate, iubire, vocație. Cam astea sunt cele mai mari categorii.

Bani

Nimeni nu te-a învățat la școală să faci bani. Nu ți-a explicat cum se negociază, nu te-a învățat cum să te autoevaluezi și cum să te perfecționezi singur.

Sănătate

Orele de sport erau o pierdere de vreme de la care ori chiuleai ori te făceau să stai transpirat la următoarele ore. Nu ți-a explicat nimeni ce e nutriția, cum să faci sport singur, cum să ai un stil de viață sănătos. Nu te-a învățat nimeni nici să mergi la controale medicale periodice sau să te palpezi pentru a descoperi eventuale tumori.

Iubire

Aici e jale! nu doar că nu ți-a spus nimeni cum o să dai cu capul în dragoste, dar nu te-a ajutat să înveți să fii charismatic, fermecător, amuzant, sau oricum sunt oamenii atrăgători. Nimeni nu te-a învățat cum să cauți un partener, după ce criterii să îl alegi. Nu ți-a zis nimeni cum se trece peste o despărțire și o dezamăgire. Iubirea e vitală pentru noi.

Vocație

Scopul nostru, scopul vieții. Pentru ce dracu trăim? Pentru ce muncim? Asta e o întrebare care a chinuit omenirea de mii de ani și școala o ignoră elegant pentru că e dificil să răspunzi la întrebări grele. Vocația este munca noastră de-o viață, misiunea noastră și este unul dintre cele mai importante lucruri, să știi pentru ce lupți, să te motiveze ceva.

Dar înveți că cel mai înalt vârf din Munții Făgăraș este vârful Moldoveanu având o altitudine de 2544 m. Mulțumesc mult!

Deci nu știu mare lucru despre chestiile care mă dor, dar în schimb sunt șanse mari să fi învățat integrale. Nimic bani, sănătate, iubire sau vocație. SĂ FIE OARE INTEGRALELE MAI IMPORTANTE?

Scopul meu nu este să demontez școala tradițională!

Nu urăsc școala, nu urăsc profesorii. Mulți sunt oameni extraordinari, majoritatea chiar!

Dar sistemul este un mamut, vechi, depășit și efectiv trist.

Să știi că noi învățăm lucruri constant. Nu îți dai seama pentru că de regulă sunt lucruri care îți plac. E frumos să înveți abilități utile. Îți fac viața mai frumoasă și pe tine un om mai bun!

Școala Alfa este o formă de educație liberă, în care nu te hărțuiește nimeni, care te motivează și te lasă pe tine să înveți ce vrei și în ritmul pe care îl vrei!

Pare cam abstract, dar uite un exemplu:

Să zicem că vrei să înveți să vorbești în public. Este scopul tău personal, este ceea ce vrei să îmbunătățești la tine.

Există pe internet resurse pe tema asta, există cursuri și articole… dar nu e educație.

În cadrul școlii ai avea un public atent, ai avea un public de încredere cu care să te simți confortabil. Ai avea oameni care să te încurajeze și care să îți dea feedback legat de scopurile tale. Și deși ai un public care să te încurajeze, tot acel public este cel care nu pune presiune pe tine, și te ajută să îți găsești motivația și resursele interioare în ritmul tău.

Să zicem că vrei să pierzi în greutate 10 kilograme:

Ai un grup de oameni cu care să vorbești despre planurile tale, care să te ajute să creezi un plan care chiar să funcționeze PENTRU TINE! 100% personalizat.

Ai un cerc cu oameni de încredere cu ajutorul căruia îți poți descoperi nevoile reale, nevoile ascunse și traumele care te împiedică să-ți pui viața pe drumul cel bun.

Ai traume? Cu toții avem traume.

Eu am vorbit despre ele în toate cărțile mele. Toți cunoscuții mei au avut traume, familia mea a fost o colecție de traume înlănțuite. Este ceva absolut normal.

Acum 100 de ani nu se știa de ele, nu se știa că putem fi mai fericiți, mai împliniți și mai frumoși sufletește. Dar în ziua de azi știm că există traume inevitabile, și știm că trebuie depășite ca săne atingem potențialul incredibil.

Când suntem copii, suntem complet vulnerabili în fața celor din jur. Orice lucru mic ne poate răni pe termen lung, orice privire urâtă sau neatenție a părinților sau a prietnilor.

Când suntem mici nu avem noțiunea minciunii, și luăm de bun tot ce prim din exterior. Astfel cu toții intrăm în viață cu frici și traume ascunse. Unii mai grave, alții superficiale… dar le avem cu toții.

Școala Alfa este un loc pașnic și constructiv, unde niște oameni ca tine vor face introspecție și exerciții și vor discuta despre viață și scopuri și vor descoperi lucruri neașteptate și de multe ori incredibile despre ei înșiși.

Asta este una dintre marile promisiuni pe care ți le pot face legat de Școala Alfa: vei știi mult mai bine cine ești, ce vrei și cât de departe ești dispus să mergi pentru scopurile tale.

Școala Alfa nu are cursuri, ea este o experiență care te transformă! Înveți să absorbi informație, să fii deschis selectiv la lumea din jur pentru a ”fura” calități și înțelepciune de la toți cei din jurul tău… ca un burete.

Școala Alfa este locul unde mergi cu o problemă și pleci mai ușor decât ți-ai închipuit vreodată că se poate. Asta este puterea acceptării și a comunității.

Eu sunt Pera Novacovici

Sunt psiholog, coach, psihoterapeut și scriitor. Ce înseamnă asta mai exact?

Vocația mea este de a ajuta oameni. De fapt, vocația mea este de a evolua eu, de a mă ajuta pe mine și apoi să ofer celorlalți soluțiile care au funcționat pentru mine.

De fapt aș putea spune că sunt de meserie COBAI.

Dar sunt și un cercetător: am citit sute de cărți și am studiat diverse tehnici de a atinge scopurile, fericirea și împlinirea. Am studiat de la tehnicile mistice ale diverselor triburi până la neuroștiință. Și am putut să trag niște concluzii cu care mi-am clădit o viață excelentă, dar în special un psihic puternic, care mă împinge spre țeluri tot mai înalte.

De la dezvoltare personală până la școală a fost doar un mic pas.

Știam că e nevoie de o comunitate, pentru noi toți. De aceea am format tribul Personalitate Alfa, iar apoi am vrut să generez o comunitate mai strânsă, mai concentrată pe o evoluție ambițioasă.

Am înțeles că abilitățile pe care le-am dezvoltat pe parcurs m-au ajutat apoi să cresc și să evoluez, ca un bulgăre de zăpadă care se rostogolește până devine o avalanșă.

Mi-am dat seama că oamenii au nevoie de abilități de învățare, că oamenii trebuie să știe să relaționeze cu semenii lor, să discute, să glumească, să negocieze, să flirteze, să se organizeze, să facă planuri și în special să știe să facă introspecție, astfel încât să-și dea seama de ce au nevoie și să nu-și mai piardă energia pe o cale ce nu le aparține.

Deconectarea ființei umane de propriul său potențial, de propriul suflet, ritmul de distrugere al planetei noastre, sistemele politice, educaționale, alimentare, farmaceutice, care colaborează parcă la unison pentru a duce omul dinspre valorile libertății, fericirii, familiei, comunității, prosperității, sănătății spre o noapte întunecată a înrobirii prin îndatorare financiară, îndobitocire intelectuală, îmbolnăvire fizică, emoțională și spirituală.

Suntem în mijlocul unei bătălii decisive dintre bine și rău, o bătălie care se desfășoară din timpuri imemorabile, însă care uneori ajunge în momente decisive care pot marca viitorul a multe generații.

O astfel de bătălie cere o categorie specială de super eroi care să încline balanța. Acești super eroi se vor ridica din mijlocul nostru și al vieții de zi cu zi.Profesori, antreprenori, părinți, elevi își vor unii forțele într-o viziune comună și își vor pune talentele, abilitățile, energia și timpul pentru a crea masa critică necesară pentru o schimbare cu adevărat revoluționară.

Super eroii, în viziunea mea, sunt Mentorii Alfa împreună cu discipolii, iar primul mare secret e că Mentorul și Discipolul sunt una și aceeași persoană. Fiecare dintre noi poate învăța permanent de la alții și fiecare dintre noi poate da mai departe altora aflați în nevoie.

Parteneri

Bogdan Vaida

Deși a pornit pe drumul afacerii proprii de 9 ani de zile / cu 9 ani în urmă muncind pe rupte, în paralel cu 2 joburi solicitante, succesul s-a lăsat așteptat cu jind. L-a prins totuși din urmă acum 4 ani de zile, când și-a părăsit jobul, lucrând cu dragoste și spor la trainingurile sale internaționale, pe platforme online.

Acum are peste 10 000 de studenți entuziasmați, cursurile sale ajungând pe platforme din Japonia și Rusia. Acestora li se dedica cu drag oferindu-le cursuri online personalizate pe nevoile lor.

Mottoul său este: "I teach students how to become their own teachers!"

Școala Alfa a fost o provocare pentru mine ca trainer de traineri. Am lucrat strâns cu Iustin, mentorul școlii pilot din Timișoara, transformând exerciții clasice de coaching în activități experiențiale la care Aha!-urile vin din practică, fără prea multă teorie.

Împreună cu echipa am avut oportunitatea să pun în aplicare cunoștințele dobândite în zeci de activități de training împrăștiate prin toată Europa.

Călin Iepure

Campion al României la Public Speaking in 2011, Calin este un programator care si-a descoperit la 30 de ani adevarata vocatie - aceea de a vorbi în fața oamenilor.

Dupa ce si-a dezvoltat abilitatile de vorbit in public in primul club de Public Speaking din Romania și a urmat mai multe școli de dezvoltare personală, Calin este azi specializat în Public Speaking, Persuasiune și Networking. Este acționar în 4 business-uri și îi place să se implice în multe proiecte.

Deși il citea de multa vreme pe Pera, l-a cunoscut doar acum 4 ani! S-au intalnit la Starbucks din intamplare, s-au recunoscut și au stat la povesti aproape 2 ore fara sa-si dea seama de trecerea timpului. Dupa cateva astfel de discutii, au devenit foarte buni prieteni. Iar azi sunt mentori unul pentru celalalt: Calin il ghidează pe Pera in arta vorbitului in public, iar Pera îl ghidează pe Călin în arta dezvoltării vocatiei.

Din primul moment în care Pera i-a prezentat proiectul Școala Alfa, Călin a spus DA, completând echipa cu experiența sa de public speaking, training, facilitare, moderare si networking.

Mai multe detalii despre Călin: caliniepure.ro

"Secretul succesului în viață este să fii pregătit atunci când a sosit timpul!" - Benjamin Disraeli

Există 3 categorii diferite de abilități necesare pentru dobândirea cărora lucrăm la școala Alfa

Abilităţi alfa

 • Sănătate
 • Bani/statut
 • Sex/relaţii
 • Trib
 • Comunicare
 • Inteligenţa emoţională
 • Personalitate/atitudine
 • Leadership
 • Motivaţie
 • Încredere în sine
 • Iubire
 • Vocaţie
 • Mental
 • Spiritual

Abilităţi de mentor alfa

 • Facilitare
 • Training
 • Coaching
 • Psihoterapie
 • Vorbit în public
 • Marketing
 • Vânzări
 • Vorbit în faţa camerei
 • Scris
 • Management
 • Abilităţi pedagogice
 • Abilităţi complete în mediul online

Abilităţi muncă interioară

 • Proiecţia
 • Detaşarea emoţională
 • Antrenarea perspectivei
 • Gestionarea ego-ului
 • Autenticitatea
 • Iubirea
 • Compasiunea
 • Empatia
 • Meditaţia şi relaxarea
 • Admiraţia
 • Desc. și accesarea sufletuluili

Cercul încrederii - bazat pe munca lui Parker J. Palmer

Pe lângă programa cu cele 3 seturi de abilități descrisă mai sus, fundația școlii Alfa se bazează pe Cercul Încrederii

Conceptul de „cerc al încrederii” este o metodă de lucru propusă de Parker Palmer pentru crearea unor grupuri în care munca de dezvoltare personală să poată fi făcută cu o putere, profunzime şi eficienţă nemaiîntâlnită.

Pentru asta însă e nevoie ca acest concept de cerc al încrederii să fie foarte bine cunoscut şi aplicat.

Oriunde se află trei oameni sau mai mulţi, poate fi creat un cerc al încrederii după principiul: „Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care domneşte-ntr-însa”.

În cărţile lui Parker Palmer găsim o serie de reguli de bază pentru cercul încrederii, după cum urmează:

Informații logistice

Îmi doresc un loc relaxat şi nonconformist pentru întâlnirile noastre, nu o sala de training clasică. Vreau să respectăm un alt principiu esenţial al şcolii alfa:

“Nu zidurile fac o şcoală ci spiritul ce domneşte-ntransa”.

Orarul celor 12 întâlniri va fi lunea seară de la 19 la 23.

În cadrul acestor întâlniri vom avea că activităţi principale:

Costul pentru acest proiect pilot este de 147 de euro pe lună pentru fiecare participant.

Pentru cine este Școala Alfa?

Școala Alfa nu este pentru cei care citesc dezvoltare personală doar ca să se mintă că fac ceva util, nu este pentru cei ce se mulțumesc cu puțin.

Școala Alfa este un mediu care te motivează să depășești orice obstacol îți propui.

Dar tu trebuie să îți propui.

Tu trebuie să muncești.

Tu!

Școala Alfa nu te va salva. Nu este un program-guru.

Așa cum la Școala Alfa nu am avut nicio clipă un guru care să ofere soluții la fiecare problemă din lumea asta, așa am să te rog și pe tine să nu privești la Școala Alfa ca fiind un fel de program-guru.

Da, este un program excelent, dar nu este o soluție magică pentru toate problemele cu care te confrunți. Cel puțin pentru noi, prima generație de participanți, nu a fost

Și sunt foarte recunoscător pentru asta.

În schimb, te invit să o privești ca pe un forum, un mediu propice, în care să-ți descoperi propria ta putere de a găsi soluțiile cele mai potrivite la problemele specifice cu care tu te confrunți.

Un loc în care toți participanții învață din primele întâlniri să asculte fără să intervină cu sfaturi intrusive și nesolicitate, să observe și cel mult să te ajute cu întrebări să-ți focalizezi atenția pe propriile tale soluții.

La final am văzut nu un învățător și douăzeci și ceva de elevi, ci am văzut un grup de egali, fiecare pe drumul lui propriu, trăgând cot la cot cu ceilalți și ridicându-ne unii pe alții atunci când cădem. Sentimentele de camaraderie, compasiune și sprijin nu pot fi egalate de nicio informație din lumea asta.

Iosif Vidoni

Cum funcționează mai exact Școala Alfa?

Și toate astea într-un mediu de acceptare, prietenie și susținere.

Mai exact, îți voi scrie mai jos niște lucruri care chiar s-au întâmplat în programul pilot al Școlii Alfa

 • depășirea traumelor cauzate de abuzuri din copilărie
 • obținerea unui sistem de seducție aplicabil prin care să cunoască potențiali parteneri
 • înlăturarea obstacolelor care blocau șansa cuiva de a porni o afacere
 • un plan de slăbire personalizat, care a dat rezultate bune
 • dezvoltarea încrederii în sine
 • dezvoltarea capacitatii de vorbit in public
 • vindecarea relațiilor cu familia și prietenii

Practic, aproape orice. Ataci ce probleme te macină, în ce ordine vrei și în ce ritm vrei. Nu se dau note, nu există presiune. Este singurul mediu în care o persoană își poate găsi puterea interioară și să construiască lucruri durabile pe o fundație solidă care vine din interior, nu din dorințe superficiale.

Abilitățile dezvoltate la Școala Alfa sunt utile pentru oricine, toată viața. Sunt abilități fundamentale, unelte pentru a te dezvolta din toate punctele de vedere.

Câteva dintre acestea sunt:

Ce este un Mentor Alfa

O Personalitate Alfa conduce prin puterea exemplului şi asta a fost un motto al comunităţii încă de la început. Educatorul predă ceea ce este el ca şi fiinţă umană şi nu ceea ce ştie el la nivel teoretic şi astfel, Mentorul Alfa vine să umple un spaţiu care în momentul ăsta este un tărâm aproape virgin: profesori care educă prin exemplul lor, în primul rând.

În dorința mea de a crea grupuri în toată țara care să lucreze practic și să se dezvolte în timp real pentru a avea rezultate, mi-am dat seama că nu voi reuși să îmi implementez ideile dacă încep să formez de la zero Mentori Alfa.

Am ales să caut oameni deja formați, care au experiență de lucru cu grupurile, oameni care știu să ghideze și să faciliteze întâlniri, oameni care au abilități de coaching, training, psihoterapie, NLP, facilitare și oameni cu care am creat o relație personală în decursul a ani de zile.

Oameni care dincolo de abilitățile lor profesionale cunosc filozofia comunității Alfa și rezonează cu valorile ei.

Astfel, putem avea școli Alfa în 4 orașe, după proiectul pilot din Timișoara: Cluj, Timișoara, București și Iași.

Următorul pas este formarea de Mentori Alfa pentru a ajunge în cât mai multe orașe din țară din 2017. Procesul de formare pentru noi mentori trece obligatoriu prin participarea la întâlnirile Școlii Alfa ca și discipol, pentru a înțelege procesul pe deplin și a-l trăi pe propria piele.

Ce face un Mentor Alfa

 • organizează întâlnirile
 • facilitează munca grupului și cea individuală
 • măsoară progresele
 • oferă feeback și unelte pentru vindecare și dezvoltare
 • păstrează viziunea Alfa în timp ce își lasă amprenta propriei personalități și viziuni în dezvoltarea personală
 • facilitează crearea unui cerc al încrederii

Ce nu face niciodată un Mentor Alfa

 • nu dă sfaturi
 • nu este responsabil de munca și gradul de implicare al persoanelor din grup
 • nu judecă pe nimeni
 • nu îți va rezolva toate probemele (dar te va ajuta să le rezolvi singur)
 • nu pune presiune pe tine, ci îți respectă propriul ritm

Există un filtru între om și univers

Acest filtru este chiar personalitatea noastră, felul în care privim lucrurile.

Ochiul vede ce se întâmplă afară, dar mintea noastră interpretează evenimentele, creierul decide dacă e bine sau rău.

Natura nu este nici bună nici rea, șansa nu ține cont de părerile noastre… doar noi suntem aceia care trebuie să se adapteze lumii, să aleagă o cale și să o parcurgă. Omul trebuie să FILTREZE realitatea prin prisma MISIUNII LUI.

În funcție de cum alegem să o vedem: lumea poate să fie o închisoare sau un loc de joacă, și doar învățând să te stăpânești pe tine poți ajunge să negociezi fericirea cu lumea în care trăiești.

Puterea este la tine, dar trebuie să ai abilitatatea de a o mânui.

Poate părea ciudat ceea ce spun acum, dar să vorbim puțin de tot despre depresie:

De multe ori oamenii deprimați nu au un motiv foarte bun pentru asta, ci mai degrabă un dezechilibru chimic în creier.

Și dacă ar câștiga la loterie, un om deprimat nu se va putea bucura. Va considera că nu merită, va considera că banii nu au valoare (deși le-a sițit lispa până atunci). Un om deprimat va căuta motive să fie nefericit, sau se va sabota singur pentru ca lumea exterioară să fie în concordanți cu sentimentele sale.

Dar dacă un om care suferă de depresie este dispus să facă introspecție, să găsească sursa rănilor, să accepte că e nevoie de vindecare și apoi să învețe să vadă lumea diferit, atunci va fi mai fericit.

Fericirea ține mai mult de sufletele noastre, decât de lumea din jur.

De aceea unii oameni care nu au avut ”noroc în viață” pot fi totuși fericiți, iar unii care s-au născut cu toate privilegiile pot să fie veșnic nemulțumiți.

Acum, nu toată lumea suferă de depresie, dar toți privim lumea prin prisma așteptărilor noastre și a speranțelor și a dezamăgirilor. Cu toții suntem afectați de lumea din jur în diverse moduri, și dacă învățăm să ne controlăm pe noi înșine, să schimbăm filtrul în unul mai bun vom putea să găsim motivația pentru a construi.

Doar dacă schimbăm filtrul nostru cu unul mai bun, putem exploata imensa noastră putere și toate calitățile incredibile pe care le conține personalitatea noastră.

Școala Alfa îți dă un mediu unde te poți schimba, unde poți înțelege cum viziunea ta asupra lumii este particulară și prin ochii altora vei învăța să găsești ”puterea de a schimba lucrurile care pot fi schimbate, puterea a accepta lucrurile care nu pot fi schimbate, și înțelepciunea pentru a le diferenția.”

Când mergi la Școala Alfa:

De aceea spun că printr-o comunitate poți evolua cel mai repede.

Este lucrul de care avem cea mai mare nevoie, ca oameni.

Și lucrul de care ne privăm în viața modernă...

Ce feedback am primit de la cei ce au participat la pilot?

Școala Alfa nu este un experiment, ci este un succes care și-a depășit cu mult așteptările inițiale. Participanții au venit așșteptându-se la un workshop, și ceea ce au primit în schimb a fost un loc de joacă unde s-au putut simți liberi și încurajați să crească în ce fel își doreau.

Aveți mai jos un video în care cursanțiii școlii Alfa au spus câteva cuvinte despre cum s-au raportat atât la școală, dar și la restul aspectelor vieții, după revelațiile pe care le-au avut în cadrul întâlnirilor (sau ca urmare a acestora).

Ce nu știu pedagogii și știe bunul-simț românesc : "Nu da povață celui ce nu ți-o cere, căci nu te ascultă."

Insetează-l întâi. Pune-l în situația de a ți-o cere. Și pe urmă spune-i, dacă ai de spus ceva…

Constantin Noica, Jurnal Filozofic